PREMIER LEAGUE

Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1: Από γκέλα σε γκέλα τα σπιρούνια

Burnley's Chris Wood, left, and Tottenham Hotspur's Eric Dier battle for the ball during the English Premier League soccer match at Turf Moor, Burnley, England, Saturday March 7, 2020. (Martin Rickett/PA via AP)
Burnley's Chris Wood, left, and Tottenham Hotspur's Eric Dier battle for the ball during the English Premier League soccer match at Turf Moor, Burnley, England, Saturday March 7, 2020. (Martin Rickett/PA via AP) (MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Η Μπέρνλι κράτησε στο 1-1 την Τότεναμ στο "Τερφ Μουρ" και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας (VIDEOS).

Η Τότεναμ προερχόταν από δύο σερί ήττες στο πρωτάθλημα από Τσέλσι και Γουλβς, εντός έδρας ήττα από την Λειψία στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους "16" του Champions League και οδυνηρό αποκλεισμό στο σπίτι της από την Νόριτς (στα πέναλτι) για τους "16" του FA Cup και έψαχνε αποτέλεσμα-λύτρωση στο Τερφ Μουρ για την 29η αγωνιστική της Premier League.

Αυτό όμως δεν ήρθε, με την Μπέρνλι του Σον Ντάις να αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνο και να φέρνει 1-1 με τους Λονδρέζους, διευρύνοντας έτσι σε επτά ματς πρωταθλήματος το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα (4 νίκες - 3 ισοπαλίες).

Το σκορ στην αναμέτρηση άνοιξε μόλις στο 13' και ήταν οι γηπεδούχοι που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα: ο ΜακΝιλ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Ροντρίγκεζ που έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ασθενώς ο Λορίς και ο Γουντ με κοντινή προβολή έκανε το 1-0, για να πανηγυρίσει το 11ο γκολ του στη φετινή Premier League.

To σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μουρίνιο να αποφασίζει σε εκείνο το σημείο να εγκαταλείψει το πείραμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Ντάιερ, Σάντσες και Αλντερβάιρεντ) και να κάνει δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους: με τους Λο Σέλσο και Μόουρα να αντικαθιστούν τους Σκιπ και Εντομπελέ.

Λίγα λεπτά αργότερα (50') ήρθε το 1-1, με τον Λαμέλα να κέρδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μι και τον Ντέλε Άλι να στέλνει από την άλλη πλευρά τον Πόουπ, δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στο ματς για τη συνέχεια.

Παρά το γεγονός όμως πως αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ, οι άμυνες άντεξαν, με την ισοπαλία να αφήνει περισσότερο δυσαρεστημένη την Τότεναμ που έμεινε για πέμπτο διαδοχικό ματς σες όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη και είναι πλέον στο -4 από την 4η της βαθμολογίας Τσέλσι, έχοντας και ματς περισσότερο από τη συμπολίτισσά της.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 7 Μαρτίου

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1 (25' Σαλάχ, 33' Μανέ / Γουίλσον 9')

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0 (78' Λακαζέτ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-0 (28' Αγιού)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νόριτς 1-0 (36' Σαρπ)

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 0-1 (79'Σεντ-Μαξιμίν)

Γουλβς - Μπράιτον 0-0

Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1 (13' Γουντ / 50' πεν. Ντέλε Άλι)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Τσέλσι - Έβερτον (16:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Λέστερ - Άστον Βίλα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1: Επιστροφή στις νίκες με ανατροπή και κοντά στον τίτλο

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ