PREMIER LEAGUE

Κράουτς: "Είναι τρελός ο τρόπος που βγάζει τη μπάλα από την άμυνά της η Άρσεναλ"

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, center, gestures as he shouts at his teammates during their English Premier League soccer match between Watford and Arsenal at the Vicarage Road stadium in Watford near London, Sunday, Sept. 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos, center, gestures as he shouts at his teammates during their English Premier League soccer match between Watford and Arsenal at the Vicarage Road stadium in Watford near London, Sunday, Sept. 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Πίτερ Κράουτς ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με δηλώσεις του για τον τρόπο που προσπαθεί να βγάλει τη μπάλα από την άμυνά της η Άρσεναλ, σημειώνοντας πως οι κανονιέρηδες έχουν καταφέρει να δεχτούν ήδη 120 σουτ σε έξι ματς τη φετινή σεζόν!

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο την περασμένη Κυριακή από την έδρα της Γουότφορντ αν και προηγήθηκε με 2-0 με τα δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και αιτία ήταν για μία ακόμα φορά η αδυναμία που έδειξε στα μετώπισθεν.

Χαρακτηριστική στιγμή η φάση του 53ου λεπτού, με τους παίκτες των γηπεδούχων να πιέζουν και τους κανονιέρηδες να προσπαθούν με πάσα να σπάσουν το πρες, με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να υποπέφτει όμως σε τραγικό λάθος σε μεταβίβαση που έκανε στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και τον Κλέβερλι να τιμωρεί τους Λονδρέζους μειώνοντας σε 2-1 με σουτ.

Αυτή η φάση δεν ήταν τυχαία ή μεμονωμένη, σύμφωνα με τον Πίτερ Κράουτς, με τον Άγγλο παλαίμαχο στράικερ να εξηγεί μέσω στήλης που διατηρεί στην "Daily Mail" πως ο τρόπος που προσπαθεί να αναπτύσσεται από την άμυνά της η Άρσεναλ, έχει φέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

"Μου αρέσουν οι ομάδες που θέλουν να κάνουν παιχνίδι από την άμυνά τους αλλά αυτό που έκανε κατ'εξακολούθηση η Άρσεναλ στο Vicarage Road ήταν μία τρέλα. Με έκανε να σκεφτώ μία εποχή που η Σουόνσι είχε μόλις ανέβει στην Premier League τη σεζόν 2011-12 με τον Μπρένταν Ρότζερς, όπου έπαιζε με τον ίδιο τρόπο που θέλει να επιβάλλει στην Άρσεναλ ο Ουνάι Έμερι.

Ήμουν τότε στην Στόουκ και ξέραμε τι θα συνέβαινε όταν ήρθαν στην έδρα μας. Η Σουόνσι είχε τη φιλοσοφία μας και εμείς ήμασταν κάτι παραπάνω από χαρούμενοι που θα τους αφήναμε να κάνουν αυτό που ήθελαν. Ξέραμε ότι θα έπαιζαν με πάσες από την άμυνα αλλά δεν θα άντεχαν το πρέσινγκ.

Έτσι και έγινε. Τους κλέβαμε συνέχεια τη μπάλα και είχαμε πάρα πολλά σουτ. Τελικά νικήσαμε 2-0. Η Άρσεναλ ήταν πολύ τυχερή που δεν είχε παρόμοια μοίρα με την Σουόνσι. Ακόμα και όταν προηγήθηκε με 2-0, ποτέ δεν πίστεψα πως θα τα κατάφερναν.

Watford's Tom Cleverly, (8), watches as he score his sides 1st goal of the game during their English Premier League soccer match between Watford and Arsenal at the Vicarage Road stadium in Watford near London, Sunday, Sept. 15, 2019. The match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/Alastair Grant)
Watford's Tom Cleverly, (8), watches as he score his sides 1st goal of the game during their English Premier League soccer match between Watford and Arsenal at the Vicarage Road stadium in Watford near London, Sunday, Sept. 15, 2019. The match ended in a 2-2 draw. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Λάτρευα να παίζω με την Άρσεναλ όταν ήμουν παίκτης. Σκόραρα 9 φορές εις βάρος της, τα περισσότερα που έχω βάλει σε κάποια ομάδα, και μόνο οι Ρούνεϊ (12), Φάουλερ και Κέιν (10 αμφότεροι) έχουν πετύχει περισσότερα. Δεδομένου του τρόπου που αμύνονται φέτος, θα είχα και εγώ τύχη να σκοράρω εις βάρος τους αν έπαιζα ακόμα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πίτερ Κράουτς και συνεχίζει με το ίδιο αυστηρό στιλ:

"Γιατί δεν αλλάζουν το στιλ τους; Μπορείς να κάνεις παιχνίδι από πίσω κάνοντας ψηλές μπαλιές στους φουλ-μπακ, βλέπεις τον Έντερσον να το κάνει αυτό στην Μάντσεστερ Σίτι. Συνεχίζοντας να κάνει αυτό που ζητάει ο Έμερι, με μικρές πάσες γύρω από την περιοχή σου, είναι σαν να γυρεύει μπελάδες.

Μέχρι στιγμής έχουν παίξει έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις και τους έχουν γίνει 120 σουτ, τα 96 από αυτά στην Premier League, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει δεχτεί μία ομάδα. Ήθελα εδώ και χρόνια από την Άρσεναλ να αποκτήσει μία ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί δεν αγόρασαν τον Στίβεν Ενζονζί.

Έπαιξε μαζί μου στην Στόουκ και θα ήταν τέλειος για να τους παρέχει προστασία στο χώρο του κέντρου. Κατέληξε με 7.000.000 λίρες στην Σεβίλλη και ήταν τρελό που επέτρεψε η Άρσεναλ να της φύγει. Οι μεγάλες ομάδες εντοπίζουν τις αδυναμίες τους και προσπαθούν να τις καλύψουν.

Κοιτάξτε την Λίβερπουλ. Είχαν ανάγκη από έναν νέο τερματοφύλακα, ένα νέο κεντρικό αμυντικό και έναν αμυντικό μέσο. Ο Γιούργκεν Κλοπ αγόρασε τον Άλισον, τον Φαν Ντάικ και τον Φαμπίνιο και κοιτάξτε πού είναι τώρα, διεκδικούν τον τίτλο, κάτι που συνήθιζε να κάνει η Άρσεναλ".

Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang shoots at goal as Watford's Etienne Capoue attempts to block his shot during their English Premier League soccer match between Watford and Arsenal at the Vicarage Road stadium in Watford near London, Sunday, Sept., 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Pierre-Emerick Aubameyang shoots at goal as Watford's Etienne Capoue attempts to block his shot during their English Premier League soccer match between Watford and Arsenal at the Vicarage Road stadium in Watford near London, Sunday, Sept., 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ο Κράουτς ξεκαθάρισε επίσης πως με αυτό τον τρόπο, οι Λονδρέζοι δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν 100% τη δύναμη που τους δίνει στην επίθεση ο Ομπαμεγιάνγκ ενώ ταυτόχρονα έσπευσε να ζητήσει και άλλο χρόνο για τον Έμερι για να δείξει τη δουλειά του.

"Έτσι όπως είναι τα πράγματα, απέχουν μίλια από το να μπουν στην κουβέντα για τον τίτλο. Έχουν ελπίδες να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα όμως δεν θα βιαζόσουν να στοιχημάτιζες πάνω τους και μοιάζουν ως η πιο ευάλωτη ομάδα για να χάσουν τη θέση τους μεταξύ των έξι κορυφαίων της βαθμολογίας.

Ναι, προσφέρουν θέαμα και βάζουν πολλά γκολ όμως αναρωτιέσαι πώς θα αισθάνεται ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και θα έπρεπε να διεκδικεί τίτλους όμως δεν γίνεται να χρειάζεται πάντα αυτός να ξελασπώνει την Άρσεναλ.

Όταν ο Έμερι έφτασε στην Αγγλία, πίστευα πως ήταν γελοίο να θέλει ο κόσμος να τον κριτικάρει μετά από ένα μόλις παιχνίδι (σ.σ ήττα με 2-0 από την Μάντσεστερ Σίτι) και είπα πως ένας προπονητής με το δικό του βιογραφικό πρέπει να τυγχάνει σεβασμού. Ακόμα πιστεύω ότι πρέπει να έχει την ευκαιρία του για να αλλάξει την κατάσταση.

Το να προσλαμβάνεις και να απολύεις κάποιον τόσο γρήγορα δεν είναι τρόπος για να διοικείς έναν σύλλογο και δεν νομίζω πως η Άρσεναλ θα έπαιρνε αυτό το μονοπάτι. Δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς όμως πως η Άρσεναλ βάζει σε κίνδυνο την ίδια με τον τρόπο που παίζει.

Αν δεν σταματήσουν να παίζουν έτσι και να δέχονται τόσα σουτ, θα είναι σαν να συνεχίσουν να πυροβολούν οι ίδιοι τα πόδια τους".

Photo Credits: AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Europa League: Πάρτι στη Φρανκφούρτη η Άρσεναλ, ήττα ΑΠΟΕΛ
Κριστιάνο Ρονάλντο: "Είναι αλήθεια, έφτασα ένα βήμα πριν από την Άρσεναλ"
Παπασταθόπουλος: "Νιώθω υπεύθυνος, ζητώ συγγνώμη"
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ