PREMIER LEAGUE

Λάμπαρντ: "Η Τσέλσι πρέπει να κρατήσει τον Μουρίνιο"

Λάμπαρντ: "Η Τσέλσι πρέπει να κρατήσει τον Μουρίνιο"

Ο Φρανκ Λάμπαρντ τάχτηκε υπέρ της παραμονής του Ζοζέ Μουρίνιο στην Τσέλσι και κάλεσε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να στηρίξει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι των "μπλε".

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μετράει ήδη έξι ήττες στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Premier League που έχουν φέρει την Τσέλσι στο -10 από την τελευταία θέση που δίνει εισιτήριο για το Champions League της νέας σεζόν και οι φήμες θέλουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να σκέφτεται σοβαρά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο.

Διαβάστε για το σενάριο της "Daily Mail" που θέλει το δίδυμο Αντσελότι-Μακελελέ να αντικαθιστά τον Μουρίνιο.

Κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματα πως θα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 13..000.000 ευρώ όπως προβλέπεται από το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι του 2015, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να διατρανώνει πάντως την άποψη ότι η πρώην ομάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε αυτή τη λύση.

"Είναι τρελό το νούμερο των προπονητών που έχουν περάσει από τον πάγκο της Τσέλσι επί εποχής Αμπράμοβιτς αλλά η Τσέλσι είναι ένας μοναδικός σύλλογος. Υπάρχει τεράστια επιθυμία για νίκες αλλά και πίεση για νίκες. Ο ιδιοκτήτης και το διοικητικό συμβούλιο παίρνουν αποφάσεις με αυτό το κριτήριο και για να είμαστε ειλικρινείς δεν μπορούμε ως άνθρωποι της Τσέλσι να έχουμε παράπονο.

Λάμπαρντ: "Η Τσέλσι πρέπει να κρατήσει τον Μουρίνιο"

Είχαμε αρκετούς προπονητές και μπορεί να φαίνεται πως υπάρχει ένα χάος όμως κατακτήσαμε πολλούς τίτλους Premier League και το Champions League. Αυτό που έχει ειπωθεί πρόσφατα είναι πως επιθυμούν σταθερότητα, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα πράξουν τώρα

Το ιδανικό είναι η σταθερότητα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το ιδανικό με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το ίδιο συνέβαινε με τους σπουδαίους προπονητές που είχε στο παρελθόν η Λίβερπουλ. Θέλεις να δεις έναν προπονητή να μείνει, θέλεις να δεις νέους παίκτες να βγαίνουν στην πρώτη ομάδα και αυτό περιμένουμε να δούμε τώρα.

Ο Μουρίνιο έχει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια και έχει το καλύτερο ρεκόρ από όλους ως προπονητής της Τσέλσι. Έχει αποδείξει την παγκόσμια κλάση του και νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουν μαζί του", τόνισε ο θρυλικός πρώην άσος των Λονδρέζων στην τηλεοπτική εκπομππή "Monday Night Football", ο οποίος στάθηκε και στην απουσία αρκετών παικτών με έντονη προσωπικότητα στο υπάρχον ρόστερ της Τσέλσι.

Λάμπαρντ: "Η Τσέλσι πρέπει να κρατήσει τον Μουρίνιο"

Όσον αφορά στα σενάρια που θέλουν αρκετούς παίκτες των "μπλε" να μην τα πηγαίνουν καλά με τον Μουρίνιο και αυτό να βγαίνει αναπόφευκτα στον αγωνιστικό χώρο, ο Λάμπαρντ ήταν κατηγορηματικός: "Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ανόητο και δεν νομίζω ότι ισχύει. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο εκτίθεται πρώτος από όλους ο παίκτης.

Το πρόβλημα είναι πως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, αυτές οι ιστορίες γιγαντώνονται".

Ανάλυση της Τσέλσι από Λάμπαρντ, Νέβιλ και Κάραγκερ:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ