PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Τσέλσι 1-3: Καθάρισε με γκολάρα και ασίστ ο Τζέιμς

Chelsea's Reece James, left, is congratulated by teammates after scoring his team's second goal during the English Premier League soccer match between Brighton and Chelsea at Falmer Stadium in Brighton, England, Monday, Sept. 14, 2020. (Peter Cziborra/Pool via AP)
Chelsea's Reece James, left, is congratulated by teammates after scoring his team's second goal during the English Premier League soccer match between Brighton and Chelsea at Falmer Stadium in Brighton, England, Monday, Sept. 14, 2020. (Peter Cziborra/Pool via AP) PETER CZIBORRA/POOL VIA AP

Η Μπράιτον ήταν άκρως ανταγωνιστική για 55 λεπτά όμως με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρις Τζέιμς που είχε γκολ και ασίστ, η Τσέλσι επιβλήθηκε 3-1 στο "Amex Stadium" και έκανε ποδαρικό με το δεξί στη νέα Premier League (VIDEOS).

Το πρώτο της τρίποντο στη φετινή Premier League πανηγύρισε το βράδυ της Δευτέρας (14/9) η Τσέλσι, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να δυσκολεύεται για σημαντικό διάστημα απέναντι στην Μπράιτον στο "Amex Stadium" αλλά το φινάλε να την βρίσκει να επικρατεί δίκαια με σκορ 3-1.

Ο Ζορζίνιο άνοιξε το σκορ για τους μπλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 23', η Μπράιτον πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση στο 54' με τον Τροσάρ, όμως οι Λονδρέζοι έδειξαν την κλάση τους στη συνέχεια καθώς σκόραραν δις μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών με τους Τζέιμς (56') και Ζουμά (66') και έβαλαν πρόωρα τίτλους τέλους στο ματς, καπαρώνοντας το τρίποντο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ήταν απόλυτα ισορροπημένο, ωστόσο η Τσέλσι ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ. Ο Τίμο Βέρνερ κέρδισε πέναλτι από τον γκολκίπερ της Μπράιτον, Ράιαν, και ο σπεσιαλίστας από την άσπρη βούλα, Ζορζίνιο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να πανηγυρίσει το 8ο τέρμα του σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι με τη φανέλα της Τσέλσι σε όλες τις διοργανώσεις (οι 5 στην Premier League).

H Mπράιτον δεν απογοητεύτηκε και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ήταν εκείνη που δημιούργησε περισσότερες τελικές προσπάθειες, με καλύτερη στιγμή της να είναι το σουτ του Αλζάτε στο 42' που απέκρουσε ο Κέπα. Από την πλευρά της η ομάδα του Λάμπαρντ είχε ως κορυφαία στιγμή της -εκτός του γκολ- την ατομική ενέργεια του Βέρνερ στο 45+2, όπου έκανε σουτ από εξαιρετικά πλάγια θέση και υποχρεώσε τον Ράιαν σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους βρήκαν τους γηπεδούχους να κυριαρχούν και να κλείνουν την Τσέλσι στα καρέ της και η επιβράβευση για αυτούς ήρθε στο 54', με τον Τροσάρ να δοκιμάζει μακρινό σουτ και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κέπα που είχε μερίδιο ευθύνης για το γκολ (είναι ο γκολκίπερ που έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στην Premier League με σουτ εκτός περιοχής από το καλοκαίρι του 2018 και μετά, 19 τον αριθμό).

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο τα φτερά των γηπεδούχων κόπηκαν απότομα, με τον Ρις Τζέιμς να εξαπολύει έναν ασύλληπτο κεραυνό εκτός περιοχής και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον Ράιαν δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ (1-2).

Δέκα λεπτά αργότερα, οι μπλε έβαλαν ακόμα πιο γερές βάσεις για το πρώτο τρίποντο της σεζόν, με τον Ζουμά να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζέιμς και τη μπάλα να αλλάζει πορεία αφού βρήκε στο πόδι του Γουέμπστερ για να γίνει το 3-1 για τους μπλε.

Ουσιαστικά, το γκολ αυτό έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Τσέλσι, η οποία έλεγξε απόλυτα από εκεί και πέρα το ματς και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλό, με το 3-1 να μένει ως το φινάλε. Με το τρίποντο μάλιστα αυτό, οι μπλε έγιναν η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που φτάνει τους 2.000 πόντους (σε 1.077 ματς) μετά από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2.234 πόντοι) και Άρσεναλ (2.014 πόντοι).

ΜΠΡΑΙΤΟΝ:Ράιαν, Γουάιτ (79' Γκρος), Γουέμπστερ, Ντανκ, Λάμπτεϊ, Λαλάνα (45' Κόνολι), Μπισουμά, Αλζάτε (79' Γιάχανμπας), Μαρτς, Τροσάρ, Μοπέ

ΤΣΕΛΣΙ:Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζουμά, Αλόνσο, Λόφτους-Τσικ (61' Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο (85' Αθπιλικουέτα), Καντέ, Χάβερτς (80' Χάντσον-0ντόι), Βέρνερ, Μάουντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ - Άρσεναλ 0-3 ( 8'Λακαζέτ, 49'Μαγκαλιάες, 56'Ομπαμεγιάνγκ)

Κρίσταλ Πάλας - Σαουθάμπτον 1-0 (13' Ζαχά)

Λίβερπουλ - Λιντς 4-3 (4', 33' 88' Σαλάχ,20'Φαν Ντάικ / 12'Χάρισον,30' Μπάμφορντ,66'Κλιτς)

Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ 0-2 (56' Γουίλσον, 87' Χέντρικ)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

Γουέστ Μπρόμ - Λέστερ 0-3 (56' Καστάν, 74' πεν. 84' πεν. Βάρντι)

Τότεναμ - Έβερτον 0-1 (55' Κάλβερτ-Λιούιν)

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 0-2 (3' Χιμένες, 6' Σαΐς)

Μπράιτον - Τσέλσι 1-3 (54' Τροσάρ / 23' πεν. Ζορζίνιο, 56' Τζέιμς, 66' Ζουμά)

* Έχουν αναβληθεί οι αναμετρήσεις Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ