PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-0: Με Φόντεν στην κορυφή (VIDEO)

Manchester City's Phill Foden, center top, celebrates his goal against Tottenham with his teammates during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, April 20, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Phill Foden, center top, celebrates his goal against Tottenham with his teammates during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, April 20, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP

H Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 1-0 την Τότεναμ χάρη στο γκολ του Φιλ Φόντεν στο πέμπτο λεπτό κι επέστρεψε στην κορυφή της Premier League. Δεν δόθηκε πέναλτι στους σπερς σε χέρι του Γουόκερ.

Αυτή τη φορά δεν είχε επτά γκολ. Είχε όμως άγχος, είχε ένταση, είχε και πάλι συζήτηση για διαιτησία. Έστω κι αν το Σάββατο (20/4) δεν είχε, όπως την Τετάρτη (17/4) VAR, καθώς αυτό μπαίνει στη ζωή του αγγλικού ποδοσφαίρου από την επόμενη σεζόν.

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε την Τότεναμ στο "Έτιχαντ", τρεις ημέρες μετά το 4-3 για τη ρεβάνς των προημιτελικών Champions League σε αυτό το γήπεδο, και τη νίκησε με 1-0.

Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Φιλ Φόντεν μόλις πέντε λεπτά μετά από την έναρξη του ματς. Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο του 19χρονου (σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια) στην Premier League.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα πήρε την μπάλα δεξιά, την έφερε στο αριστερό πόδι, την κουβάλησε, έκανε και τη σέντρα, ο Αγκουέρο στην άλλη πλευρά, στο δεύτερο (δεξί) δοκάρι έπισε την κεφαλιά - ασίστ στον 19χρονο, Φιλ Φόντεν, ο οποίος με δεύτερη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League κι άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά οι φιλοξενούμενοι τις ευκαιρίες. Ο Σον, όμως, αυτή τη φορά βρήκε τοίχο.

Αυτός ο τοίχος είχε όνομα και λεγόταν, Έντερσον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Σίτι ήταν αποτελεσματικός σε όλες του τις επεμβάσεις πάνω στον Νοτιοκορεάτη.

Στο 20ό λεπτό ο Μπερνάρντο Σίλβα έπεσε στο έδαφος - από το ριπλέι φάνηκε ότι υπήρχε επαφή ψηλά στο πόδι με τον Γιάν Βερτόνχεν - αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι αυτή η επαφή δεν προκάλεσε την πτώση και διέταξε να συνεχιστεί το ματς του Μάντσεστερ.

Στο 37ο λεπτό ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε τον Κέβιν ντε Μπράινε να τραυματίζεται ξανά. Ο Βέλγος αποχώρησε με μυικό πρόβλημα και τη θέση του πήρε ο Φερναντίνιο.

Τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα από το Μάντσεστερ έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία.

Ο Γουόκερ βγήκε από δεξιά, πέρασε όποιον βρέθηκε μπροστά του, έκανε τη σέντρα έξω προς τον Αγκουέρο. Ο Αργεντινός επιχείρησε το σουτ με το δεξί, ο Αλντερβάιρελντ έβαλε την κόντρα (ακούμπησε ακούσια, δεν είχε αίσθηση που ήταν η μπάλα, με το χέρι), ο Φόντεν δεν μπόρεσε στο ριμπάουντ ν' απειλήσει τον Γκασανίγκα.

Οι σπερς διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Γουόκερ μετά από κεφαλιά του Ντέλε Άλι. Ο Μάικλ Όλιβερ δεν έδειξε πέναλτι.

Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης βρήκε τη Σίτι να οχυρώνεται στην περιοχή και να προσπαθεί να κρατήσει τη νίκη. Τελικά, τα κατάφερε.

Η Σίτι προσπέρασε ξανά τη Λίβερπουλ, η οποία δοκιμάζεται στο Κάρντιφ από την ομώνυμη ομάδα την Κυριακή (21/4, 18:00).

Ακόμη κι αν οι ρεντς περάσουν κι επιστρέψουν το απόγευμα της Κυριακής στην κορυφή, οι πολίτες θα έχουν ματς λιγότερο.

Θεωρητικά ο πιο δύσκολος "σκόπελος" που θα πρέπει ν' αποφύγουν είναι ο επόμενος, στο εκτός έδρας ντέρμπι της πόλης με τη Γιουνάιτεντ.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των δύο ομάδων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (με Μ τα εντός έδρας, με Ε τα εκτός έδρας).

Το πέρας της 35ης αγωνιστικής είναι πιθανό να βρει την Τότεναμ εκτός τετράδας - οδηγεί στους ομίλους Champions League της επόμενης σεζόν - καθώς εάν οι άλλες δύο ομάδες του Λονδίνου (Τσέλσι και Άρσεναλ) νικήσουν, θα την περάσουν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (86 ΒΑΘΜΟΙ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ε)

Μπέρνλι (Ε)

Λέστερ (Μ)

Μπράιτον (Ε)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (85 ΒΑΘΜΟΙ)

Κάρντιφ (Ε)

Χάντερσφιλντ (Μ)

Νιούκαστλ (Ε)

Γουλβς (Μ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα):Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογάν, Φόντεν (85' Νταβίντ Σίλβα), Ντε Μπράινε (38' λ.τρ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (66' Σανέ).

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποτσετίνο):Γκασανίγκα, Φόιτ - Αλντερβάιρελντ(78' Γιορέντε), Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν - Ντέιβις, Ντάιερ (61' Γουανιάμα), Ντέλε Άλι (69' Ρόουζ), Έρικσεν, Σον, Λούκας Μόουρα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 20 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 1-0(5' Φόντεν)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 2-2 (37' Αντόνιο, 82' Πέρεθ / 67' Βάρντι, 92' Μπερνς)

Γουλβς - Μπράιτον 0-0

Μπόρνμουθ - Φούλαμ 0-1 (53' πεν. Μίτροβιτς)

Χάντερσφιλντ - Γουότφορντ 1-2 (93' Γκραντ / 5', 80' Ντεουλοφέου)

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον 3-1 (27' 31' 86' Αγιόθε Πέρεθ / 59' Λεμινά)

Κυριακή 21 Απριλίου

Έβερτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Κάρντιφ - Λίβερπουλ (18:00)

Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου

Τσέλσι - Μπέρνλι (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΒΑΘΜΟΙ
1. Μάντσεστερ Σίτι 34 86
2. Λίβερπουλ 34 85
3. Τότεναμ 34 67
4. Άρσεναλ 33 66
5. Τσέλσι 34 66
6. Μάντσεστερ Γ. 33 64
7. Γουότφορντ 34 49
8. Λέστερ 35 48
9. Γουλβς 34 48
10. Έβερτον 34 46
11. Γουέστ Χαμ 35 43
12. Μπόρνμουθ 35 41
13. Κρίσταλ Πάλας 34 39
14. Μπέρνλι 34 39
15. Νιούκαστλ 34 38
16. Σαουθάμπτον 33 36
17. Μπράιτον 34 34
18. Κάρντιφ 34 31
19. Φούλαμ 35 23
20. Χάντερσφιλντ 35 14

* Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται στην Championship.

** Οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξασφαλίζουν την έξοδο στο Champions League.

*** Ο πέμπτος της βαθμολογίας εξασφαλίζει παρουσία στους ομίλους του Europa League.

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

19 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

18 γκολ

Πιέρ-Εμερίκ Ομαμεγιάνγκ (Άρσεναλ)

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

17 γκολ

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ