PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Έβερτον 5-2: Κόκκινος θρίαμβος στο ντέρμπι της πόλης

Liverpool's Divock Origi celebrates his goal against Everton during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 4, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's Divock Origi celebrates his goal against Everton during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday, Dec. 4, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ σάρωσε με 5-2 την Έβερτον στο μεγάλο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και διατήρησε το +8 από Λέστερ και +11 από την Σίτι, μετρώντας 14 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες 15 αγωνιστικές (VIDEOS).

Ποιά θα σταματήσει την Λίβερπουλ στο δρόμο προς την επιστροφή της στην κορυφή του αγγλικού θρόνου μετά απο 30 ολόκληρα χρόνια; Σίγουρα όχι η Έβερτον, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να συντρίβει με 5-2 την αντίστοιχη του Μάρκο Σίλβα το βράδυ της Τετάρτης στο 294ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας των 8 πόντων απο την 2η Λέστερ και των 11 από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι που είναι στην 3η θέση.

Οι κόκκινοι μετρούν 14 νίκες και 1 ισοπαλία στις πρώτες 15 αγωνιστικές, κάτι που πετυχαίνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έφτασαν στις 15 διαδοχικές εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα και στα 32 ματς συνολικά χωρίς ήττα (27 νίκες - 5 ισοπαλίες), καταρρίπτοντας το απόλυτο ρεκόρ των 31 αγώνων χωρις αποτυχία που είχαν από τη σεζόν 1987-88 όταν και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Στον αντίποδα, η Έβερτον παραμένει χωρίς νίκη στα 18 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στη συμπολίτισσά της (7 ισοπαλίες - 11 ήττες ο αρνητικός απολογισμός της) και χωρίς νίκη σε ματς Premier League στο Άνφιλντ από τον Σεπτέμβριο του 1999, με τα ζαχαρωτά να βρίσκονται πλέον κατω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον Μάρκο Σίλβα να είναι στην πόρτα της εξόδου!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε με πέντε αλλαγές την Λίβερπουλ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της, αφήνοντας στον πάγκο τους Σαλάχ και Φιρμίνο και επιλέγοντας τους Βαϊνάλντουμ, Λαλάνα και Μίλνερ ως τριάδα στον άξονα, παρόλα αυτά η πρωτοπόρος δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το εκτεταμένο rotation και ήταν εκείνη που μπήκε στο ντέρμπι με το μαχαίρι στα δόντια.

Αυτό φάνηκε μόλις στο 6ο λεπτό όταν και πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα γκολ που ήταν προϊόν έξοχης ομαδικής προσπάθειας: ο Λανάνα έδωσε στον Μανέ αρχίζοντας αντεπίθεση για τους κόκκινους, ο Σενεγαλέζος έβγαλε πανέξυπνη κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Έβερτον και ο Οριγκί απέφυγε τον Πίκφορντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας με πλασέ (1-0).

Έντεκα λεπτά αργότερα ο Μανέ έγινε ξανά πρωταγωνιστής καθώς είδε το κενό στην άμυνα των μπλε και έβγαλε κάθετη πάσα αυτή τη φορά για τον Σακίρι, με τον Ελβετό να μην αρνείται το δώρο και να νικάει τον Πίκφορντ με αριστερό κοντινό πλασέ για το 2-0.

Η Έβερτον ξαναμπήκε στο ματς στο 21', με τον Κιν να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων μετά από σέντρα του Ιγουόμπι και να νικάει με ζυγισμένο πλασέ τον Άντριαν (2-1), όμως δεν χάρηκε για πολύ αυτό το γκολ, με τους κόκκινους να ανεβάζουν στροφές και να πετυχαίνουν άλλα δύο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο.

Το 3-1 έγινε στο 31', όταν μετά από βαθιά μπαλιά του Λόβρεν πίσω από τη σέντρα ο Οριγκί έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενουμένων, κατέβασε υποδειγματικά τη μπάλα και εκτέλεσε τον Πίκφορντ με άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 45' το Άνφιλντ σηκώθηκε στο πόδι εκ νέου μετά από ταχύτατη αντεπίθεση των παικτών του Κλοπ: ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έτρεξε σαν... κατοστάρης και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στο ύψος της μεγάλης περιοχής για τον Μανέ, που με άψογο αριστερό πλασέ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πίκφορντ για το 4-1!

Αυτό δεν ήταν πάντως το τελευταίο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς η Έβερτον "χτύπησε" στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ρισάρλιζον να νικάει τον Άντριαν με κεφαλιά για να μειώσει σε 4-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε μεγάλες φάσεις μέχρι το 75', με την Λίβερπουλ να έχει λίγο περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και να ελέγχει το ρυθμό σε ένα διάστημα με πολλές δυνατές μονομαχίες, για να γίνει όμως ροντέο το ντέρμπι στο τελευταίο τέταρτο!

Η ομάδα του Κλοπ είχε δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες με τον Μανέ και εκείνη του Σίλβα έχασε την ευκαιρία να βάλει φωτιά στο ντέρμπι με το τετ α τετ του Κεν απέναντι στον Άντριαν, για να έρθει το 90λεπτο και να μπει το κερασάκι στην τούρτα για τους πρωτοπόρους.

Σε εκείνο το λεπτό ο Φιρμίνο (μπήκε αλλαγή στο 73' αντί του Οριγκί) έκανε φοβερή ντρίμπλα μέσα στην περιοχή και έστρωσε στον Βαϊνάλντουμ, με τον Ολλανδό μέσο να στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πίκφορντ με δυνατό σουτ για να γράψει το τελικό 5-2 μπροστά στο Kop μέσα σε αποθέωση.

Αποτέλεσμα που επέτρεψε στον Κλοπ να πανηγυρισει την 100η νίκη στο Νο 159 παιχνίδι πρωταθλήματος που βρέθηκε στον πάγκο των κόκκινων (το πέτυχε νωρίτερα σε σχέση με όλους τους προκατόχους του) και στην Λίβερπουλ να σκοράρει πέντε γκολ απέναντι στην Έβερτον για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 1982 (5-0 τοτε το σκορ).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας - Μπόρνμουθ 1-0 (76' Σλουπ)

Μπέρνλι - Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (89' Μπρέιντι / 24' 50' Ζεζούς, 68' Ρόντρι, 87' Μαχρέζ)

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου

Τσέλσι - Άστον Βίλα 2-1 (24' Άμπραχαμ, 48' Μάουντ / 41' Τρεζεγκέ)

Λέστερ - Γουότφορντ 2-0 (55' πεν. Βάρντι, 90+5' Μάντισον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ 2-1 (6' 49' πεν. Ράσφορντ / 39' Ντέλε Άλι)

Σαουθάμπτον - Νόριτς 2-1 (22' Ινγκς, 43' Μπέρτραντ / 66' Πούκι)

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 2-0 (23' Ντεντόνκερ, 86' Κουτρόνε)

Λίβερπουλ - Έβερτον 5-2 (6' 31' Οριγκί, 17' Σακίρι, 45' Μανέ, 90' Βαϊνάλντουμ / 21' Κιν, 45+3' Ρισάρλιζον)

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Σέφιλντ - Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (21:30)

Άρσεναλ - Μπράιτον (22:15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπέρνλι - Σίτι 1-4: Εύκολη νίκη με γκολάρες
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ