PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 4-0: Πάρτι των πολιτών κόντρα στους πρωταθλητές

Manchester City's Raheem Sterling celebrates after scoring his team's second goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, July 2, 2020. (AP Photo/Dave Thompson,Pool)
Manchester City's Raheem Sterling celebrates after scoring his team's second goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, July 2, 2020. (AP Photo/Dave Thompson,Pool) AP PHOTO/DAVE THOMPSON,POOL

Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν pasillo για εκείνους του Κλοπ και έπειτα θριάμβευσαν με το εμφατικό 4-0, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους πρωταθλητές ενόψει της νέας σεζόν (VIDEOS).

Η Λίβερπουλ είναι πανάξια πρωταθλήτρια Αγγλίας για τη σεζόν 2019-2020 όμως η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ομάδα που κατέκτησε τα δυο προηγούμενα πρωταθλήματα μαζεύοντας συνολικά 198 βαθμούς σε μία διετία (100 τη σεζόν 2017-18 και 98 τη σεζόν 2018-19) και το βράδυ της Πέμπτης (2/7) φρόντισε να το θυμίσει με σοκαριστικό τρόπο στους ρεντς.

Στο ντέρμπι γοήτρου των δύο ομάδων για την 32η αγωνιστική της Premier League, οι πολίτες ήταν σαρωτικοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασαν στο εξωπραγματικό 4-0, με τους Ντε Μπράινε, Στέρλινγκ, Φόντεν και Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (αυτογκόλ) να σκοράρουν και να γράφουν ιστορία σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες των γαλάζιων του Μάντσεστερ απέναντι στους κόκκινους του Λίβερπουλ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από το 1937 που η Μάντσεστερ Σιτι νικάει τρεις σερί σεζόν την Λίβερπουλ εντός έδρας για το πρωτάθλημα, με την ομάδα του Γουαρδιόλα να αποκτάει έτσι ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει των δύο στόχων που έχει να διεκδικήσει φέτος, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ένα πολύ όμορφο σκηνικό στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Έτιχαντ" λίγο πριν από την πρώτη σέντρα του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι να υποδέχονται την Λίβερπουλ κατά την έξοδο των παικτών της απο τη φυσούνα με χειροκρότημα, κάνοντας το καθιερωμένο pasillo στους νέους πρωταθλητές της Premier League.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η κόντρα των πρωταθλητών Αγγλίας των τριών τελευταίων ετών βρήκε την Μάντσεστερ Σίτι να υπερέχει όσον αφορά στην κατοχή στο πρώτο 20λεπτο αλλά την Λίβερπουλ να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να δημιουργεί τις δύο πολύ καλές φάσεις σε αυτό το διάστημα.

Πρωταγωνιστής και στις δύο ήταν ο κορυφαίος σκόρερ των κόκκινων στη φετινή Premier League, Μοχάμεντ Σαλάχ. Μόλις στο 4' απείλησε για πρώτη φορά την εστία της Σίτι όταν το σουτ του αποκρούστηκε από τον Έντερσον ενώ στο 19' η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας των γηπεδούχων μετά από ωραία ατομική του ενέργεια και συρτό σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο.

Κάπου εκεί όμως η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε το πόδι της στο γκάζι και... εξαφανίστηκε, με τους πολίτες να είναι συμπαγείς στην άμυνα και εντυπωσιακοί στην επίθεση και να σκορπίζουν την Λίβερπουλ σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε 20 λεπτά!

Η αρχή εγινε στο 25', όταν μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ από παρατεταμένο τράβηγμα στη φανέλα του από τον Γκόμεζ, ο Ντε Μπράινε ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Άλισον για το 1-0.

Στο 30' ο Ζεζούς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την ωραία κάθετη μπαλιά του Ντε Μπράινε (άστοχο το σουτ του μέσα από την περιοχή), για να έρθει ωστόσο το 2-0 στο 35', με τον Φόντεν να τροφοδοτεί τον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή και εκείνον να ταλαιπωρεί τον Γκόμεζ για να νικήσει με σκαφτό πλασέ τον Άλισον και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Premier League κόντρα στην πρώην ομάδα του, στην 9η εμφάνισή του κόντρα στην Λίβερπουλ σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η επιθετική πανδαισία από πλευράς Σίτι στο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας, με τον Ντε Μπράινε να βγάζει εξαιρετική ασίστ και τον Φόντεν να βγαίνει απέναντι στον Άλισον για να τον νικήσει με υπέροχο πλασέ και να γράψει το 3-0.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά ματς Premier League που η Λίβερπουλ πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ούσα τρία γκολ πίσω στο σκορ μετά από τον Μάιο του 2015 κόντρα στην Στόουκ (1-6 είχε χάσει τότε).

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά, με την Λίβερπουλ να είναι εμφανώς επηρεασμένη από το βαρύ σκορ εις βάρος της και την Μάντσεστερ Σίτι να συνεχίζει ακάθεκτη ψάχνοντας και για άλλα γκολ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι σφυροκόπησαν την κόκκινη εστία και χρειάστηκε να κάνουν καίριες επεμβάσεις οι Άλισον, Φαν Ντάικ και Φαμπίνιο για να μην ανέβει ακόμα περισσότερο ο δείκτης του σκορ, με το 4-0 να έρχεται ωστόσο αναπόφευκτα στο 66' μιας που οι πολίτες εξακολουθούσαν να κρατούν το πόδι στο γκάζι.

Ο Ντε Μπράινε έδωσε στον Στέρλινγκ σε ταχύτατη αντεπίθεση της ομάδας του και ο Άγγλος διεθνής φορ έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν να προσπαθεί να κόψει αλλά να προωθεί άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα.

Η συνέχεια βρήκε τους δύο προπονητές να κάνουν αρκετές αλλαγές με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά ο ρυθμός, για να μείνει το 4-0 μέχρι το φινάλε (σκόραρε στις καθυστερήσεις ο Μαχρέζ αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά από χρήση του VAR που έδειξε χέρι του Φόντεν στην αρχή της φάσης) και να σφραγιστεί έτσι μία σπουδαία επιτυχία για την Σίτι.

Νίκη γοήτρου αλλά ταυτόχρονα και "δήλωση" ενόψει της νέας σεζόν απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να γνωρίζει τη δεύτερη ήττα της στη φετινή Premier League και μόλις την 3η ήττα της στα τελευταία 70 ματς πρωταθλήματος! Ήταν δε η πιο βαριά ήττα της στην Premier League μετά από τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν είχε συντριβεί με 5-0 από την ίδια αντίπαλο και στο ίδιο γήπεδο!

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ (73' Κανσέλο), Γκαρσία, Λαπόρτ (79' Οταμέντι), Μεντί, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Ντε Μπράινε, Φόντεν, Ζεζούς (58' Μαχρέζ), Στέρλινγκ (79' Μπερνάρντο Σίλβα)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (76' Γουίλιαμς), Γκόμεζ (46' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62' Κεϊτά), Μανέ (85' Μιναμίνο), Σαλάχ, Φιρμίνο (62' Οριγκί)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 27 Ιουνίου

Αστον Βίλα - Γουλβς 0-1 (62' Ντεντόνκερ)

Κυριακή 28 Ιουνίου

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 1-3 (79' αυτ. Μπεντνάρεκ / 16', 70' Ινγκς, 82' Γουόρντ-Πράουζ)

Δευτέρα 29 Ιουνίου

Κρίσταλ Πάλας - Μπέρνλι 0-1 (62' Μπεν Μι)

Τρίτη 30 Ιουνίου

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3 (16' Γκρίνγουντ, 29' 50' Μπρούνο Φερνάντες)

Τετάρτη 01 Ιουλίου

Μπόρνμουθ - Νιούκαστλ 1-4 (90+4' Γκόσλινγκ / 6' Γκέιλ, 30' Λονγκσταφ, 57' Αλμιρόν, 77' Λαζάρο)

Αρσεναλ - Νόριτς 4-0 (33', 67' Ομπαμεγιάνγκ, 37' Τζάκα, 81' Σοάρες)

Εβερτον - Λέστερ 2-1 (10' Ρισάρλιζον, 16' πεν. Σίγκουρτσον / 51' Ιχεανάτσο)

Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2 (45' Σούτσεκ, 51' Αντόνιο, 89' Γιαρμολένκο / 42' πεν. 72' Ουίλιαν)

Πέμπτη 02 Ιουλίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 3-1 (31' Μπέργκε, 69' Μουσέ, 84' ΜακΜπέρνι / 90' Κέιν)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιβερπουλ 4-0 (25' πεν. Ντε Μπράινε, 35' Στέρλινγκ, 45' Φοντεν, 66' αυτ. Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Λίβερπουλ 86

2 Μάντσεστερ Σίτι 66

3 Λέστερ 55

4. Τσέλσι 54

------------------------------------

5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 52

-----------------------------------

6. Γουλβς 52

7. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 47

-----------------------------------

8. Άρσεναλ 46

9. Τότεναμ 45

10. Μπέρνλι 45

11. Έβερτον 44

12. Κρίσταλ Πάλας 42

13. Νιούκαστλ 42

14. Σαουθάμπτον 40

15. Μπράιτον 33

16. Γουέστ Χαμ 30

17. Γουότφορντ 28

-------------------------------

18. Μπόρνμουθ 27

19. Αστον Βίλα 27

20. Νόριτς 21

*Οι πέντε πρώτοι πλην Μάντσεστερ Σίτι - έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό δυο ετών - πηγαίνουν στους ομίλους Champions League

** Ο έκτος στους ομίλους του Europa League

***Ο έβδομος στο δεύτερο προκριματικό του Europa League

****Οι τρεις τελευταίοι υποβιβάζονται

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ) 19

Ντάνι Ινγκς (Σαουθάμπτον) 18

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) 17

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ) 17

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι) 16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3: Με Φερνάντες σε θέση Champions League οι φιλοξενούμενοι
Premier League: Νίκη της Έβερτον επί της Λέστερ, τεσσάρες για Άρσεναλ και Νιουκαστλ
Γουέστ Χαμ - Τσέλσι 3-2: Τα σφυριά πήραν το ντέρμπι του Λονδίνου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ