PREMIER LEAGUE

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!
© KEVIN QUIGLEY

Η Έβερτον ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο "Γκούντισον Παρκ", νικώντας 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του (MVP) Φελαϊνί στο 58'. Ντεμπούτο για Φαν Πέρσι με τους "κόκκινους διαβόλους".

Άπαντες οι φίλοι του αγγλικού ποδοσφάιρου περίμεναν με ανυπομονησία το ντεμπούτο του Ρόμπιν Φαν Πέρσι με τη νέα του ομάδα, όμως στον αγώνα του "Γκούντισον Παρκ" μεταξύ της Έβερτον και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο παίκτης που "έκλεψε την παράσταση" δεν ήταν άλλος από τον Μαρουάν Φελαϊνί.

Ο Βέλγος διεθνής επιτελικός μέσος ήταν εξαιρετικός καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και επιβραβεύτηκε με τη φάση του 58' όταν με κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Νταβίντ Ντε Χέα και χάρισε στην ομάδα του το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

Στον αντίποδα, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έμεινε αρχικά στον πάγκο, για να περάσει στο παιχνίδι στο 68' αφότου η Γιουνάιτεντ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, χωρίς πάντως να καταφέρνει να φανεί απειλητικός.

Αυτήν ήταν η δεύτερη σερί επιτυχία για την Έβερτον απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα μετά το ιστορικό 4-4 της περασμένης σεζόν στις 22 Απριλίου (ματς το οποίο είχε στερήσει ουσιαστικά τον τίτλο από τους "κόκκινους διαβόλους"), με τα "ζαχαρωτά" να μετρούν μόλις 2 ήττες στα τελευταία 17 ματς για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!
© KEVIN QUIGLEY

Από την πλευρά της, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχασε μόλις το 2ο παιχνίδι της στα τελευταία 28 ματς για Πρέμιερ Λιγκ που έχουν διεξαχθεί βράδυ Δευτέρας (το άλλο ματς ήταν η ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 στις 28 Απριλίου του 2012).

Να σημειωθεί ότι ο Κέβιν Μιραλάς γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της Έβερτον λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού να κάνει παρέλαση στο χορτάρι του "Γκούντισον" κρατώντας τη φανέλα με το Νο 11.

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!
Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!
© KEVIN QUIGLEY

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Έβερτον να είναι πάντως η ομάδα που "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και εκείνη με τις καλύτερες ευκαιρίες για να ανοίξει πρώτη το σκορ.

Ο Φελαϊνί απείλησε πρώτη φορά για τα "ζαχαρωτά" στο 14' αλλά το σουτ του από πολύ πλάγια θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού του Ντε Χέα και έφυγε άουτ, ενώ στο 25' ο Ντε Χέα έβγαλε σε κόρνερ ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Πιέναρ από το ύψος του πέναλτι.

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!
© EPA

Η Γιουνάιτεντ στον αντίποδα είχε την πρώτη καλή της στιγμή στο 29' μέσα από στημένη φάση: ο Γουέιν Ρούνει εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Χάουαρντ έπεσε χαμηλά στη δεξιά γωνία του για να αποκρούσει σε κόρνερ.

Η τελευταία σπουδαία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε στο τελευταίο λεπτό με τον Μπέινς, με τον Ντε Χέα να "απογειώνεται" στο αριστερό "παραθυράκι" και να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Έβερτον να έχει ένα τρομερό σουτ του Όσμαν (48') που τράνταζε το οριζόντιο δοκάρι ενώ η υπεροχή της ομάδας του Μόγιες καρποφόρησε στο 58'.

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!
© GETTY IMAGES

Ο Γκίμπσον εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων στο ματς, Μαρουάν Φελαϊνί, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Ντε Χέα (1-0).

Αυτό μάλιστα ήταν το 15ο συνολικά γκολ του Βέλγου επιθετικού με τη μπλε φανέλα και το 5ο με κεφαλιά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άγγιξε την ισοφάριση στο 67' αλλά ο Μπέινς έσωσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Κλέβερλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να μπει ένα λεπτό αργότερα ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αντί του Γουέλμπεκ κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του με τη φανέλα των "κόκκινων διαβόλων".

LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 20:  Robin van Persie of Manchester United comes on as a substitute  for team mate Danny Welbeck to make his debut during the Barclays Premier League match between Everton and Manchester United at Goodison Park on August 20, 2012 in Liverpool, England.  (Photo by Michael Regan/Getty Images)
LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 20: Robin van Persie of Manchester United comes on as a substitute for team mate Danny Welbeck to make his debut during the Barclays Premier League match between Everton and Manchester United at Goodison Park on August 20, 2012 in Liverpool, England. (Photo by Michael Regan/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Ολλανδός επιθετικός δεν κατάφερε πάντως να φανεί όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, με τους παίκτες του Μόγιες να καλύπτουν εξαιρετικά τους χώρους στο υπόλοιπο διάστημα και τον Χάουαρντ να μην χρειάζεται να κάνει κάποια σημαντική επέμβαση.

Ένα σουτ του Άντερσον στο 91' (έξω από το δεξί δοκάρι) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο τελευταίο εικοσάλεπτο, με την Έβερτον να φτάνει δίκαια σε μία μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Φελαϊνί "σκότωσε" τη Γιουνάιτεντ!

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Ντιστέν, Τζιαγκέλκα, Μπέινς, Πιέναρ, Γκίμπσον, Νέβιλ, Όσμαν (81' Κόουλμαν), Φελαϊνί (92' Χέιτινχα), Γέλαβιτς (90' Νέισμιθ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Βαλένθια, Βίντιτς, Κάρικ, Εβρά, Σκόουλς, Κλέβερλι (85' Άντερσον), Νάνι (78' Γιανγκ), Καγκάουα, Γουέλμπεκ (68' Φαν Πέρσι), Ρούνεϊ

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Άρσεναλ -Σάντερλαντ 0-0

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0 (43' Γκέρα, 64' (πεν.) Οντεμβίγκι, 77' Λουκακού)

Γουέστ Χαμ - Άστον Βίλα 1-0 (40' Νόλαν)

ΚΠΡ - Σουόνσι 0-5 (8', 53' Μίτσου, 63', 71' Ντάιερ, 81' Σινκλέρ)

Ρέντινγκ - Στόουκ 1-1 (90' (πεν.) Λε Φοντρέ / 34' Κάιτλι)

Φούλαμ - Νόριτς 5-0 (26' Νταφ, 41', 54' Πέτριτς, 66' Κατσανίκλιτς, 87' (πεν.) Σίντγουελ)

Νιούκαστλ - Τότεναμ 2-1 (54' Μπα, 80' (πεν.) Μπεν Αρφά / 76' Ντεφόου)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γουίγκαν - Τσέλσι 0-2 (2' Ιβάνοβιτς, 7' Λάμπαρντ (πεν.))

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 3-2 (40' Τέβες, 72' Ντζέκο, 80' Νασρί / 59' Λάμπερτ, 68' Ντέιβις)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 (58' Φελαϊνί)

Για αναλυτική βαθμολογία, πατήστε ΕΔΩ και επιλέξτε την κατηγορία Ποδόσφαιρο και μετά Αγγλία.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ