PREMIER LEAGUE

Μπάλντοκ: Ο ακούραστος Άγγλος που ονειρεύεται το μπλε της Ελλάδας

Μπάλντοκ: Ο ακούραστος Άγγλος που ονειρεύεται το μπλε της Ελλάδας
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ πέτυχε μια ονειρεμένη σεζόν με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πλέον στα 27 του χρόνια ψάχνει το επόμενο κίνητρο της καριέρας του. Tο τσεκάρισμα του Σάουθγκεϊτ. Η ξεχωριστή λίστα της φετινής Premier League που συμμετέχει και το γαλανόλευκο όνειρο.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ είναι ένα όνομα που δεν είναι άγνωστο στον ποδοσφαιρικό κόσμο, πόσω μάλλον σ' όσους παρακολουθούν την Premier League.

Ο μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ διένυσε μια καταπληκτική σεζόν με τη φανέλα της, ήταν από τους στυλοβάτες της άμυνας των "λεπίδων". Ενδεικτικό της στήριξης που χαίρει από τον Κρις Γουάιλντερ, τεχνικό της ομάδας, είναι πως τον εμπιστεύτηκε ακόμα περισσότερο σε σχέση με την προπέρσινη σεζόν της απαιτητικής Championship.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επέστρεψε πέρσι στην Premier League μετά από 12 χρόνια, το "Μπράμαλ Λέιν" βίωσε τη μαγεία του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο και ο Μπάλντοκ συνέβαλε τα μέγιστα σ' αυτή την επιτυχία, με την παρέα του να τερματίζει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και να είναι μέχρι το τέλος στο κόλπο ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ακόμα και του Champions League. Εάν η απόδοσή του στην Championship τη σεζόν 2018-19 ήταν σπουδαία, στην Premier League ήταν άριστος, ακούραστος και ακόμα πιο πολύτιμος.

Μπάλντοκ: Ο ακούραστος Άγγλος που ονειρεύεται το μπλε της Ελλάδας
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο 27χρονος δεξιός μπακ, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία κυμαίνεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο στο ελληνικό κοινό με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε στον Telegraph.

Βλέπετε, ο ύψους 1μ.78 μπακ τόνισε πως έχει ένα όνειρο, να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Έχει δικαίωμα να πιστέψει στο όνειρο αυτό, αφού έχει ελληνικές ρίζες. Μπορεί ο ίδιος να γεννήθηκε στο Μπάκινγκχαμσαϊερ στη νοτιοανατολική Αγγλία, ωστόσο η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα. To θέμα, ωστόσο, είναι πιο περίπλοκο σε σχέση -για παράδειγμα- με την περίπτωση του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη που οι γονείς του είναι Έλληνες, κατά συνέπεια πρώτου βαθμού συγγενείς.

Βλέπετε, η γιαγιά του Μπάλντοκ, ήταν Ελληνίδα, κάτι που σημαίνει το γραφειοκρατικό κομμάτι είναι ακόμα πιο απαιτητικό και περίπλοκο από τη στιγμή που έχει "φύγει" από τη ζωή. Η ΕΠΟ πάντως κυνηγάει την υπόθεση εδώ και μήνες, όπως όπως είχε κάνει γνωστό ο Κώστας Κωνσταντινίδης στο Sport24.gr, τεχνικός διευθυντής όλων των Εθνικών ομάδων που "τρέχει" το πρότζεκτ.

"Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω γι' αυτή την ομάδα, θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν θα απέρριπτα ποτέ αυτό το ενδεχόμενο" ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του Μπάλντοκ.

Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΡΚΣΑΪΕΡ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ αποτελεί από τα αγαπημένα παιδιά των φίλων της ομάδας του, ειδικά τη φετινή σεζόν. Τους κέρδισε με την εργατικότητά του όταν και μετακόμισε από την Μίλτον Κέινς Ντονς στο νότιο Γιορκσάιερ για λογαριασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το 2017.

Η αποθέωση που χαίρει από τον κόσμο είναι αδιαμφισβήτητη. Καθόλου μικρή υπόθεση για μια από τις αρχαιότερες ομάδες τους Νησιού που οι φίλοι της ομάδας φημίζονται για το πάθος και τις απαιτήσεις που έχουν από αυτή. Μια βόλτα να κάνει κανείς στα fora που συμμετέχουν φίλαθλοι των "λεπίδων" θα παρατηρήσει την αγάπη που επικρατεί για τον Μπάλντοκ.

Sheffield United's George Baldock during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Manchester City at Bramall Lane in Sheffield, England, Tuesday, Jan. 21, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Sheffield United's George Baldock during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Manchester City at Bramall Lane in Sheffield, England, Tuesday, Jan. 21, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Κάποιοι πίστευαν πως στην αρχή της περσινής χρονιάς θα αποτελούσε παρελθόν, αλλά όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αλλά βελτιώθηκε ανασταλτικά, ανέβηκε επίπεδο, έγινε πιο επιθετικός, πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και οι σέντρες τους έγιναν… φαρμάκι για τις αντίπαλες άμυνες.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα που υποστήριζαν πως άξιζε μια θέση στην Εθνική Αγγλίας, ακόμα και ο τοπικός Τύπος το πίεζε με τον τρόπο του ενίοτε.

Στο ματς της 16ης αγωνιστικής της Premier League τους είχε κερδίσει μια και καλή κόντρα στη Νόριτς, που μοίρασε ασίστ και έβαλε ένα πανέμορφο γκολ για την ολική ανατροπή των "λεπίδων" από το κατά τους 1-0 στο υπέρ τους 2-1.

ΤΟ ΤΣΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΟΥΘΓΚΕΪΤ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει για τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ίσα ίσα που τον είχε από κοντά, τον βολιδοσκόπησε στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και ο ίδιος πήγε στο "Μπράμαλ Λέιν" να τον τσεκάρει ουκ ολίγες φορές.

Στα "τρία λιοντάρια" όμως στη θέση του υπάρχει ανταγωνισμός υψηλής κλάσης, αφού εκεί υπάρχουν εκτός από τους Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κίραν Τρίπιερ (Ατλέτικο Μαδρίτης), και Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι) και οι Άαρον Βαν Μπισάκα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Ρις Τζέιμς (Τσέλσι).

Κάτι που το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Σάουθγκεϊτ τονίζοντας ότι είναι η θέση με τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό σ’ αυτή την Εθνική ομάδα.

Sheffield United's George Baldock during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Wolverhampton Wanderers at Bramall Lane in Sheffield, England, Wednesday, July 8, 2020. (AP Photo/Rui Vieira)
Sheffield United's George Baldock during the English Premier League soccer match between Sheffield United and Wolverhampton Wanderers at Bramall Lane in Sheffield, England, Wednesday, July 8, 2020. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΝ ΝΤΑΪΚ

Αν εξαιρέσουμε τους τερματοφύλακες δεν είναι σύνηθες για έναν ποδοσφαιριστή να μην χάνει λεπτά συμμετοχής, πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Μπάλντοκ μπήκε όμως σε μια αν μη τι άλλο τιμητική λίστα που συγκατοικεί με τον ηγέτη της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Μαζί με τον Ολλανδό λοιπόν, και τους Τζέιμς Ταρκόφσκι (Μπέρνλι), Χάρι Μαγκουάιερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κόνορ Κόντι (Γουλβς) είναι οι μόνοι αμυντικοί που δεν έχασαν λεπτό συμμετοχής στη Premier League για τη σεζόν 2019-20, ήτοι 3420 λεπτά.

Ο 27χρονος μπακ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 2 γκολ και 3 ασίστ στο πρωτάθλημα, ενώ η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σε 13 ματς κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Μπάλντοκ: Ο ακούραστος Άγγλος που ονειρεύεται το μπλε της Ελλάδας
AP PHOTO/JON SUPER

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ο Μπάλντοκ ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν που μας πέρασε, αφού δούλεψε πιο σκληρά, προερχόταν από μια καλή σεζόν στην Championship, μια κατηγορία που… πέφτουν κορμιά και οι δυνατές μονομαχίες είναι κύριο χαρακτηριστικό της.

Στην παρθενική σεζόν του στην Premier League έγινε πιο επιθετικός προσπαθώντας να βοηθήσει έντονα την ομάδα του δημιουργικά.

Στην Premier League για να μείνεις, θα πρέπει όχι μόνο να μην δέχεσαι μόνο γκολ, αλλά να σκοράρεις συνάμα. Ο Μπάλντοκ ολοκλήρωσε τη σεζον με 128 σέντρες, όντας έκτος στη σχετική λίστα των αμυντικών, πίσω από Οριέ (Τότεναμ, 137), Ρίκο (Μπόρνμουθ, 173), Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ, 210), Ντίνι (Έβερτον, 270) και Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ, 382).

Συν τοις άλλοις βρίσκεται στη δέκατη θέση όλων των παικτών της Premier League με τις περισσότερες επαφές στην αντίπαλη περιοχή (932). Οι μόνοι αμυντικοί που είχαν παραπάνω από αυτόν ήταν οι Ρόμπερτσον (1221) και Άρνολντ (1246).

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira, , Danny Lawson/PA via AP, AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ


ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ