PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Πετάει προς τον τίτλο η αρμάδα του Κλοπ

Liverpool's Virgil van Dijk, left, celebrates scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield Stadium in Liverpool, Sunday, Jan. 19, 2020.(AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Virgil van Dijk, left, celebrates scoring his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester United at Anfield Stadium in Liverpool, Sunday, Jan. 19, 2020.(AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ θριάμβευσε με 2-0 στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Φαν Ντάικ και Σαλάχ και άφησε 16 πόντους πίσω την Σίτι έχοντας ματς λιγότερο (VIDEOS).

Τίποτα-τίποτα δεν την σταματά στο δρόμο προς το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και 19ο συνολικά στην ιστορία της! Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 23η αγωνιστική της Premier League στο μεγάλο αγγλικό ντέρμπι και μετράει πλέον 21 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 22 παιχνίδια της, με τη διαφορά πλέον των κόκκινων από την 2η Μάντσεστερ Σίτι να είναι στο +16 και από την 3η Λέστερ στο +19, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο να δώσουν!

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη με κεφαλιά-κανονιά στο 14ο λεπτό ενώ ο Μοχάμεντ Σαλάχ κλείδωσε το τρίποντο στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με πανέμορφο πλασέ που έστειλε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Ντε Χέα.

Σημειώνεται πως οι κόκκινοι έμειναν αήττητοι για 39ο διαδοχικό ματς στην Premier League (34 νίκες - 5 ισοπαλίες ο απολογισμός τους) ενώ επιπλέον πανηγύρισαν τη 13η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και 19η διαδοχική στο Άνφιλντ που το έχουν μετατρέψει σε απόρθητο φρούριο εδώ και δύο χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 10λεπτο βρήκε και τις δύο ομάδες νευρικές, ωστόσο η πρώτη μεγάλη φάση του ντέρμπι δεν άργησε να έρθει και μάλιστα έφερε και γκολ για την Λίβερπουλ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ χτύπησε κόρνερ από τα δεξιά και ο Φαν Ντάικ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να εκτελέσει με ασύλληπτη κεφαλιά τον Ντε Χέα και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Αυτή ήταν η 5η φετινή ασίστ για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ από στημένη φάση και το 4ο γκολ στη φετινή Premier League για τον Φαν Ντάικ, με τον Ολλανδό να φτάνει μάλιστα τα 8 στο πρωτάθλημα με την κόκκινη φανέλα από τον Ιανουάριο του 2018 που μετακόμισε στο Άνφιλντ από το Σαουθάμπτον.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ και στη συνέχεια άσκησαν τρομακτική πίεση στην αντίπαλό τους, με τους κόκκινους να είναι το απόλυτο αφεντικό στο ματς μέχρι το 40'. Σε αυτό το διάστημα είχαν την πολύ καλή ευκαιρία του Φιρμίνο στο 27' όταν έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ εντός περιοχής, ενώ έστειλαν άλλες δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα χωρίς όμως να πανηγυρίσουν για πολύ.

Το γκολ του Φιρμίνο δεν μέτρησε σωστά καθώς μετά από χρήση του VAR δόθηκε επιθετικό φάουλ του Φαν Ντάικ στον Ντε Χέα (ήταν ξεκάθαρο) ενώ αυτό του Βαϊνάλντουμ δεν κατακυρώθηκε καθώς ο Ολλανδός ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχτηκε την πάσα, λίγο πριν πλασάρει εύστοχα τον Ντε Χέα.

Από την πλευρά της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φάνηκε στο ντέρμπι μετά το 40' όταν και είχε τρεις καλές στιγμές μέχρι τη λήξη του 45λεπτου. Στο 40' το σουτ του Μαρσιάλ που έφυγε άουτ, στο 41' το γύρισμα του Γουάν-Μπισάκα που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Περέιρα για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 44' ο Άλισον μπλόκαρε το σουτ του Περέιρα εκτός περιοχής.

Η τελευταία μεγάλη φάση στο πρώτο 45λεπτο άνηκε πάντως στην Λίβερπουλ, με τους κόκκινους να βγάζουν ταχύτατα αντεπίθεση και τον Μανέ να κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ με το δεξί πόδι του ο Ντε Χέα.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε την Λίβερπουλ να μπαίνει αφιονισμένη στο χορτάρι και στα πρώτα λεπτά είχε δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες με τους Σαλάχ (έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής) και Χέντερσον (η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι από το σουτ που έκανε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής), με την Γιουνάιτεντ να μένει όμως όρθια στο εφιαλτικό για αυτήν πρώτο 10λεπτο και να απειλεί στη συνέχεια με ισοφάριση.

Στο 57' το σουτ του Φρεντ έφυγε άουτ, στο 59' ο Μαρσιάλ αστόχησε στο μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Άλισον και στο 67' ο Φρεντ είδε το δυνατό σουτ του να αποκρούεται με δυσκολία από τον Άλισον, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να απειλεί με τον Μανέ στο 63', όταν έστειλε τη μπάλα με αριστερό πλασέ έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα.

Στο 74' ο Σόλσκιερ έριξε στο ματς τους Μάτα και Γκρίνγουντ και στο 83' ήρθε η απάντηση του Κλοπ με την είσοδο των Οριγκί και Φαμπίνιο (επανεμφάνιση μετά τον Νοέμβριο) αντί για τους Μανέ και Φιρμίνο, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πιέζει ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά αλλά την Λίβερπουλ να κλείνει με θριαμβευτικό τρόπο το ντέρμπι, σκοράροντας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ο Άλισον έκανε το βολέ και ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφυγε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων ξεκινώντας πίσω από τη σέντρα, για να αντέξει στο μαρκάρισμα αντιπάλου του και να νικήσει με αριστερό πλασέ τον Ντε Χέα μέσα σε αποθέωση!

Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο του γκολ απέναντι στην Γιουνάιτεντ, με τον Σαλάχ να έχει μάλιστα σκοράρει απέναντι στις 23 από τις 24 ομάδες της Premier League που έχει αντιμετωπίσει πάνω από μία φορά στη διοργάνωση, με μοναδική εξαίρεση την Σουόνσι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Γουότφορντ - Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1 (45' Μαρτινέλι / 83' Φλεκ)

Μπράιτον - Άστον Βίλα 1-1 (38' Τροσάρ / 75' Γκρίλις)

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 2-2 (82' 87' Αγκουέρο / 39' Τοσούν, 90' αυτ. Φερναντίνιο)

Νόριτς - Μπόρνμουθ 1-0 (33' πεν. Πούκι)

Σαουθάμπτον - Γουλβς 2-3 (15' Μπέντναρεκ, 35' Λονγκ / 53' Νέτο, 65' πεν. 76' Χιμένες)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-1 (40' Ντιόπ / 44' Κάλβερτ-Λιούιν)

Νιούκαστλ - Τσέλσι 1-0 (90+4' Χέιντεν)

Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Μπέρνλι - Λέστερ 2-1 (56' Γουντ, 79' Γουέστγουντ / 33' Μπαρνς)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0 (14' Φαν Ντάικ, 90+3' Σαλάχ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Φιάσκο της Σίτι με αυτογκόλ στο 90' και νέα γκέλα από την Πάλας

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ