PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ: Ο Μπενίτεθ θέλει να γυρίσει και να πάρει Στόουνς - Μπάρκλεϊ

Newcastle's manager Rafael Benitez shouts during the English Premier League soccer match between Arsenal and Newcastle United at Emirates stadium in London, Monday, April 1, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Newcastle's manager Rafael Benitez shouts during the English Premier League soccer match between Arsenal and Newcastle United at Emirates stadium in London, Monday, April 1, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Ο Ράφα Μπενίτεθ φιλοδοξεί να επιστρέψει στον πάγκο της Νιούκαστλ υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και επιθυμεί να πάρει μαζί του το αγγλικό δίδυμο των Τζον Στόουνς - Ρος Μπάρκλεϊ.

Μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία έμεινε 187 μέρες, ο Ράφα Μπενίτεθ κάθισε στον πάγκο της Νιούκαστλ. Εκεί έμελλε να μείνει 1206 μέρες, από τις 11 Μαρτίου 2016 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019. Ο Ισπανός καθοδήγησε τη βρετανική ομάδα σε 146 παιχνίδια και είχε απολογισμό 62 νίκες, 30 ισοπαλίες και 54 ήττες.

Η Νιούκαστλ βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο Μάικ Άσλεϊ πρόκειται να παραχωρήσει τις μετοχές του στον Σαουδάραβα Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν για το ποσό των 300.000.000 λιρών (366.000.000 ευρώ). Ο Μπενίτεθ επιθυμεί να επιστρέψει στα παλιά του λημέρια μόλις "σφραγιστεί" το μεγάλ deal.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Telegraph, μαζί του θέλει να πάρει δύο διεθνείς Άγγλους ποδοσφαιριστές. Τον κεντρικό αμυντικό Τζον Στόουνς, τον οποίο η Σίτι είχε αγοράσει 55,6 εκατ. ευρώ από την Έβερτον το 2016, και τον 26χρονο κεντρικό χαφ της Τσέλσι, Ρος Μπάρκλεϊ, που είχε αποκτηθεί το 2018 από την Έβερτον.

Από τον Ιούλιο του 2019 ο Μπενίτεθ βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Dalian, ομάδα της Κίνας. Στο παρελθόν έχει δουλέψει μεταξύ άλλων σε Νάπολι, Τσέλσι, Ίντερ, Λίβερπουλ και Βαλένθια. Νυν προπονητής της Νιούκαστλ είναι ο Στιβ Μπρους, ο οποίος αν αλλάξει ιδιοκτησία η ομάδα, θα μείνει έως το τέλος της σεζόν και μετά θα αποχωρήσει.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ