PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ: Η βασίλισσα των νικητήριων γκολ στο 90' και βάλε!

Liverpool's Sadio Mane celebrates with team mates after Divock Origi scored his side's second goal during the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Liverpool's Sadio Mane celebrates with team mates after Divock Origi scored his side's second goal during the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Saturday, June 1, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Η Λίβερπουλ αποτελεί τον ορισμό της "refuse to lose" ομάδας στην Premier League έχοντας πλέον 34 νικητήρια γκολ στο 90'+, με τους κόκκινους να το έχουν πετύχει επτά φορές επί Κλοπ (VIDEOS)!

Μέχρι τέλους! Αυτό είναι το το σύνθημα που φαίνεται πως διέπει την Λίβερπουλ καθώς κατάφερε να νικήσει με 2-1 Λέστερ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζέιμς Μίλνερ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να κάνει το 8Χ8 στη φετινή Premier League (μετράει 17 σερί νίκες) και έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακό το νούμερο που την συνοδεύει στα λεπτά που η μπάλα καίει!

Τι εννοούμε; Όπως ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό η στατιστική υπηρεσία Opta, με το χτύπημα πέναλτι του Μίλνερ στο 95' με το οποίο έριξε στο καναβάτσο την Λέστερ το απόγευμα του Σαββάτου, η Λίβερπουλ μετράει πλέον 34 νικητήρια γκολ που έχουν σημειωθεί από το 90' και μετά επί εποχής Premier League.

Η δεύτερη στην ιδιαίτερη αυτή λίστα δεν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπως πολλοί θα περίμεναν, έχοντας στο μυαλό τους τα αρκετά ματς στα οποία πανηγύρισε της εποχής της παντοκρατορίας της με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο, αλλά η Άρσεναλ, με 25 νικητήρια γκολ από το 90ο λεπτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή!

Liverpool's Sadio Mane celebrates his opening goal during English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City in Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane celebrates his opening goal during English Premier League soccer match between Liverpool and Leicester City in Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Oct. 5, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Σε αυτό δε το τρομερό στατιστικό που συνοδεύει τους κόκκινους έχει βάλει ένα σημαντικό λιθαράκι και ο Γιούργκεν Κλοπ καθώς στα τέσσερα σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ (έκανε ντεμπούτο στις 17 Οκτωβρίου 2015, στο 0-0 με την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν), την έχει οδηγήσει σε 7 νίκες με γκολ στο φινάλε!

Η πιο πρόσφατη, αυτή με την Λέστερ, ήταν και η πρώτη φετινή, ενώ πέρυσι έχουν μείνει στην ιστορία οι εντός έδρας επιτυχίες κόντρα σε Τότεναμ και Έβερτον, με το τοπικό ντέρμπι με τα ζαχαρωτά να κρίνεται μάλιστα με ένα απίστευτο γκολ του Ντιβόκ Οριγκί στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η συμπολίτισσα Έβερτον είναι μάλιστα η ομάδα που έχει πληγωθεί περισσότερο από την Λίβερπουλ του Κλοπ στο τέλος των αγώνων αφού πέρα από το γκολ-μαχαιριά του Οριγκί πέρυσι, είχε γνωρίσει την ήττα στο Γκούντισον Παρκ τη σεζόν 2016-17, με τον Σαντιό Μανέ να χτυπάει στο 94ο λεπτό.

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΟΥ ΚΛΟΠ ΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 90+:

✔ 23/1/2016 Νόριτς - Λίβερπουλ 4-5 (Γκολ ο Λαλάνα στο 90+5')

✔ 6/3/2016: Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ 1-2 (Γκολ ο Μπεντεκέ με πέναλτι στο 90+6')

✔ 19/12/2016: Έβερτον - Λίβερπουλ 0-1 (Γκολ ο Μανέ στο 90+4')

✔ 1/1/2018: Μπέρνλι - Λίβερπουλ 1-2 (Γκολ ο Κλάβαν στο 90+4')

✔ 2/12/2018: Λίβερπουλ - Έβερτον 1-0 (Γκολ Οριγκί στο 90+6')

✔ 31/03/2019: Λίβερπουλ - Τότεναμ 2-1 (Αυτογκόλ ο Αλντερβάιρελντ στο 90')

✔ 5/10/19: Λίβερπουλ - Λέστερ 2-1 (Γκολ ο Μίλνερ με πέναλτι στο 90+5')


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Ο Μίλνερ λύτρωσε την Λίβερπουλ στο 95'!
Λίβερπουλ - Λέστερ: Τσαμπουκάς μεταξύ παικτών μετά από τη λήξη
Λίβερπουλ: Ο πανηγυρισμός αλά... Εμπαπέ και το "δεν ακούω" του Κλοπ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ