PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-0: Η ισοπαλία στο ντέρμπι έστειλε τους "κόκκινους" μόνους στην κορυφή

Manchester United's Marcus Rashford, left, and Liverpool's Mohamed Salah challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Marcus Rashford, left, and Liverpool's Mohamed Salah challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έμειναν για πρώτη φορά στο μηδέν στο "Ολντ Τράφορντ" σε επίπεδο Premier League (0-0), με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει την ομάδα του Κλοπ στην κορυφή με +1 επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Το μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Premier League δεν ανέδειξε νικητή (για πρώτη φορά εμφανίστηκε 0-0 στο "Ολντ Τράφορντ" σε αγώνα πρωταθλήματος των δύο ομάδων επί εποχής Premier League), με την Λίβερπουλ να επωφελείται πάντως από το βαθμό της ισοπαλίας που κέρδισε και να σκαρφαλώνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας +1 από την 2η Μάντσεστερ Σίτι (66 βαθμοί έναντι 65 της πρωταθλήτριας).

Αήττητοι για 10ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος έμειναν οι "κόκκινοι διάβολοι" που μετρούν 8 νίκες και 2 ισοπαλίες με τον Σόλσκιερ στον πάγκο τους σε αυτό το διάστημα (έφυγαν για τελευταία φορά με σκυμμένο το κεφάλι στις 16 Δεκεμβρίου 2018, στο 1-3 στο "Άνφιλντ" όπου έκατσε για τελευταία φορά στον πάγκο τους ο Ζοζέ Μουρίνιο) ενώ οι "κόκκινοι" έχουν μόνο μία ήττα στα 14 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στην Premier League (μετρούν επίσης και 9 νίκες και 4 ισοπαλίες).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο της "μητέρας των μαχών" στην Αγγλία είχε ελάχιστες φάσεις, με τις δύο ομάδες να είναι άριστα οργανωμένες όσον αφορά στο αμυντικό τους κομμάτι, να έχουν κοντά τις γραμμές τους και να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να βρίσκει πολλούς ελεύθερους χώρους για να δράσει.

Ουσιαστικά είχαν από μία καλή ευκαιρία για γκολ έκαστος, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να απειλεί πρώτη στο 40' όταν μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Λουκακού ο Λίνγκαρντ βγήκε τετ α τετ με τον Άλισον αλλά είδε τον Βραζιλιάνο να "καπακώνει" τη μπάλα και την Λίβερπουλ να "απαντάει" στο 44' με την κεφαλιά του Ματίπ που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γεγονός πάντως που "έκλεψε την παράσταση" στο πρώτο ημίχρονο (το 45λεπτο και το έξτρα πεντάλεπτο των καθυστερήσεων) ήταν οι... απανωτοί τραυματισμοί, με τους γηπεδούχους να αναγκάζονται να κάνουν και τις τρεις αλλαγές τους υποχρεωτικά (πρώτη ομάδα που το κάνει στο ημίχρονο αγώνα της Premier League μετά την Μπέρνλι, σε αγώνα με την Νιούκαστλ τον Ιανουάριο του 2015) και τους φιλοξενούμενους μία.

Στο 21' ο Ερέρα έδωσε τη θέση του στον Περέιρα και στο 25' ο Μάτα στον Λίνγκαρντ, ο οποίος όμως στο 43' τραυματίστηκε (στη φάση που τον έκοψε σωτήρια ο Άλισον, δεν πάτησε καλά στο έδαφος) και με τη σειρά του παραχώρησε τη θέση του στον Αλέξις Σάντσες.

Όλα αυτά μάλιστα με τον Ράσφορντ να αισθάνεται ενοχλήσεις μετά το πρώτο τέταρτο αλλά να παραμένει στο γήπεδο έστω και με πόνους στο πόδι. Στον αντίποδα, ο Κλοπ είδε τον Φιρμίνο να αποχωρεί τραυματίας στο 31' (πήρε τη θέση του ο Στάριτζ) ενώ χτύπησε και ο Ρόμπερτσον, που ωστόσο έσφιξε τα δόντια και συνέχισε!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με πολύ μεγαλύτερη διάθεση και πάθος στις προσωπικές μονομχίες και ήταν εκείνη που έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στα καρέ του Άλισον μέχρι το 65', ενώ στο 57' είχε την καλύτερη στιγμή της να προηγηθεί, με το σουτ του Ράσφορντ μέσα από την περιοχή να περνάει έξω από το δεξί δοκάρι.

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο γκολ στο 70' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ, με την κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ ωστόσο να βρίσκει στο σώμα του ΜακΤόμινεϊ και να φεύγει εκτός της εστίας του Ντε Χέα.

Στο 75' το "Ολντ Τράφορντ" κόντεψε να... σηκωθεί από τους πανηγυρισμούς των οπαδών της Γουνάιτεντ όταν ο Ματίπ σκόραρε άθελά του στην εστία της Λίβερπουλ, όμως το γκολ δεν μέτρησε σωστά καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ο Σμόλινγκ που είχε κάνει το γύρισμα, για να φτάσουμε στο 90' όπου καταγράφηκε η τελευταία αξιόλογη φάση.

Ο Λουκακού έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ματίπ πήγε να γίνει για δεύτερη φορά μοιραίος όταν άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, με τον προωθημένο Σμόλινγκ να μην μπορεί ωστόσο στο δεύτερο δοκάρι να κάνει την προβολή για να τη στείλει τα δίχτυα.

Το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες και μάλλον ευχαριστημένες με βάση την εικόνα του αγώνα, με την Γιουνάιτεντ να στήνει μπλόκο στην Λίβερπουλ και να παραμένει αήττητη εντός συνόρων επί Σόλσκιερ (11 νίκες - 2 ισοπαλίες - 1 ήττα ο συνολικός απολογισμός της σε όλες τις διοργανώσεις) και την Λίβερπουλ να "διαγράφει" μία δύσκολη έδρα από το πρόγραμμά της και να παραμένει πάνω από την Σίτι έστω με έναν πόντο διαφορά, με 11 ματς να απομένουν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Ερέρα (21' Περέιρα), Πογκμπά, Μάτα (25' Λίνγκαρντ (43' Αλέξις Σάντσες)), Ράσφορντ, Λουκάκου

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (71' Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ (79' Οριγκί), Φιρμίνο (31' Στάριτζ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Γουέστ Χαμ - Φούλαμ 3-1 (29' Ερνάντες, 40' Ντιόπ, 91' Αντόνιο / 3' Μπάμπελ)

Κάρντιφ - Γουότφορντ 1-5 (82' Μπαμπά / 18', 61', 63' Ντεουλοφέου, 73', 91' Ντίνεϊ)

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου

Μπέρνλι- Τότεναμ 2-1 (57' Γουντ, 83' Μπαρνς / 65' Κέιν)

Μπόρνμουθ - Γουλβς 1-1 (14' πεν. Κινγκ / 83' πεν. Χιμένες)

Νιούκαστλ - Χάντερσφιλντ 2-0 (46' Ρόντον, 52' Πέρεθ)

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 1-4 (64' Έβανς / 40' Μπατσουαγί, 70' Ζαχά, 81' πεν. Μιλιβόγεβιτς, 90' Ζαχά)

Τσέλσι - Μπράιτον (αναβολή)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ 0-0

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον 2-0 (6΄Λακαζέτ, 17' Μιχιταριάν)

Photo Credits: AP Photo/Jon Super

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θρίαμβος για την Πάλας σε ιστορικό ματς για Χόντσον
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ