PREMIER LEAGUE

Κορονοϊος: Στη Λίβερπουλ πιθανότατα ο τίτλος αν μπει τέλος στη σεζόν

Κορονοϊος: Στη Λίβερπουλ πιθανότατα ο τίτλος αν μπει τέλος στη σεζόν

Η Telegraph αναφέρει πως το πιθανότερο σενάριο, εφόσον δεν ολοκληρωθεί η σεζόν στην Αγγλία, είναι να παρει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ που έχει 25 βαθμούς από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Τα πάντα βρίσκονται στον αέρα. Κάθε έκφανση της ζωής μας είναι πλέον διαφορετική, καθώς η ανθρωπότητα βιώνει μια κατάσταση βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ένας ιός που απειλεί και σκοτώνει ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, που έχει βάλει δεκάδες χώρες σε καραντίνα και κανείς δεν γνωρίζει το τι μας ξημερώνει αύριο.

Μέσα σ' όλα αυτά, ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να μείνει ανεπηρέαστος. Και πως θα μπορούσε άλλωστε, όταν μιλάμε για χώρους συνάθροισης πολλών ανθρώπων, κάτι που απαγορεύεται δια ροπάλου. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι του αθλητισμού που έχουν νοσήσει και ο αριθμός τους ολοένα και αυξάνεται.

Η Αγγλία, μια χώρα που μπήκε σε διαδικασία να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα, σκέφτεται το τι μέλλει γενέσθαι με την Premier League και τι θα συμβεί αν εντέλει δεν ολοκληρωθεί η σεζόν, κάτι που δεν αποτελεί μακρινό σενάριο. Το αντίθετο θα λέγαμε. Ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα; Θα θεωρηθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος ως μη γενόμενη;

Ρεπορτάζ της Telegraph αναφέρει πως το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι ο τίτλος να καταλήξει στη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει απόσταση 25 βαθμών από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι και απέχει μόλις δυο νίκες από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 30 χρόνια.

Έτσι, λοιπόν, δύσκολα οι υπόλοιπες ομάδες θα μπορούσαν να αρνηθούν μια τέτοια εξέλιξη, όταν υπάρχουν ειδικές καταστάσεις που δεν επιτρέπουν να παιχτεί ποδόσφαιρο και όταν ουδείς γνωρίζει το πότε θα ξεκινήσει εκ νέου με ασφάλεια η δράση. Για το λόγο αυτό, η Λίβερπουλ αναμένεται να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια της σεζόν 2019-20.

Από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ουδέποτε ξανά το αγγλικό πρωτάθλημα έπρεπε να διακοπεί για τόσο μεγάλο διάστημα, με την απειλή του κορονοϊού να είναι μεγάλη. Επίσης, το να γίνει επανεκκίνηση στις 3 Απριλίου, όταν ειδικά αναμένεται η κορύφωση του κορονοϊού τον Μάιο και τον Ιουνίου, δεν φαντάζει πολύ πιθανή αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή. Άρα, ίσως μπει τέλος τότε για φέτος, διότι η επιστημονική κοινότητα δύσκολα θα άναβε το "πράσινο φως".

Το Euro του 2020 πιθανότατα δεν θα γίνει και θα μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2021, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί οριστικά την προσεχή Τρίτη (17/3) και αυτό ίσως δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες να συνεχίσουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ίσως και πιο μετά.

Άλλη σκέψη είναι να κάνουν την επόμενη σεζόν, όπως αυτή του 2022 που θα έχει διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και να γίνουν τα παιχνίδια που θα έχουν μείνει από φέτος. Βέβαια, οι ομάδες θα έχουν άλλα ρόστερ, μιας και λήγουν πολλά συμβόλαια στις 30 Ιουνίου, επομένως και αυτή δεν είναι μια λύση που φαντάζει πολύ εφικτή στην παρούσα φάση. Επίσης, θα πληγεί και η αξιοπιστία των διοργανώσεων με αυτόν τον τρόπο.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ