PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Γουλβς 1-0: Αγχωτική νίκη μεν, +13 από την Λέστερ δε!

Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday Dec. 29, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Sadio Mane celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday Dec. 29, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ ζορίστηκε κόντρα στην εξαιρετική Γουλβς αλλά πήρε χρυσό τρίποντο στο Άνφιλντ με το γκολ του Μανέ στο 42' (1-0) και κράτησε το +13 από την 2η Λέστερ, έχοντας ματς λιγότερο (VIDEOS).

Η τρελή κούρσα της Λίβερπουλ στο δρόμο προς την κορυφή και στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990 δεν έχει σταματημό. Νέο θύμα για τους κόκκινους ήταν η Γουλβς, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να παίρνει τη νίκη με 1-0 με το γκολ του Σαντιό Μανέ στο 42' και να διατηρεί τη διαφορά των 13 πόντων από τη 2η της βαθμολογίας, Λέστερ, έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο, αυτό που είναι να δώσει στις 29 Ιανουαρίου κόντρα στην Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ πανηγύρισε την 6η σερί νίκη κόντρα στους λύκους και την 17η συνεχόμενη εντός έδρας επιτυχία της σε επίπεδο Premier League (πρώτη φορά από τότε που τρέχει αυτό το σερί που δεν σκόραρε πάνω από ένα γκολ), ενώ έφτασε τα 50 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα στο γήπεδό της για να γίνει μόλις η τρίτη ομάδα με τέτοιο επίτευγμα στο Νησί!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ ήταν ουσιαστικά η μόνη ομάδα που απειλούσε και παρήγαγε επιθετικό ποδόσφαιρο, με τους παίκτες του Κλοπ να δημιουργούν ευκαιρίες στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο αλλά να αδυνατούν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες σε γκολ μέχρι το 40ο λεπτό.

Η πρώτη καλή φάση για τους κόκκινους ήταν το σουτ του Σαλάχ στην κίνηση μέσα από την περιοχή που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 4', ενώ ακολούθησαν το σουτ του Βαϊνάλντουμ στο 15' (άουτ) και το μονοκόμματο του Σαλάχ από το ημικύκλιο στο 21', που βρήκε τον Ρουί Πατρίσιο σε ετοιμότητα.

Στο 30ο λεπτό οι γηπεδούχοι απείλησαν δις, πρώτα με το σουτ του Μανέ (έφυγε κόρνερ) και έπειτα με την κεφαλιά του Φιρμίνο (άουτ), για να έρθει στο 42' η φάση που έβαλε φωτιά στο ματς και άλλαξε τα δεδομένα.

Ο Φαν Ντάικ έβγαλε τη βαθιά μπαλιά και ο Λαλάνα την έστρωσε με τον ώμο στον Μανέ για να νικήσει εκείνος με πλασέ τον Ρουί Πατρίσιο και τον διαιτητή να ακυρώσει αρχικά το γκολ για χέρι του Λαλάνα. Η φάση ωστόσο ελέγχτηκε από το VAR και ο διαιτητής ανακάλεσε (σωστά) την απόφασή του, με αποτέλεσμα να μείνει το 1-0 για την Λίβερπουλ.

Δεν ήταν ωστόσο αυτή η τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου καθώς στις καθυστερήσεις η Γουλβς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, στη μοναδική ευκαιρία της μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά στο φινάλε δεν πανηγύρισε. Από τη μπαλιά του Χόνι, ο Νέτο βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Άλισον, με το γκολ να ακυρώνεται ωστόσο μετά από χρήση του VAR καθώς ο Χόνι ήταν εκτεθειμένος για ελάχιστα εκατοστά!

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με την Λίβερπουλ να προηγείται και να κυριαρχεί όσον αφορά στις τελικές προσπάθειες (8-1), ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Οι κόκκινοι είχαν μόνο δύο καλές στιγμές, με την κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ στο 53' και το σουτ του Φιρμίνο στο 61' (και οι δύο προσπάθειες έφυγαν άουτ), για να ακολουθήσει ένα άκρως αγχωτικό ημίωρο για τους φανς των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Κλοπ έδειχναν να μένουν από δυνάμεις, έχασαν αρκετές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους και χρειάστηκε να υποφέρουν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα. Ο Ζότα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Γουλβς στο 67' ( μετά από τραγικό λάθος του Φαν Ντάικ) που σταμάτησε πάνω στον Άλισον, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι λύκοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τους Χιμένες, Μουτίνιο, Σάις, Βινάγκρε και Τραορέ να μη βρίσκουν στόχο με σουτ που έκαναν υπό πολύ καλές συνθήκες.

Κάπως έτσι (10-9 οι τελικές προσπάθειες στο φινάλε), οι κόκκινοι κράτησαν για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος απαραβίαστη την εστία τους και πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο με το 10ο γκολ του Μανέ στη φετινή Premier League, μετρώντας πλέον 18 νίκες και 1 ισοπαλία σε 19 παιχνίδια και διατηρώντας τη διαφορά ασφαλείας των 13 πόντων από την Λέστερ έχοντας και ματς λιγότερο!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Μπράιτον - Μπόρνμουθ 2-0 (3' Αλιρέζα, 79' Μόουι)

Γουότφορντ - Άστον Βίλα 3-0 (43', 64' πεν.Ντίνι,71' Σαρ)

Νιούκαστλ - Έβερτον 1-2 (56'Σαρ/ 13', 64'Κάλβερτ-Λιούιν)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας 1-1 (75'Ίνγκς/ 50'Τόμκινς)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 1-2 (45' Φορνάλς / 40' Ιχεανάτσο, 56' Γκρέι)

Νόριτς - Τότεναμ 2-2 (18' Βράντσιτς, 61' Οριέ / 55' Έρικσεν, 81' πεν. Κέιν)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (44' Μαρσιάλ, 90'+5' Ράσφορντ)

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Άρσεναλ - Τσέλσι 1-2 (13' Ομπαμεγιάνγκ / 83' Ζορζίνιο, 87' Άμπραχαμ)

Λίβερπουλ - Γουλβς 1-0 (42' Μανέ)

Μάντσεστερ Σίτι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Ο Κάλβερτ-Λιούιν οδηγεί την Έβερτον του Αντσελότι
Premier League: Κόλλησε στο Νόριτς η Τότεναμ, μόνη δεύτερη η Λέστερ
Μπέρνλι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2: Πεντάδα με Μαρσιάλ, Ράσφορντ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ