ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ - Φούλαμ 2-0: Προσωρινά στην κορυφή της Premier League οι "reds"

Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his side's first goal of the game during the English Premier League soccer match between Liverpool and Fulham, at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Sunday, Nov. 11, 2018. (Barrington Coombs/PA via AP)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his side's first goal of the game during the English Premier League soccer match between Liverpool and Fulham, at Anfield Stadium, in Liverpool, England, Sunday, Nov. 11, 2018. (Barrington Coombs/PA via AP) AP

Η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Σαλάχ - κι ενώ πριν ακυρώθηκε λανθασμένα κανονικό γκολ της Φούλαμ - και "κλείδωσε" τη νίκη (2-0), περνώντας εν αναμονή των ματς των Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην κορυφή της Premier League. (VIDEOS)

Η Λίβερπουλ υποδέχθηκε στο "Anfield" τη Φούλαμ για τη 12η αγωνιστική της Premier League, τη νίκησε 2-0 με τα γκολ των Μοχάμεντ Σαλάχ και Τζέρνταν Σατσίρι και πέρασε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Προσωρινά γιατί περιμένει να δει τι θα κάνει η Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ με τη Γιουνάιτεντ αλλά και η Τσέλσι με αντίπαλο την Έβερτον (live η εξέλιξή των δύο αναμετρήσεων από το Sport24.gr). Οι "reds" έκαναν το καθήκον τους στη δική τους αναμέτρηση.

Η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά και ξεκίνησε ν' απειλεί τους Λονδρέζους. Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Μανέ δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ, ενώ στο 16ο ο Σέρχιο Ρίκο νίκησε τον Σαλάχ στη μεταξύ τους μονομαχία. Ίδια ήταν η κατάληξη της φάσης του 22ου λεπτού με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Ύστερα από δύο λεπτά η Φούλαμ έχασε μεγάλη ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ. Ο Μίτροβιτς πήρε την κεφαλιά, ο Γκόμεζ εκτίμησε λάθος τη φάση, ο Σεσενιόν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Άλισον.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ σε μια παράξενη φάση. Στο 41ο λεπτό λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων με τον Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς για οφσάιντ, καθώς ο Σέρβος διεθνής φορ καλυπτόταν από τον Άντι Ρόμπερτσον.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μοχάμεντ Σαλάχ βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά, νίκησε τον Σέρχιο Ρίκο κι άνοιξε το σκορ. Έτσι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε το σκορ και πήρε το προβάδισμα.

Οι "reds" τελικά "κλείδωσαν" το ματς στο 53ο λεπτό και το έκαναν με τον Τζέρνταν Σατσίρι. Ο Ελβετός τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, υποδεχόμενος την εξαιρετική σέντρα του Ρόμπερτσον.

Μάλιστα, είχαν ευκαιρία και για τρίτο γκολ. Στο 62ο λεπτό, ο Φιρμίνο έβαλε την μπάλα αριστερά στον Ρόμπερτσον, ο αριστερός μπακ των "reds" έκανε το σουτ, αλλά ο Ανδαλουσιάνος αντέδρασε ενδεδειγμένα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ):Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Σατσίρι (81' Μίλνερ), Φαμπίνιο (90'+2' Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ (69' Χέντερσον), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

ΦΟΥΛΑΜ (Σλάβισα Γιοκάνοβιτς):Σέρχιο Ρίκο, Κρίστι, Μόουσον, Όντοϊ, Τσέιμπερς, Λε Μαρσόν, Ανγκισά (84' Γιόχανσεν), Κέρνι (83' Σερί), Σίρλε (78' Βιέτο), Σεσενιόν, Μίτροβιτς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Κάρντιφ - Μπράιτον 2-1 (28' Πάτερσον, 90' Μπαμπά / 6' Ντανκ)

Χάντερσφιλντ - Γουέστ Χαμ 1-1 (6' Πρίτσαρντ / 74' Φελίπε Άντερσον)

Λέστερ - Μπέρνλι 0-0

Νιούκαστλ - Μπόρνμουθ 2-1 (7' 40' Ρόντον / 45' Λέρμα)

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 1-1 (20' Γκαμπιαντίνι / 82' Χολέμπας)

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 0-1 (66' Φόιθ)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Λίβερπουλ - Φούλαμ 2-0 (41' Σαλάχ, 53' Σατσίρι)

Τσέλσι - Έβερτον (16:15)

Άρσεναλ - Γουλβς (18:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουναιτεντ (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 30

2. Μάντσεστερ Σίτι 29

3. Τσέλσι 27

4. Τότεναμ 27

5. Άρσεναλ 23

6. Μπόρνμουθ 20

7. Γουότφορντ 20

8. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20

9. Έβερτον 18

10. Λέστερ 17

11. Γουλβς 15

12. Μπράιτον 14

13. Γουέστ Χαμ 12

14. Νιούκαστλ 9

15. Μπέρνλι 9

16. Κρίσταλ Πάλας 8

17. Σαουθάμπτον 8

18. Κάρντιφ 8

19. Χάντερσφιλντ 7

20. Φούλαμ 5

ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡ

7 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Άρσεναλ)

6 γκολ

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Κάλουμ Γουίλσον (Μπόρνμουθ)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ)

Γκλεν Μάρεϊ (Μπράιτον)

Ρισάρλιζον (Έβερτον)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ