ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λούκα Μιλιβόγεβιτς: Με πέναλτι τα 13 από τα 17 του γκολ στην Κρίσταλ Πάλας

Crystal Palace's Luka Milivojevic celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Crystal Palace's Luka Milivojevic celebrates after scoring his side's third goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Crystal Palace at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Dec. 22, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έχει σημειώσει 17 γκολ όσο καιρό αγωνίζεται στην Κρίσταλ Πάλας και τα 13 από αυτά είναι με πέναλτι. Ο Σέρβος πρώην χαφ του Ολυμπιακού έχει παίξει και στα 18 ματς δίχως να αντικατασταθεί, ενώ είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς υπέγραψε στην Κρίσταλ Πάλας στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν '16-'17. Οι Βρετανοί έδωσαν περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να τον αποκτήσει και μέχρι σήμερα η επιλογή της αποδείχθηκε λίρα εκατό.

Έκτοτε ο διεθνής Σέρβος μέσος έχει καταγράψει 70 συμμετοχές, έχει γίνει αρχηγός και έχει σημειώσει 17 γκολ. Το αξιοσημείωτο είναι πως τα 13 από αυτά είναι με πέναλτι. Αυτό συνέβη και την Κυριακή (22/12), στο σπουδαίο "διπλό" (2-3) της ομάδας του απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, γράφοντας το 1-3 στο 51', από την άσπρη βούλα.

Από τα πέντε εφετινά του τέρματα κόντρα σε Άρσεναλ (2), Μπράιτον, Λέστερ και Σίτι τα τέσσερα έχουν προέλθει από τα έντεκα βήματα. Το γκολ απέναντι στις "αλεπούδες" ήταν με τρομερό μακρινό σουτ. Με την Κρίσταλ Πάλας έχει χάσει δύο πέναλτι. Τη σεζόν 2017-2018 αστόχησε στο 0-0 με τη Σίτι κι εφέτος στην ήττα (2-0) από την Έβερτον.

Ο πρώην "ερυθρόλευκος", παρότι ανασταλτικός χαφ, είναι ο πρώτος σκόρερ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για την ομάδα του, η οποία είναι στη 14η θέση ύστερα από 18 ματς.

Ο Μιλιβόγεβιτς έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Πάλας στην εφετινή Premier League και στα 90 λεπτά. Δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα, δεν έχει γίνει ποτέ αλλαγή. Με τον Ολυμπιακό κατέγραψε 62 συμμετοχές τα 2,5 χρόνια που φόρεσε τα "ερυθρόλευκα" και σημείωσε 11 γκολ. Παρεμπιπτόντως, κανένα από αυτά με πέναλτι!

AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ