PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-0: Μανέ και Σαλάχ έσπασαν την "κατάρα"!

Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, April 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, left, celebrates with teammates after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Chelsea at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, April 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Με τους Μανέ και Σαλάχ να βάζουν φωτιά στο "Άνφιλντ", η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 της Τσέλσι και έπιασε κορυφή, πανηγυρίζοντας παράλληλα την πρώτη εντός έδρας νίκη επί των μπλε από το 2012 (VIDEOS).

H Τσέλσι ήταν αήττητη στο "Άνφιλντ" σε αγώνες πρωταθλήματος από το 2012, η μοναδική ομάδα που (είχε αντιμετωπίσει πάνω από μία φορά και) δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ο Γιούργκεν Κλοπ στα 3,5 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο των "κόκκινων" και εκείνη που με την αλησμόνητη νίκη της το 2014 είχε στερήσει τον πρώτο τίτλο πρωταθλήτριας για την Λίβερπουλ μετά το μακρινό 1990.

Όλα αυτά όμως τα αρνητικά που συνόδευαν την Λίβερπουλ έχοντας απέναντι τους Λονδρέζους έλαβαν τέλος με εκκωφαντικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής, με τους "κόκκινους" να επικρατούν με 2-0 με τα γκολ των Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σαλάχ και να κάνουν αποφασιστικό βήμα τίτλου μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε του μαραθωνίου.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί έχοντας αμφότερες αξιόλογες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Η Λίβερπουλ είχε καλύτερες στιγμές το γυριστό σουτ του Σαλάχ στο 6' που μπλόκαρε ο Κέπα και το σουτ του Μανέ στο 37' που έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι ενώ στον αντίποδα η Τσέλσι είχε να επιδείξει το σουτ του Αζάρ στο 20' (μπλόκαρε ο Άλισον) και αυτό του Ουίλιαν στο 30' που έφυγε άουτ.

Η ισοπαλία όμως δεν εξυπηρετούσε σε καμία περίπτωση την Λίβερπουλ αν ήθελε να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 29 χρόνια και για αυτό μπήκε σαν... ηφαίστειο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τη λάβα που δημιούργησαν τα μεγάλα της αστέρια να "καίει" τους Λονδρέζους.

Η αρχή έγινε στο 51', με τον Χέντερσον να βγάζει σέντρα λουκούμι από τα δεξιά και τον Μανέ να πετάγεται αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής για να νικήσει με κεφαλιά τον Κέπα (1-0), φτάνοντας έτσι τα 21 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (ρεκόρ καριέρας για τον Σενεγαλέζο στην Premier League).

Δύο λεπτά αργότερα ο Μοχάμεντ Σαλάχ απογείωσε το "Άνφιλντ", με τον Αιγύπτιο διεθνή επιθετικό να εξαπολύει ένα ασύλληπτο σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή και να "καρφώνει" τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας της Τσέλσι (2-0), πετυχαίνοντας έτσι ένα ακόμα κρίσιμο γκολ για την ομάδα του μετά από εκείνο της περασμένης αγωνιστικής με την Σαουθάμπτον.

Η Τσέλσι δεν πέταξε λευκή πετσέτα μετά τα δύο γκολ και βγήκε μπροστά για να ξαναμπεί στο ματς όμως στάθηκε άτυχη, με τον Αζάρ να στέλνει πρώτα τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας του Άλισον στο 59' και ένα λεπτό αργότερα να νικιέται από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ στο κοντινό πλασέ που επιχείρησε.

Το τελευταίο ημίωρο ήταν δραματικό, με τον ρυθμό να είναι καταιγιστικό και αμφότερες τις ομάδες να απειλούν, όμως το 2-0 δεν άλλαξε και έτσι οι "κόκκινοι" πανηγύρισαν ένα σημαντικό τρίποντο που τους επανέφερε στην κορυφή.

Μάλιστα, έφτασαν στις 26 νίκες και ισοφάρισαν το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία τους στην Premier League που είχαν από τη σεζόν 2013-14 με προπονητή τον Μπρένταν Ρότζερς όταν και πάλι είχαν φτάσει να διεκδικούν τον τίτλο μέχρι το φινάλε.

Τότε, τον έχασαν από την Μάντσεστερ Σίτι ελέω της ήττας που έκαναν από την Τσέλσι του Μουρίνιο λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Φέτος που νίκησαν τους Λονδρέζους και έσπασαν την κατάρα, μένει να δούμε αν η ιστορία των "κόκκινων" θα έχει διαφορετικό επίλογο.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (66' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον (77' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ (90' Σακίρι), Φιρμίνο

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ (40' Κρίστενσεν), Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (76' Μπάρκλεϊ), Χάντσον-Οντόι (56' Ιγκουαΐν), Αζάρ, Ουίλιαν

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Απριλίου

Λέστερ - Νιούκαστλ 0-1 (32' Αγιόθε Πέρεθ)

Σάββατο 13 Απριλίου

Τότεναμ - Χάντερσφιλντ 4-0 (24' Γουανιάμα, 27', 87', 90+3' Λούκας Μόουρα)

Μπέρνλι - Κάρντιφ 2-0 (31', 92' Γουντ)

Μπράιτον - Μπόρνμουθ 0-5 (33' Γκόσλινγκ, 55' Φρέιζερ, 74' Μπρουκς, 82' Γουίλσον, 92' Στάνισλας)

Σαουθάμπτον - Γουλβς 3-1 (2', 30' Ρέντμοντ, 71' Λονγκ / 28' Μπολί)

Φούλαμ - Έβερτον 2-0 (46' Κέρνι, 69' Μπάμπελ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 2-1 (πεν. 19', πεν. 80' Πογκμπά / 49' Φελίπε Άντερσον)

Κυριακή 14 Απριλίου

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (81' Μιλιβόγεβιτς / 15', 63' Στέρλινγκ, 90' Γκαμπριέλ Ζεζούς)

Λίβερπουλ - Τσέλσι 2-0 (51' Μανέ, 53' Σαλάχ)

Δευτέρα 15 Απριλίου

Γουότφορντ - Άρσεναλ (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Στην κορυφή με το βλέμμα στο "Άνφιλντ"
Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 2-1: Τρίποντο με δύο πέναλτι του Πογκμπά
Τότεναμ - Χάντερσφιλντ 4-0: Με χατ-τρικ Λούκας Μόουρα στην τρίτη θέση
Λέστερ - Νιουκάστλ 0-1: Διπλό παραμονής για την ομάδα του Μπενίτεθ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ