PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Διπλό με πέναλτι μετά τη λήξη του αγώνα

Manchester United's Bruno Fernandes, left, celebrates with teammates after he scores his sides third goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Brighton Hove Albion and Manchester United in Brighton, England, Saturday, Sept. 26, 2020. (Glyn Kirk/Pool via AP)
Manchester United's Bruno Fernandes, left, celebrates with teammates after he scores his sides third goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between Brighton Hove Albion and Manchester United in Brighton, England, Saturday, Sept. 26, 2020. (Glyn Kirk/Pool via AP) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην Premier League επικρατώντας με 3-2 της Μπράιτον, με τον Μπρούνο Φερνάντες να σκοράρει με πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR, αφού πρώτα ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.

Την πρώτη της νίκη στην Premier League πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Μπράιτον παρουσιάζοντας ένα μέτριο πρόσωπο και παίρνοντας τη νίκη με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες στο 90+10', αφού πρώτα ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη. Οι γηπεδούχοι μάλιστα είχαν πέντε δοκάρια και το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό.

Η Μπράιτον ήταν εκείνη που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Τροσάρντ κατεληξε στο δοκάρι του Ντε Χεά. Στο 21ο λεπτό ο ίδιος παίκτης δοκίμασε ξανά το πόδι του και πάλι η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 30ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έκαναν τρία τα δοκάρια τους, όταν μετά από κεφαλιά του Μοπέ, η μπάλα ακούμπησε ξανά την οριζόντια δοκό του Ισπανού τερματοφύλακα. Στο 40ο λεπτό, η Μπράιτον πήρε αυτό που της άξιζε και κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ.

Ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Λάμπτεϊ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχενι πέναλτι. Από την άσπρη βούλα, ο Μοπέ δεν αστόχησε με σκαφτή εκτέλεση α λα πανένκα. Τελικά, οι δύο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με ισόπαλο σκόρ.

Η Γιουνάτεντ απάντησε άμεσα. Στο 43' ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, με τον Μάτιτς να κρατάει την μπάλα ζωντανή και να γυρίζει προς τον Μαγκουάιρ. Τελικά από τα πόδια του Ντανκ, έγινε το 1-1.

Στην έναρξη του β' ημιχρόνου στο 47', ο διαιτητής έδειξε πέναλτι για την Μπράιτον, όμως αφού είδε το VAR διόρθωσε την αρχική απόφασή του. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα με τον Ράσφορντ στο 52', αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Τελικά, ο Ράσφορντ με ένα υπέροχο γκολ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Μπήκε μέσα στην περιοχή, μετά από υπέροχη πάσα του Φερνάντες και αφού ταλαιπώρησε την άμυνα της Μπράιτον σούταρε για 1-2.

Στο 60' οι γηπεδούχοι είχαν το τέταρτο δοκάρι του. Ο Μάρτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο εσωτερικό σημείο του δοκαριού του Ντε Χέα. Δέκα λεπτά αργότερα, η ατυχία χτύπησε ξανά την πόρτα της Μπράιτον, αφού ο Τοσάρντ σημάδευσε πάλι το δοκάρι, για πέμπτη φορά στο παιχνίδι. Στο 90+5' η Μπράιτον έφτασε την ισοφάριση με τον Σόλι Μαρτς. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά και εκείνος από κοντά έφερε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κόκκινοι διάβολοι κατάφεραν όμως να πάρουν το διπλό. Στο κόρνερ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μοπέ. Ο διαιτητής δεν το είδε και σφύριξε τη λήξη. Όμως, ενημερώθηκε από τους ανθρώπους του VAR, τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ και υπέδειξε το πέναλτι.

Ο Φερνάρνες ευστόχησε και έκανε το 2-3 στο 90'+10.

Μπράιτον: Ράιαν, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Λάμπτεϊ, Λαλάνα (75' Γκρος), Αλζάτ, Μαρτς, Τροσάρντ, Κόνολι (75' Γιάχανμπακς), Μοπέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπιζάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Σο, Πογκμπά (65' Φρεντ), Μάτιτς, Γκρίνγουντ (83' Μπέιλι), Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (90+1' Φαν ντε Μπεκ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (40' Μοπέ, 90+5' Μαρτς / 43' Ντανκ (αυτ.), 55' Ράσφορντ, 90+10' Φερνάντες)

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον (17:00)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι (19:30)

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον (22:00)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ - Λιντς (14:00)

Τότεναμ - Νιούκαστλ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ (18:30)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς (21:00)

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ - Άστον Βίλα (19:45)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ (22:00)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ