PREMIER LEAGUE

Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ "καθάρισαν" για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester United's Anthony Martial, left, scores his side's first goal of the game, during the English Premier League soccer match between Everton and Manchester United, at Goodison Park, in Liverpool, England, Monday, Jan. 1, 2018. (Peter Byrne/PA via AP)
Manchester United's Anthony Martial, left, scores his side's first goal of the game, during the English Premier League soccer match between Everton and Manchester United, at Goodison Park, in Liverpool, England, Monday, Jan. 1, 2018. (Peter Byrne/PA via AP) AP

Με δύο εντυπωσιακά τέρματα από τους Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2-0 απέναντι στην Έβερτον.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην εντυπωσίασε, όμως με δύο υπέροχα τέρματα από τους Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ κατάφερε να κάνει το "διπλό" στην έδρα της Έβερτον και να μπει με το δεξί στο 2018.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν κατάλληλο για όσου αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απειλούσε μόνο με σουτ έξω από τη περιοχή, η Έβερτον είχε μία προϋπόθεση για ευκαιρία και την έχασε με αποτέλεσμα να μείνει εύκολα το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια οι πιο αξιόλογες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου ήταν το εξαιρετικό τάκλιν του Ρόχο στο 24' όταν ο Νιας βγήκε απέναντι από τον Ντε Χέα και πριν πλασάρει ο αμυντικός της Μάντσεστερ έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 41' Ο Λίνγκαρντ έτρεξε με την μπάλα από τη γραμμή του κέντρου μέχρι εκείνη της μεγάλης περιοχής, σούταρε και αστόχησε για λίγο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 47' ο Μάτα ανάγκασε τον Πίκφορντ να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ισπανός έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας της Έβερτον. Ακόμα μία καλή στιγμή ήρθε στο 55' για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν Πογκμπά και Λίγνκαρντ έπαιξαν το 1-2 ο πρώτος μπήκε από τα αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή, προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον επερχόμενο Μαρσιάλ αλλά ο Γάλλος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και η ευκαιρία χάθηκε για τους φιλοξενούμενους.

Η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 57'. Ο Μάτα άνοιξε την μπάλα αριστερά στον Πογκμπά, εκείνος γύρισε παράλληλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Μαρσιάλ. Με ένα εξαιρετικό πλασέ ο Γάλλος νίκησε τον Πίκφορντ και έκανε το 1-0 για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Έβερτον προσπάθησε να κερδίσει μέτρα, να πιέσει και έχασε μία σημαντική ευκαιρία. Στο 70' ο Λένον έκανε την σέντρα, ο Νιας αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα.

Αυτή η ευκαιρία "ξύπνησε" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία στη συνέχεια κλείδωσε το ματς. Στο 78' ο Λίνγκαρντ δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πίκφορντ με ένα συρτό σουτ στην αριστερή γωνία με τον τερματοφύλακα της Έβερτον να διώχνει σε κόρνερ. Δεν μπορούσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 81'. Ο Λίνγκαρντ πήρε την μπάλα από τον Πογκμπά, έκανε την παράλληλη κίνηση προς τη μεγάλη περιοχή και με ένα φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Πίκφορντ για να κάνει το 2-0!

Κάπου εκεί η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε αφού η Έβερτον δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στη δεύτερη θέση έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο από την Τσέλσι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Χόλγκειτ, Γουίλιαμς, Μαρτίνα, Ντέιβις, Σνιντερλέν, Βλάσιτς, Μπολασί (62' Λένον), Ρούνεϊ (62' ΜακΚάρθι), Νιάς

ΜΑΝΣΤΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Λίντελεφ, Τζόουνς, Ρόχο, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Μάτα (90+2' Τουανζέμπε), Πογκμπά, Λίνγκαρντ (87' Μπλιντ), Μαρσιάλ (77' Ράσφορντ).

* Θυμηθείτε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια των 17.00 στην Premier League.

** Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγινε στο πρώτο ματς της Premier League για το 2018 ανάμεσα στην Μπράιτον και την Μπόρνμουθ.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Δευτέρα (1/1)

Μπράιτον - Μπόρνμουθ 2-2 (5' Νοκέρ, 48' Μάρεϊ / 33' Κουκ, 79' Γουίλσον)

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 1-2 (87' Γκούντμουντσον / 61' Μανέ, 90'+4' Κλάβαν)

Λέστερ - Χάντερσφιλντ 3-0 (53' Μαχρέζ, 60' Σλιμανί, 90'+2' Ολμπράιτον)

Στόουκ - Νιούκαστλ 0-1 (73' Πέρεθ)

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 ( 57' Μαρσιάλ, 81' Λίνγκαρντ)

Τρίτη (2/1)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας (21:45)

Σουόνσι - Τότεναμ (21:45)

Γουέστ Χαμ - Γουέστ Μπρομ (21:45)

Μάντσεστερ Σίτι - Γουότφορντ (22:00)

Τετάρτη (3/1)

Άρσεναλ - Τσέλσι (21:45)

Η βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Σίτι 59

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 47

3. Τσέλσι 45

4. Λίβερπουλ 44

5. Άρσεναλ 38

6. Τότεναμ 37

7. Μπέρνλι 34

8. Λέστερ 30

9. Έβερτον 27

10. Γουότφορντ 25

11. Χάντερσφιλντ 24

12. Μπράιτον 23

13. Νιούκαστλ 22

14. Μπόρνμουθ 21

15. Σαουθάμπτον 20

16. Στόουκ 20

17. Κρίσταλ Πάλας 19

18. Γουέστ Χαμ 18

19. Γουέστ Μπρομ 16

20. Σουόνσι 16

*οι 4 πρώτοι απευθείας στους ομίλους του Champions League

**ο 5ος, ο κάτοχος του FA Cup και του League Cup στο Europa League

***υποβιβάζονται οι 3 τελευταίοι

****στην ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά γίνεται μπαράζ (αν κρίνεται σημαντική θέση)

Ο πίνακας των σκόρερς

18 γκολ

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

17 γκολ

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

13 γκολ

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

12 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

10 γκολ

Γουέιν Ρούνεϊ (Έβερτον)

Ρομελού Λουκακού (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Άλβαρο Μοράτα (Τσέλσι)

9 γκολ

Ρομπέρτο Φιρμίνο (Λίβερπουλ)

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

8 γκολ

Αλεξάντρ Λακαζέτ (Άρσεναλ)

Γκαμπριέλ Ζεζούς (Μάντσεστερ Σίτι)

7 γκολ

Φιλίπε Κοουτίνιο (Λίβερπουλ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αντονί Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Τζέσε Λίνγκαρντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

6 γκολ

Σίνζι Οκαζάκι (Λέστερ)

Λερουά Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Αμπντουλάιγ Ντουκουρέ (Γουότφορντ)

Τσάρλι Όστιν (Σαουθάμπτον)

Χέουνγκ Μιν Σον (Τότεναμ)

Γκλεν Μάρεϊ (Μπράιτον)

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

Photo credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ