ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0: Ο Μαχρέζ "κλώτσησε" την ευκαιρία για μοναξιά στην κορυφή

Manchester City's Kyle Walker clears the ball before Liverpool's Mohamed Salah can get to it during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's Kyle Walker clears the ball before Liverpool's Mohamed Salah can get to it during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 86ο λεπτό, η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Λίβερπουλ στο "Anfield" κι αμφότερες απέκτησαν συγκάτοικο την Τσέλσι στην πρώτη θέση της Premier League. (VIDEO)

Συγκάτοικο στην πρώτη θέση της Premier League - την Τσέλσι η οποία νωρίτερα επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Σαουθάμπτον - απέκτησαν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στους "πολίτες". Στο 85ο λεπτό, ο Φαν Ντάικ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Σανέ κι ο Μάρτιν Άτκινσον έδειξε πέναλτι.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αστόχησε. Έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ πάνω από την εστία που υπερασπίστηκε ο Άλισον Μπέκερ. Αυτή ήταν η πρώτη βαθμολογική απώλεια για τους "reds" στο "Anfield".

Ο Αλγερινός ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι ύστερα από σχετική οδηγία του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς να μένει απογοητευμένος.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Σαλάχ πήρε την μπάλα στα δεξιά μετά από κεφαλιά του Τζο Γκόμεζ, συνέκλινε, έκανε και το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, η μπάλα ωστόσο πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Έντερσον.

Στο 20ό λεπτό, οι "πολίτες" ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λόβρεν στον Αγκουέρο, ωστόσο δεν φαίνεται ότι η μεταξύ τους επαφή προκάλεσε την πτώση του Αργεντινού.

Οι "reds" απείλησαν εκ νέου στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53', ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε, δεν μπόρεσε να μπει ο Φιρμίνο στη φάση.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (54'), ο Μανέ και Χέντερσον δεν μπόρεσαν να κάνουν το σουτ. Στο 60', ο Φερναντίνιο τράβηκε από τον ώμο τον Φαν Ντάικ. Στη συνέχεια ο Ολλανδός έκανε χέρι. Αν και καθυστέρησε ο Άτκινσον, έδωσε την παράβαση για το φάουλ σε πρώτο χρόνο.

Ύστερα από ένα λεπτό (61'), ο Μαχρέζ απέφυγε τον Ρόμπερτσον, έκανε το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από την εστία που υπερασπίστηκε ο Άλισον.

Ο έτερος Βραζιλιάνος γκολκίπερ, Έντερσον, ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Σαλάχ στο 62'. Στο 75ο λεπτό, ο Άλισον έπεσε στη γωνία του κι έπεσε στη γωνία του για ν' απομακρύνει το σουτ του Ριγιάντ Μαχρέζ.

Μέχρι να φθάσουμε στη φάση του 85', όταν ο Αλγερινός σπατάλησε την ευκαιρία της Σίτι να φύγει με τη νίκη από το Λίβερπουλ και ν' απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής.

Από τους παίκτες που έχουν εκτελέσει τουλάχιστον δέκα πέναλτι στην Premier League ο Αλγερινός της Μάντσεστερ Σίτι έχει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό (58%) αφού έχει βρει τα δίχτυα επτά φορές σε δώδεκα εκτελέσεις. Ο μοναδικός που είχε χειρότερο ποσοστό είναι ο Χουάν Πάμπλο Άνχελ που είχε 50% (5/10)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμες, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (29' λ. τρ. Κεϊτά), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Ρομπέρτο Φιρμίνο (72' Στάριτζ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Μπεράρντο Σίλβα, Νταβίδ Σίλβα, Στέρλινγκ (76' Σανέ), Μαχρέζ, Αγκουέρο (66' Γκαμπριέλ Ζεζούς).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπέρνλι - Χάντερσφιλντ 1-1 (20' Βόουκς / 66' Σίντλερ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουλβς 0-1 (56' Ντόχερτι)

Λέστερ - Έβερτον 1-2 (40' Ρικάρντο Περέιρα / 7' Ρισάρλιζον, 77' Σίγκουρτσον)

Τότεναμ - Κάρντιφ 1-0 (9' Ντάιερ)

Γουότφορντ - Μπόρνμουθ 0-4 (14' Μπρουκς, 34' & 45'+1' πεν. Κινγκ, 48' Γουίλσον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ 3-2 (70' Μάτα, 76' Μαρσιάλ, 90' Σάντσες / 7' Κένεντι, 10' Μούτο)

Φούλαμ - Άρσεναλ 1-5 (44' Σίρλε / 29', 49' Λακαζέτ, 68' Ράμσεϊ, 79', 91' Ομπαμεγιάνγκ)

Σαουθάμπτον - Τσέλσι 0-3 (30' Αζάρ, 57' Μπάρκλεϊ, 90+3' Μοράτα)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

1. Μάντσεστερ Σίτι 20

2. Τσέλσι 20

3. Λίβερπουλ 20

4. Άρσεναλ 18

5. Τότεναμ 18

6. Μπόρνμουθ 16

7. Γουλβς 15

8. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 13

9. Γουότφορντ 13

10. Λέστερ 12

11. Έβερτον 12

12. Μπέρνλι 8

13. Μπράιτον 8

14. Κρίσταλ Πάλας 7

15. Γουέστ Χαμ 7

16. Σαουθάμπτον 5

17. Φούλαμ 5

18. Χάντερσφιλντ 3

19. Νιούκαστλ 2

20. Κάρντιφ 2

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

7 γκολ

Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς (Φούλαμ)

Γκλεν Μάρεϊ (Μπράιτον)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ