PREMIER LEAGUE

Μουρίνιο: "Δεν είμαι κακός προπονητής"

Manchester United head coach Jose Mourinho walks to the dressing room aft half time during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Manchester United and Sevilla, at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday, March 13, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United head coach Jose Mourinho walks to the dressing room aft half time during the Champions League round of 16 second leg soccer match between Manchester United and Sevilla, at Old Trafford in Manchester, England, Tuesday, March 13, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στη συνέντευξη του μετά τη νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Σίτι με 3-2 υπεραμύνθηκε της ομάδας του και των παικτών του ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Γκουαρδιόλα για την κατάκτηση της Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε μια σημαντική νίκη επί της Σίτι το Σάββατο το βράδυ, μια νίκη που σύμφωνα με τον Μουρίνιο θα δώσει τη δεύτερη θέση στην ομάδα του κάτι το οποίο για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι πολύ σημαντικό.

Ο έμπειρος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς στάθηκε στη σημασία της νίκης για τους οπαδούς των "κόκκινων" ενώ υπεραμύνθηκε της ομάδας του αλλά και του ίδιου λέγοντας πως η Γιουνάιτεντ τα έχει πάει καλύτερα φέτος από πέρσι αλλά η Σίτι τα έχει πάει τέλεια.

Ο Μουρίνιο είπε αρχικά:

"Ήμουν στεναχωρημένος μετά το πρώτο τους γκολ επειδή προήλθε από κόρνερ και νομίζω ότι αυτή είναι η τρίτη φάση που σκοράρουν εναντίων μας μετά από κόρνερ. Επίσης ήταν σε ένα σημείο όπου το παιχνίδι ήταν κοντρολαρισμένο. Μετά το δεύτερο γκολ ήταν σημαντικό οι παίκτες να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους. Ο Μάτιτς, ο Πογκμπά και ο Ερέρα είχαν τη μπάλα και την κυκλοφορούσαν καλά, περισσότερο απ' ότι κάθε νορμάλ ομάδα απέναντι στη Σίτι. Οπότε ήταν θέμα να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη μας, να φέρουμε τις γραμμές μας πιο ψηλά για να πιέσουμε και να περιμένουμε το γκολ".

Εν συνεχεία στάθηκε στη σημασία της νίκης:

"Τους έδωσα το παράδειγμα σε πόσα παιχνίδια όταν μια ομάδα χάνει 2-0 μπορεί να επανέλθει. Οπότε τα εύσημα αξίζουν στα παιδιά επειδή το πίστεψαν και κράτησαν σε καλό επίπεδο την απόδοση τους. Ήταν πολύ σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς επειδή μαθηματικά νομίζω ότι χρειαζόμαστε έξι πόντους για να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα. Οπότε θέλουμε έξι βαθμούς σε τρία ματς εκτός και τρία ματς εντός. Είμαι πεπεισμένος ότι η νίκη μας θα μας βοηθήσει να τερματίσουμε στην δεύτερη θέση. Είμαστε τέσσερις βαθμούς μπροστά από τη Λίβερπουλ που έχει ένα παιχνίδι περισσότερο και είναι πρόκληση για εμάς να τερματίσουμε δεύτεροι".

Δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στον Γκουαρδιόλα για την κατάκτηση της Premier League:

"Είπα στον Πεπ συγχαρητήρια επειδή αξίζουν το τίτλο. Φυσικά ήταν απογοητευμένος επειδή ήθελε να το κατακτήσει απόψε αλλά εγώ του έδωσα συγχαρητήρια επειδή θα τον κερδίσουν και το αξίζουν. Έχουν περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα και δεν έδωσαν καμία ευκαιρία στις υπόλοιπες. Λέω συνέχεια ότι εμείς είχαμε μια καλύτερη χρονιά από πέρσι, περισσότερες νίκες, περισσότερα γκολ, περισσότερους πόντους, δεχθήκαμε λιγότερα γκολ, όλα ήταν καλύτερα για εμάς αλλά δεν ήταν αρκετά λόγω της σεζόν που είχαν, που δεν σταματούσαν να νικούν. Αλλά δεν είμαστε τόσο κακοί όσο πιστεύει ο κόσμος. Δεν είμαι τόσο κακός προπονητής όσο πιστεύει ο κόσμος. Οι παίκτες δεν είναι τόσο κακοί όσο πιστεύουν. Και για αυτό παλεύουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε η δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας. Για αυτό χρειαζόμαστε τους βαθμούς".

Ενώ μίλησε και για τη σημασία που είχε η επικράτηση της Γιουνάιτεντ για τον κόσμο της:

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τους οπαδούς επειδή γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα κόντρα στην Σίτι. Το κάναμε με την Τσέλσι, τη Λίβερπουλ και τώρα τη Σίτι. Για αυτούς είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Είπα και πριν το παιχνίδι ειλικρινά ότι ο στόχος μου δεν είναι να χαλάσω κάποια γιορτή καθώς θα γιορτάσουν την κατάκτηση του τίτλου αργά ή γρήγορα.

Ο στόχος ήταν να παλέψουμε για τους πόντους γιατί τους χρειαζόμαστε. Ακόμα και αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κερδίσει τον τίτλο για τα επόμενα 50 χρόνια, η Μάντσεστερ θα είναι η Μάντσεστερ και εγώ είμαι ο Μουρίνιο ενώ οι παίκτες είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες. Είμαστε ειλικρινείς άνθρωποι και επαγγελματίες και προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο. Είμαι χαρούμενος για εμάς που ως ομάδα που μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα και με αυτό το αποτέλεσμα μπορούμε να βγούμε δεύτεροι".

Τέλος στάθηκε και στην απόδοση των χαφ του και ιδίως του Πολ Πογκμπά:

"Είπα στο ημίχρονο ότι οι χαφ μου δεν μπορούσαν να παίξουν καλύτερα απ' ότι έπαιζαν. Είναι δύσκολο να παίζεις κόντρα στη Σίτι επειδή πιέζουν αρκετά καλά και είναι μια συμπαγής ομάδα ενώ έχουν εξαιρετική μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Είπα ότι οι Μάτιτς, Πογκμπά και Ερέρα δεν μπορούν να βελτιωθούν πολύ σε σχέση με ότι έκαναν στο πρώτο μέρος επειδή είχαν εμπιστοσύνη να παίζουν με τη μπάλα και να την κυκλοφορούν.

Ζητούσα περισσότερα από τους κεντρικούς αμυντικούς, ιδίως το παιχνίδι τους με τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακό και έκαναν πολλά λάθη. Ήθελα περισσότερα από τους ακραίους. Ήθελα να κλείνουν προς τα μέσα και να δίνουν περισσότερες λύσεις στους μέσους μας. Οπότε βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος. Δεν ζήτησα από τον Πογκμπά να βελτιωθεί επειδή ήμουν αρκετά χαρούμενος με αυτό που έκανε στο πρώτο μέρος. Πέτυχε όμως δυο υπέροχα γκολ και είμαι ευτυχισμένος για αυτόν".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ