PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1: O Λαλάνα κράτησε το αήττητο των ρεντς

Liverpool's Adam Lallana, center, celebrates after scoring his side's opening goall during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Adam Lallana, center, celebrates after scoring his side's opening goall during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με τα γκολ των Ράσφορντ στο 36' και Λαλάνα στο 85', με την ομάδα του Κλοπ να έχει την πρώτη της απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα αλλά να είναι στο +6 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Ματς όχι τρομερής ποιότητας αλλά αδιαμφισβήτητα για γερά νεύρα έλαβε χώρα την Κυριακή στο "Ολντ Τράφορντ" για την 9η αγωνιστική της Premier League, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προηγείται με τον Ράσφορντ στο 36' και την Λίβερπουλ να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Λαλάνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η Γιουνάιτεντ διατήρησε για έκτη σερί σεζόν απόρθητη την έδρα της απέναντι στην Λίβερπουλ καθώς έχει απολογισμό 3 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες μετά το 2014 ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε την πρώτη της απώλεια βαθμών στη φετινή Premier League μετά από οκτώ νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές αλλά και 17 διαδοχικές νίκες συνολικά (η αμέσως προηγούμενη απώλεια βαθμών καταγράφηκε στις 7 Απριλίου, στο 0-0 με την Έβερτον).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το μεγάλο ντέρμπι προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις από πλευράς θεάματος στο πρώτο ημίωρο και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα η κάθε ομάδα είχε από ένα αξιόλογο σουτ προς την αντίπαλη εστία. Πρώτοι απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο 13' με τον Βαϊνάλντουμ να κάνει του σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Ντε Χέα να μπλοκάρει ενώ η απάντηση ήρθε στο 25' με το σουτ του ΜακΤόμινεϊ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Άλισον.

Ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα σημειώθηκε στο 34ο λεπτό, με τον Μανέ να βγάζει την Λίβερπουλ στην κόντρα με εκπληκτική κούρσα από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή να κάνει το γύρισμα για τον Φιρμίνο και τον Βραζιλιάνο να κάνει το σουτ στην κίνηση (μπορούσε να δώσει και πάσα στον Οριγκί που ήταν αριστερά του) για να πέσει και να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία του ο Ντε Χέα.

Δύο λεπτά αργότερα, το "Ολντ Τράφορντ" πήρε φωτιά, με την Γιουνάιτεντ να ανοίγει το σκορ! Ο Τζέιμς έκανε εξαιρετικη κίνηση από τα δεξιά και έβγαλε σέντρα υπό την παρακολούθηση του Φαν Ντάικ, με τον Ράσφορντ να πετάγεται στην καρδιά της άμυνας της Λίβερπουλ και με προβολή να νικάει τον Άλισον για το 1-0.

Τέρμα που ενθουσίασε τους γηπεδούχους και παράλληλα εξόργισε τους φιλοξενούμενους, με τον Κλοπ και τους παίκτες του να διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας φάουλ σε αντικανονικό μαρκάρισμα του Λίντελοφ πάνω στον Οριγκί στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά τον Μάρτιν Άτκινσον να κατακυρώνει το γκολ μετά τη χρήση του VAR.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του 45λεπτου, η Λίβερπουλ βρήκε και αυτή τη δρόμο προς τα δίχτυα, με το πλασέ του Μανέ μέσα από την περιοχή, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε μετά από χρήση του VAR, που υπέδειξε σωστά παράβαση του Σενεγαλέζου επιθετικού (η μπάλα χτύπησε στο χέρι του πριν τη στρώσει και νικήσει τον Ντε Χέα).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ ανέβασε το ποσοστό κατοχής της φτάνοντάς το μέχρι το 75%, όμως δεν κυκλοφορούσε γρήγορα τη μπάλα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σόλσκιερ να αντιπαραβάλλουν από την πλευρά τους δύναμη στα μαρκαρίσματα και πάθος και να κρατούν το 1-0 επιλέγοντας να κλειστούν στο μισό γήπεδο και να περιμένουν την αντίπαλό τους.

Στο 64' οι κόκκινοι απείλησαν με το σουτ του Τσάμπερλεϊν (πρώτη αλλαγή του Κλοπ, μπήκε στη θέση του Οριγκί στο 60') που έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα ενώ τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά των κόκκινων διαβόλων να φλερτάρουν με το γκολ, μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Ράσφορντ και σουτ εκτός περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα, η Λίβερπουλ είχε όλο και περισσότερο τη μπάλα στα πόδια της και η Γιουνάιτεντ έμενε πίσω και περίμενε βλέποντάς την αντίπαλό της να έχει βραχυκυκλώσει και να πιέζεται ψυχολογικά υπό το φόβο της πρώτης ήττας, για να έρθει τελικά στο 85' το γκολ της ισοφάρισης που έψαχνε απελπισμένα η ομάδα του Κλοπ.

Αυτό ήρθε μέσα από παιδική αντίδραση της άμυνας της Γιουνάιτεντ, με τον Ρόμπερτσον να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και τη μπάλα να περνάει απ'όλους για να πεταχτεί ανενόχλητος ο Λαλάνα (δεύτερη αλλαγή του Κλοπ, μπήκε στο 71' αντί του αρχηγού Χέντερσον) και να τη σπρώξει στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή (1-1)!

Το γκολ αυτό έδωσε τεράστια ψυχολογική ώθηση στους φιλοξενούμενους που είχαν καλή ευκαιρία με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 88' για την ολική ανατροπή (η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντε Χέα στο δυνατό σουτ του Άγγλου αμυντικού), με το 1-1 να μένει πάντως μέχρι το φινάλε και να αποδίδει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο ντέρμπι.

Αποτέλεσμα που επιτρέπει στην Λίβερπουλ να παίρνει βαθιά ανάσα καθώς κράτησε το αήττητο και είναι στο +6 από την Μάντσεστερ Σίτι και ταυτόχρονα κάνει την Γιουνάιτεντ να χαμογελάσει καθώς απέδωσε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά και να προβληματίζεται που είναι στην 13η θέση, μόλις δύο πόντους πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-1 (HIGHLIGHTS):

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-0 (17' Μπερνάρντ, 90+2' Σίγκουρντσον)

Μπόρνμουθ - Νόριτς 0-0

Άστον Βίλα - Μπράιτον 2-1 (45+1' Γκρίλις, 90+4' Τάργκετ / 21' Γουέμπστερ)

Τσέλσι - Νιούκαστλ 1-0 (73' Αλόνσο)

Λέστερ - Μπέρνλι 2-1 (45' Βάρντι, 74' Τίλεμανς / 26' Γουντ)

Τότεναμ - Γουότφορντ 1-1 (86' Ντέλε Άλι / 6' Ντουκουρέ)

Γουλβς - Σαουθάμπτον 1-1 (61' πεν. Ραούλ Χιμένες / 53' Ίνγκς)

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (39' Γκαμπριέλ Ζεζούς, 41' Νταβίντ Σίλβα)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 1-1 (36' Ράσφορντ / 85' Λαλάνα)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Απόδραση με δυο γκολ και σωρεία ευκαιριών η Σίτι
Premier League: Βαθμό στο 86' η Τότεναμ, με Αλόνσο η Τσέλσι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ