PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-5: Θρίαμβος με χατ-τρικ Βάρντι

Leicester's Jamie Vardy, second right celebrates with teammates after scoring his sides second goal of the game during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Sept. 27, 2020. (Martin Rickett/Pool via AP)
Leicester's Jamie Vardy, second right celebrates with teammates after scoring his sides second goal of the game during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Sept. 27, 2020. (Martin Rickett/Pool via AP) AP

Η Λέστερ πήρε μία τρομερή νίκη επικρατώντας 5-2 της Μάντσεστερ Σίτι εκτός έδρας. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τζέιμι Βάρντι που πέτυχε χατ-τρικ.

Η Λέστερ κατάφερε να διαλύσει την Μάντσεστερ Σίτι μέσα στο σπίτι της, αφού επικράτησε των πολιτών με σκορ 5-2. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τρία πέναλτι, ενώ απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζέιμι Βάρντι που πέτυχε χατ-τρικ. Κάπως έτσι, οι αλεπούδες ανέβηκαν στην πρώτη θέση της Premier League κάνοντας το τρία στα τρία.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε δυναμικά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Μάλιστα, ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό του παιχνιδιού. Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαχρέζ, ο οποίος με μία βολίδα την έστειλε στα δίχτυα του Σμάιχελ.

Οι πολίτες και μετά την επίτευξη του γκολ συνέχιζαν να έχουν την κατοχή και να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στο 16' οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Στέρλινγκ, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να κάνει το 2-0. Στο 35' ο Ρόδρι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

Στο 36ο λεπτό, η Λέστερ ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Ο Βάρντι κέρδισε πέναλτι από τον Γουόκερ και δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 1-1 στο 37'. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ανεβασμένοι πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Η Λέστερ μπήκε με διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54ο λεπτό έκανε την ανατροπή και πήρε το προβάδισμα. Ο Τίλεμανς από τα δεξιά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Τζείμι Βάρντι, ο οποίος με ένα πολύ έξυπνο τακουνάκι κέρδισε τον Έντερσον για το 1-2.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να απειλούν και στο 56' επιχείρησαν ένα σουτ με τον Μπαρνς. Ένα λεπτό αργότερα ένα φάουλ του Γκαρσία στον Βάρντι, έδωσε την ευκαιρία στον Άγγλο επιθετικό να ευστοχήσει από τα έντεκα βήματα, για να πετύχει το χατ-τρικ σημειώνοντας το 1-3.

Στο 64' ο 17χρονος Ντελάπ βρήκε το δοκάρι με μία κεφαλιά, αλλά η Σίτι δεν πατούσε έτσι όπως θα έπρεπε στον αγωνιστικό χώρο, με την Λέστερ να έχει το πάνω χέρι. Στο 77' Ο Μάντισον έγραψε επίσης το όνομά του στον πίνακα τον σκόρερ. Με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει ακόμη. Στο 83' η Μάντσεστερ Σίτι μείωσε σε 2-4, έπειτα από κεφαλιά του Άκε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάχρεζ. Όμως, η Λέστερ λίγο αργότερα ολοκλήρωσε τον θρίαμβο. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι έπειτα από ανατροπή του Μάντισον από τον Μεντί. Στο 88ο λεπτό ο Τίλεμανς ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-5, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδίολα): Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρσία, Ακέ, Μεντί, Φερναντίνιο (51' Ντελάπ), Ρόδρι, Μαχρέζ, Ντε Μπράινε, Φόντεν (64' Τόρες), Στέρλινγκ

Λέστερ (Ρότζερς): Σμάιχελ, Αμαρτέι, Έβανς (80' Φουχς), Σογιούντσου, Καστάν, Μεντί, Τίλεμανς, Τζάστιν, Πρατ (69' Μάντισον), Μπαρνς, Βάρντι (85' Ιχεανάτσο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (40' πεν. Μοπέ, 90+5' Μαρτς / 43' αυτ. Ντανκ, 55' Ράσφορντ, 90+10' Μπρούνο Φερνάντες)

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 1-2 (26' Κουγιατέ / 10' Κάλβερτ-Λιούιν, 40' πεν. Ρισάρλιζον)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3 (4' 25' Ρόμπινσον, 28' Μπάρτλεϊ / 55' Μάουντ, 70' Χάντσον-Οντόι, 90+3' Άμπραχαμ)

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον 0-1 (5' Ινγκς)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λιντς 0-1 (88' Μπάμφορντ)

Τότεναμ - Νιούκαστλ 1-1 (25' Λούκας Μόουρα / 90+7' Κάλουμ - Γουίλσον)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ 2-5 (4' Μαχρέζ, 84' Άκε / 37', 54', 58' Βάρντι, 77' Μάντισον, 88' Τίλεμανς)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς (21:00)

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ - Άστον Βίλα (19:45)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ (22:00)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ