PREMIER LEAGUE

Μέχρι και αποβολή τριών ετών για τους οπαδούς που έκαναν εμετική χειρονομία για το θάνατο του Σάλα

Nantes soccer team supporters stand in front of a poster of Argentinian player Emiliano Sala outside La Beaujoire stadium before the French soccer League One match Nantes against Saint Etienne, in Nantes, western France, Wednesday, Jan.30, 2019. Sala disappeared over the English Channel on Jan. 21, 2019 as it flew from France to Wales. Sala had just been signed by Premier League club Cardiff. (AP Photo/Thibault Camus)
Nantes soccer team supporters stand in front of a poster of Argentinian player Emiliano Sala outside La Beaujoire stadium before the French soccer League One match Nantes against Saint Etienne, in Nantes, western France, Wednesday, Jan.30, 2019. Sala disappeared over the English Channel on Jan. 21, 2019 as it flew from France to Wales. Sala had just been signed by Premier League club Cardiff. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Δύο οπαδοί της Σαουθάμπτον έδειξαν παντελή έλλειψη σεβασμού στη μνήμη του Εμιλιάνο Σάλα και τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν για αρκετά χρόνια εκτός γηπέδου. Διαβάστε αναλυτικά.

Το πρώτο ματς που έπαιξε η Κάρντιφ μετά από την επιβεβαίωση του θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα θα μείνει για καιρό χαραγμένο στη μνήμη των ανθρώπων της. Όχι μόνο γιατί η ομάδα τους πήρε μεγάλη νίκη στο 94ο λεπτό στην έδρα της Σαουθάμπτον που την κρατάει στο κόλπο της παραμονής αλλά γιατί στις εξέδρες του "Σεντ Μέρις" έλαβε χώρα ένα περιστατικό που προσβάλλει το ανθρώπινο είδος.

Πρόκειται για την κίνηση δύο οπαδών των γηπεδούχων που δεν παραδειγματίστηκε από το ενός λεπτού σιγή που τήρησε η συντριτπική πλειονότητα των οπαδών των δύο ομάδων και θέλησε να ξεχωρίζει, "πικάροντας" οπαδούς της Κάρντιφ με χαρακτηριστικές κινήσεις... αεροπλάνου.

Ο λόγος προφανής: να θυμίσουν στους "αντιπάλους" τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Κάρντιφ. Ωστόσο δεν υπολόγισαν τις συνέπειες καθώς αρχικά οδηγήθηκαν εκτός γηπέδου ενώ ακολούθησε η κράτησή τους σε αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις για την άρρωστη συμπεριφορά τους.

Λίγο αργότερα, η Σαουθάμπτον εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: "Η Σαουθάμπτον μπορεί να επιβεβαιώσει πως δύο οπαδοί κρατήθηκαν και η αστυνομία πήρε τα στοιχεία τους κατά τη διάρκεια του αγώνα που έδωσε η ομάδα μας με την Κάρντιφ το Σάββατο.

Ο σύλλογος θα συνεχίσει να δουλεύει με την αστυνομία του Χάμπσαϊρ για να αναγνωρίσει όποια άτομα έκαναν απρεπείς χειρονομίες προς οπαδούς της Κάρντιφ. Τέτοια συμπεριφορά δεν έχει θέση στο παιχνίδι μας και είναι ανεκτή στο Σεντ Μέρις.

Ο σύλλογος θα είναι αμείλικτος απέναντι σε όσους είχαν συμμετοχή σε κάτι τέτοιο και προτίθεται να τιμωρήσει τους συγκεκριμένους οπαδούς".

Σύμφωνα πάντως με τα ρεπορτάζ των αγγλικών ΜΜΕ, οι εν λόγω οπαδοί που θέλησαν να χλευάσουν το θάνατο του Σάλα κάνοντας κινήσεις αεροπλάνου, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός γηπέδου για τα επόμενα τρία χρόνια βάσει της τιμωρίας που προτίθεται να τους επιβάλλει η Σαουθάμπτον.

Photo Credits: AP Photo/Thibault Camus

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ