PREMIER LEAGUE

Νίκη στα πέναλτι για την Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι

Νίκη στα πέναλτι για την Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι
NIALL CARSON/PA VIA AP

Το γκολ του Λακαζέτ στην τελευταία φάση του αγώνα ισοφάρισε το γκολ του Ρίντιγκερ στο λονδρέζικο ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τσέλσι. Νίκη στα πέναλτι για τους "κανονιέρηδες" στο φιλικό.

Η Άρσεναλ έσωσε την παρτίδα στο τέλος και πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 6-5 απέναντι στην Τσέλσι στο λονδρέζικο ντέρμπι φιλικού χαρακτήρα που διεξήχθη στο Δουβλίνο για το International Champions Cup. Το γκολ του Αντόνιο Ρίντιγκερ μόλις στο 5ο λεπτό ισοφαρίστηκε στο 93', στην τελευταία φάση του αγώνα, από την κόντρα του Αλεξάντρ Λακαζέτ και στα πέναλτι πήρε τη νίκη.

Οι "μπλε" άρχισαν πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν μόλις στο 5' με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ρίντιγκερ μετά από κόρνερ. Ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι, η έκπληξη του Μαουρίτσιο Σάρι στην ενδεκάδα, έχασε δύο καλά τετ α τετ (νικήθηκε από τον Πετρ Τσεχ) για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ, ωστόσο η πιο μεγάλη στιγμή της ομάδας του ήταν το πέναλτι που κέρδισε ο νεαρός από τον Έκτορ Μπεγερίν στο 15'. Ο Τσεχ είπε και πάλι "όχι" στην εκτέλεση του Άλβαρο Μοράτα κι έδωσε την ευκαιρία στην Άρσεναλ να πάρει βαθιά "ανάσα".

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο βασικό και τον Ντίνο Μαυροπάνο στον πάγκο, οι "κανονιέρηδες" πήραν τα πάνω τους στο 2ο ημίχρονο κι άρχισαν να χάνουν κι αυτοί ευκαιρίες. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι δύο προπονητές άρχισαν να αλλάζουν τις ομάδες τους, όμως το παιχνίδι δεν έχασε ρυθμό. Αντιθέτως, έγινε πιο γρήγορο, άναρχο και είχε ως πρωταγωνιστή την άμυνα της Τσέλσι.

Άντεξε μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα, όταν μετά από επέμβαση του Μάρτσιν Μπούλκα σε κοντινό σουτ του Άλεξ Ιγουόμπι, η Άρσεναλ κέρδισε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Λακαζέτ έκανε το 1-1.

Το παιχνίδι πήγε κατευθείαν στα πέναλτι, όπου ο Τσεχ έπιασε την προσπάθεια του Ρούμπεν Λόφτους Τσικ και ο Ιγουόμπι έκανε το 6-5.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τσεχ, Μπεγερίν (79' Τσέιμπερς), Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κολάσινατς (70' Μέιτλαντ Νάιλς), Σμιθ Ρόου (63' Ιγουόμπι), Ελνένι, Γκεντουζί, Μχιταριάν (72' Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ (72' Λακαζέτ), Εζίλ

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγέρο (82' Μπούλκα), Αθπιλικουέτα (63' Τζαπακόστα), Λουίζ (46' Κρίστενσεν), Ρίντιγκερ (63' Αμπαντού), Αλόνσο (63' Έμερσον), Φάμπρεγας (46' Ντρίνκγουοτερ), Ζορζίνιο (82' Λόφτους Τσικ), Μπάρκλεϊ (82' Μπακαγιοκό), Πέδρο (63' Μόουζες), Μοράτα (63' Έιμπραχαμ), Χάντσον Όντοι (85' Πιαζόν)

Photo credits: Niall Carson/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ