PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ 3-2: Ξανά στο +22 με ανατροπή

Liverpool's Georginio Wijnaldum, left, celebrates with teammate Virgil van Dijk after scoring his team's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and West Ham at Anfield Stadium in Liverpool, England, Monday, Feb. 24, 2020. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Georginio Wijnaldum, left, celebrates with teammate Virgil van Dijk after scoring his team's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and West Ham at Anfield Stadium in Liverpool, England, Monday, Feb. 24, 2020. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η αξιόμαχη Γουέστ Χαμ προηγήθηκε με 2-1 στο Άνφιλντ στο 54', όμως η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή με τους Σαλάχ και Μανέ και επανέφερε τη διαφορά στο +22 από την Σίτι (VIDEOS).

Μέταλλο νικήτριας και εν δυνάμει πρωταθλήτριας! Η Λίβερπουλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου χάνοντας 2-1 από την Γουέστ Χαμ, όμως έφερε τα πάνω-κάτω με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ και έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της στην κορυφή μετά από 30 χρόνια αυξάνοντας εκ νέου τη διαφορά της από την Μάντσεστερ Σίτι στους 22 βαθμούς!

Αυτή ήταν η 18η διαδοχική νίκη των κόκκινων στο πρωτάθλημα και 21η σερί στο Άνφιλντ σε επίπεδο Premier League, με το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ να επεκτείνει ταυτόχρονα το αήττητο σερί του σε 44 αγώνες (39 νίκες - 5 ισοπαλίες) και να πλησιάζει στο ιστορικό ρεκόρ των 49 αγώνων που κατέχει από το 2004 η Άρσεναλ.

Στον αντίποδα, η Γουέστ Χαμ δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση των κόκκινων στο τελευταίο ημίωρο και έφυγε με άδεια χέρια από το Μέρσεϊσαϊντ, με αποτέλεσμα να παραμείνει έναν πόντο κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Όσο για τον Ντέιβιντ Μόγιες, εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη σε εκτός έδρας ματς κόντρα στην Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 7 ισοπαλίες και 9 ήττες σε 16 αγώνες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς και μετά την πρώτη προειδοποιητική βολή με τον Ρόμπερτσον (έφυγε άουτ το σουτ του) ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 9': ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε σέντρα από τα δεξιά από το ύψος του κόρνερ, ο Βαϊνάλντουμ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή και ο Φαμπιάνσκι δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα, για να καταλήξει αυτή στη δεξιά γωνία της εστίας του (1-0).

Το προβάδισμά τους πάντως οι κόκκινοι δεν πρόλαβαν να το χαρούν για πολύ καθώς η ισοφάριση ήρθε μετά από 174 δευτερόλεπτα μέσα από στημένη φάση! Ο Σνόντγκρας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ντιόπ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Άλισον και να κάνει το 1-1.

Η συνέχεια βρήκε την Γουέστ Χαμ σε θέση άμυνας και την Λίβερπουλ να πιέζει και να δημιουργεί φάσεις, όμως το γκολ δεν ήρθε. Το σουτ του Σαλάχ στο 16' αποκρούστηκε θεαματικά σε κόρνερ από τον Φαμπιάνσκι, τα σουτ των Φιρμίνο και Αλεξάντερ-Άρνολντ έφυγαν λίγο άουτ στο 26' και στο 31' ενώ στο 39' ο Φαν Ντάικ άγγιξε το γκολ, με την κεφαλιά του Ολλανδού στόπερ να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ, στην τελευταία μεγάλη στιγμή των κόκκινων στο πρώτο ημίχρονο.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να απειλούν μόλις στα 30'' με τον Φιρμίνο, ωστόσο ήταν η Γουέστ Χαμ εκείνη που κούνησε το πλεκτό, με τον Φορνάλς να μπαίνει αλλαγή στο 47' και να εκτελεί στο 54' με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Ράις από τα δεξιά (1-2).

Το γκολ αυτό έκανε την Λίβερπουλ να ανεβάσει κατακόρυφα στροφές και έφτασε σχετικά γρήγορα στην ισοφάριση, στο 68', συνεπικουρούμενη και από ένα τραγικό λάθος του Φαμπιάνσκι. Ο Ρόμπερτσον έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος έκανε το συρτό σουτ με το αριστερό λίγο πιο πίσω από το ύψος του πέναλτι και ο κίπερ των Λονδρέζων έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, για να περάσει κάτω από τα πόδια του και να καταλήξει στο βάθος της εστίας (2-2).

Η συνέχεια βρήκε το γήπεδο να γίνεται ακόμα περισσότερο... κατηφορικό, με τους κόκκινους να ασκούν ασφυκτική πίεση και να έχουν κατασκηνώσει μέσα και έξω από τα καρέ της Γουέστ Χαμ, για να φτάσουν στην ανατροπή στο 81', εντελώς φυσιολογικά βάσει της εικόνας της αναμέτρησης.

Μετά από μπαλιά που έγινε στην πλάτη της άμυνας των σφυριών, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Φαμπιάνσκι, με τον Φιρμίνο να μην προλαβαίνει αλλά τον Μανέ να έρχεται τρέιλερ από πίσω και με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή να κάνει το 3-2 μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία.

Η Γουέστ Χαμ είχε τη στιγμή της να πάρει το βαθμό, όμως ο Άλισον είπε όχι στον Μπάουεν στο τετ α τετ των δύο παικτών στο 88' (απέκρουσε σε κόρνερ με το σώμα του), με το φινάλε του αγώνα να βρίσκει την Λίβερπουλ να κυριαρχεί όσον αφορά σε αριθμό τελικών προσπαθειών (25 με τις 7 εντός εστίας έναντι 7 της Γουέστ Χαμ, με 4 εντός εστίας) και να κρατάει το υπερπολύτιμο 3-2 που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στον πολυπόθητο τίτλο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σαββατο 22 Φεβρουαρίου

Τσέλσι - Τότεναμ 2-1 (15' Ζιρού, 48' Αλόνσο / 89' αυτ. Ρίντιγκερ)

Μπέρνλι - Μπόρνμουθ 3-0 (53' Βίντρα, 61' πεν. Ροντρίγκεζ, 87' ΜακΝιλ)

Κρίσταλ Πάλας - Νιούκαστλ 1-0 (44' Φαν Άανχολτ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 1-1 (26' Στίβενς / 30' Μοπέ)

Σαουθάμπτον - Άστον Βίλα 2-0 (8' Λονγκ, 90' Άρμστρονγκ)

Λέστερ - Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (80' Ζεζούς)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ 3-0 (42' πεν. Φερνάντες, 58' Μαρσιάλ, 75' Γκρίνγουντ)

Γουλβς - Νόριτς 3-0 (19' 30' Ζότα, 50' Χιμένες)

Αρσεναλ - Εβερτον 3-2 (27' Ενκετιά, 33' 46' Ομπαμεγιάνγκ / 1' Κάλβερτ-Λιούιν, 45+4' Ρισάρλιζον)

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Λιβερπουλ - Γουέστ Χαμ 3-2 (9' Βαϊνάλντουμ, 68' Σαλάχ, 81' Μανέ/ 12' Ντιόπ, 54' Φορνάλς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσέλσι - Τότεναμ 2-1: Οι ξεχασμένοι έδωσαν τη νίκη στους μπλε

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ