PREMIER LEAGUE

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-1: Δεν χάρηκε κανείς

Crystal Palace's Jordan Ayew, foreground, and Arsenal's Sokratis Papastathopoulos battle for the ball, during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Arsenal, at Selhurst Park, in London, Saturday,  Jan. 11, 2020. (Tess Derry/PA via AP)
Crystal Palace's Jordan Ayew, foreground, and Arsenal's Sokratis Papastathopoulos battle for the ball, during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Arsenal, at Selhurst Park, in London, Saturday, Jan. 11, 2020. (Tess Derry/PA via AP) TESS DERRY/PA VIA AP

Η Άρσεναλ προηγήθηκε 1-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ζορντάν Αγιού αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή, παρά το γεγονός πως οι κανονιέρηδες έπαιξαν για σχεδόν 30 λεπτά με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του σκόρερ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. (VIDEOS)

Την ευκαιρία να πετύχει τη δεύτερη σερί νίκης της στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν "σπατάλησε" η Άρσεναλ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο. H αντίπαλος του Ολυμπιακού προηγήθηκε 1-0, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν 1-1 νωρίς στο δεύτερο με τον Ζορντάν Αγιού, ενώ στο 67' τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν σημαντικά λόγω της αποβολής του σκόρερ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβε εξ' αρχής τα ηνία του παιχνιδιού και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Η προσπάθειά της απέδωσε καρπούς, καθώς μόλις στο 13ο λεπτό ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έβαλε μπροστά την ομάδα του με εξαιρετικό πλασέ, ύστερα από υπέροχη συνεργασία των Μεζούτ Οζίλ - Αλεξάντρ Λακαζέτ και τρομερή κάθετη του Γάλλου φορ. Ουσιαστικά, οι κανονιέρηδες μετουσίωσαν σε γκολ την πρώτη καλή στιγμή τους στην αναμέτρηση.

Ωστόσο, στη συνέχεια, το παιχνίδι πήγε περισσότερο στη δύναμη και στα δυνατά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα οι φάσεις να έρχονται με το... σταγονόμετρο, ενώ δεν έλειψε κι η νευρικότητα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό πως η Κρίσταλ Πάλας απείλησε για πρώτη φορά στο 41ο λεπτό, αλλά το Μπερντ Λένο μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Τσεϊκού Κουγιατέ. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 1-0 μπροστά στο σκορ.

Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, η Κρίσταλ Πάλας μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Και τα κατάφερε στο 54ο λεπτό με σκόρερ τον Ζορντάν Αγιού, ο οποίος -με τη βοήθεια και του Νταβίντ Λουίζ- νίκησε τον Λένο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι γηπεδούχοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά το σουτ του Μέιερ, τρία λεπτά αργότερα, πέρασε άουτ. Η Άρσεναλ πλήρωσε το παθητικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, ενώ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 61ο λεπτό με τον Νταβίντ Λουίζ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε πάνω από την εστία του Γκουάιτα.

Στο 67' τα δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν άρδην. Ο Ομπαμεγιάνγκ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Μέιερ, ύστερα από έλεγχο στο VAR, καθώς ο διαιτητής είχε δείξει αρχικά κίτρινη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι κανονιέρηδες ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά λίγο έλειψαν να το "πληρώσουν" με δεύτερο εις βάρος τους γκολ στο 78ο λεπτό. Ο Τόμκινς έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα, διατηρώντας το 1-1.

Στο τελευταίο 15λεπτο, οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη για το "τρίποντο", αλλά στο 83' ο Γκουάιτα έδειξε την κλάση του. Ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε το δυνατό διαγώνιο σουτ του Πεπέ, με την μπάλα να τραντάζει στη συνέχεια το αριστερό δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης, αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε τετ α τετ με τον Λακαζέτ. Η Κρίσταλ Πάλας πίεσε για το γκολ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Λένο, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο πλευρές να παίρνουν από ένα βαθμό.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 22ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-0 (53' ΜακΜπέρνι)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-1 ( 54'Ζ. Αγιού / 12'Ομπαμεγιάνγκ)

17:00 Τσέλσι - Μπέρνλι

17:00 Έβερτον - Μπράιτον

17:00 Λέστερ - Σαουθάμπτον

17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νόριτς

17:00 Γουλβς - Νιούκαστλ

19:30 Τότεναμ - Λίβερπουλ

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

16:00 Μπόρνμουθ - Γουότφορντ

18:30 Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Photo Credits: Tess Derry/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ