PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 2-3: Ζωντανοί στη μάχη του τίτλου οι "ρεντς"

Liverpool's Virgil van Dijk, left, celebrates scoring against Newcastle United during the English Premier League soccer match at St James' Park, Newcastle, England, Saturday May 4, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP)
Liverpool's Virgil van Dijk, left, celebrates scoring against Newcastle United during the English Premier League soccer match at St James' Park, Newcastle, England, Saturday May 4, 2019. (Owen Humphreys/PA via AP) OWEN HUMPHREYS/PA VIA AP

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε τρεις φορές στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" και με γκολ του Οριγκί στο 86' πήρε τη νίκη με 3-2 επί της Νιούκαστλ και κράτησε ζωντανό το όνειρο του τίτλου. Τραυματισμός-σοκ για τον Σαλάχ (VIDEOS).

Πολύ σκληρή για να πεθάνει και να εγκαταλείψει τόσο εύκολα το όνειρο της κατάκτησης του πρώτου της πρωταθλήματος από το 1990 εμφανίζεται η Λίβερπουλ. Αν και είδαν δύο φορές να ισοφαρίζονται και τον Μοχάμεντ Σαλάχ να αποχωρεί τραυματίας με φορείο από χτύπημα στο πρόσωπο στο 73', οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και απέδρασαν με τη νίκη από την έδρα της Νιούκαστλ, με τον Ντιβόκ Οριγκί να πετυχαίνει το χρυσό γκολ στο 86' με κεφαλιά.

Με το τρίποντο αυτό, η Λίβερπουλ έφτασε στους 94 βαθμούς μετά από 37 αγωνιστικές και είναι πλέον στο +2 από την Μάντσεστερ Σίτι με ματς περισσότερο, με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να θέλει τώρα νίκη στο φινάλε στο "Άνφιλντ" επί της Γουλβς και ταυτόχρονα μία γκέλα της ομάδας του Γκουαρδιόλα είτε με την Λέστερ (εντός) είτε με την Μπράιτον (εκτός).

Όσον αφορά στο ματς, ήταν από τα πιο συναρπαστικά έχουμε δει στη φετινή Premier League, με την Λίβερπουλ να χρειάζεται να πάρει τρεις φορές το προβάδισμα για να πάρει το χρυσό τρίποντο.

Στο 13' ο Φαν Ντάικ άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ από τα δεξιά, όμως επτά λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με κοντινό σουτ του Άτσου που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Άλισον.

Στο 26' η Νιούκαστλ άγγιξε το δεύτερο γκολ όμως το σουτ του Αγιόθε Πέρεθ έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το αριστερό δοκάρι της κόκκινης εστίας, για να έρθει τελικά το 2-1 για την Λίβερπουλ στο 28': δημιουργός και πάλι ο Αλεξάντερ-Άρνολντ (έφτασε τις 11 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ, όσες έχει και ο αριστερός μπακ Ρόμπερτσον!) που με σέντρα βρήκε τον Σαλάχ μέσα στην περιοχή και ο Αιγύπτιος με υπέροχο πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντουμπράβκα.

Στο 32' ο Μανέ νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σλοβάκο γκολκίπερ των "καρακάξων" και στα πρώτα λεπτα του δευτέρου ημιχρόνου οι "κόκκινοι" είχαν άλλες 2 καλές στιγμές για το τρίτο γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε και στον αντίποδα έγινε το 2-2! Εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε μέσα στην περιοχή στον Ροντόν και εκείνος με ασύλληπτο δεξί σουτ εκτέλεσε τον Άλισον στο 54'.

Στη συνέχεια, οι παίκτες της Λίβερπουλ άρχισαν να χάνουν δυνάμεις και μονομαχίες, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για αυτούς στο 68', με τον Ντουμπράβκα να βρίσκει άθελά του τον Σαλάχ στο ζυγωματικό σε μία έξοδό του και να προκαλεί τον σοβαρό τραυματισμό του (χρειάστηκε να μείνει πέντε λεπτά στο έδαφος μέχρι να αποχωρήσει με φορείο ο πρώτος σκόρερ φέτος της Λίβερπουλ με 22 γκολ).

Παρά το τεράστιο σοκ που υπέστησαν όλοι οι άνθρωποι της Λίβερπουλ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" (παίκτες, τεχνικό επιτελείο, οπαδοί), καταφεραν να αποδράσουν στο φινάλε με τη νίκη με ανθρωπο-κλειδί τον παίκτη που πήρε τη θέση του Σαλάχ στο ματς: τον Ντιβόκ Οριγκί!

Στο 86' ο Σακίρι (πρώτη αλλαγή του Κλοπ) εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά (έδωσε εντολή ο Φαν Ντάικ να αναλάβει την εκτέλεση ο Ελβετός) και ο Οριγκί έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για να γράψει το τελικό 3-2 και να υπογράψει τη σπουδαία απόδραση των "κόκκινων" (όπως είχε κάνει και πριν μερικούς μήνες στο ντέρμπι με την Έβερτον) που τους κρατάει ζωντανούς στη μάχη του τίτλου!

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Σαρ (90' Μούτο), Λάσελς, Ντάμετ, Ρίτσι, Πέρεθ, Σουνγκ-Γουένγκ, Χέιντεν, Ατσού, Ροντόν

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν (83' Μίλνερ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (66' Σακίρι), Σαλάχ (73' Οριγκί), Μανέ, Στάριτζ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 3 Μαΐου

Έβερτον - Μπέρνλι 2-0 (17' αυτ. Μι, 20' Κόουλμαν)

Σάββατο 4 Μαΐου

Μπόρνμουθ - Τότεναμ 1-0 (90+1' Ακέ)

Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 3-0 (16' 69' Αρναούτοβιτς, 72' Φρέντερικς)

Γουλβς - Φούλαμ 1-0 (75' Ντεντόνκερ)

Κάρντιφ - Κρίσταλ Πάλας 2-3 (31' αυτ. Κέλι, 90' Ριντ / 28' Ζαχά, 39' Μπατσουαγί, 70' Τάουνσεντ)

Νιούκαστλ - Λίβερπουλ 2-3 (20' Άτσου, 54' Ροντόν / 13' Φαν Ντάικ, 28' Σαλάχ, 86' Οριγκί)

Κυριακή 5 Μαΐου

Τσέλσι - Γουότφορντ (16:00)

Χάντερσφιλντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Άρσεναλ - Μπράιτον (18:30)

Δευτέρα 6 Μαΐου

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ (22:00)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (38Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Κυριακή 12 Μαΐου

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι (17:00)

Μπέρνλι - Άρσεναλ (17:00)

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ (17:00)

Φούλαμ - Νιούκαστλ (17:00)

Λέστερ - Τσέλσι (17:00)

Λίβερπουλ - Γουλβς (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κάρντιφ (17:00)

Σαουθάμπτον - Χάντερσφιλντ (17:00)

Τότεναμ - Έβερτον (17:00)

Γουότφορντ - Γουέστ Χαμ (17:00)

Photo Credits: Owen Humphreys/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ