PREMIER LEAGUE

Κορονοϊός: Οι παίκτες στην Premier League υποστηρίζουν ότι τους εκμεταλλεύονται

Manchester City's Kevin De Bruyne prepares for a penalty shot during the round of 16 first leg Champions League soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue)
Manchester City's Kevin De Bruyne prepares for a penalty shot during the round of 16 first leg Champions League soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Οι αρχηγοί της Premier League υποστηρίζουν ότι τους εκμεταλλεύονται, ζητούν να μάθουν γιατί είναι απαραίτητη η μείωση 30% των μισθών τους και θέλουν εγγυήσεις πως τα χρήματα τουλάχιστον θα πάνε για καλό σκοπό.

Η 45λεπτη τηλεδιάσκεψη των αρχηγών της Premier League στην οποία συμμετείχαν και διοικούντες - προπονητές, που έγινε το Σάββατο (4/4), έχει βάλει σε σκέψεις τους ποδοσφαιριστές και η πρόταση της Premier League για μείωση 30% στα συμβόλαιά τους έχει προκαλέσει οργή.

Μόνο στους Κέβιν Ντε Μπράινε, Τρόι Ντίνι και Μαρκ Νομπλ δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν και οι αρχηγοί αμφισβήτησαν τα κίνητρα των εργοδοτών τους. Ενώ είναι πρόθυμοι να κάνουν θυσίες, θεωρούν ότι πολλοί σύλλογοι απλά χρησιμοποιούν τη σημερινή κρίση του κορονοϊού ως δικαιολογία για να μην εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι σε αυτούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Οι αρχηγοί θέλουν να συζητήσουν με τους αξιωματούχους των ομάδων τους αυτή την εβδομάδα προκειμένου να μάθουν γιατί είναι απαραίτητη η μείωση 30% των μισθών τους, ενώ θα ζητήσουν εγγυήσεις πως τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό, όπως για παράδειγμα στο εθνικό σύστημα υγείας.

Ζητούν επίσης εγγυήσεις πως το προσωπικό των ομάδων δεν θα χάσει χρήματα και πως θα πάρουν όλοι τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το γεγονός ότι ορισμένα κλαμπ διοικούνται από δισεκατομυριούχους προκαλεί απορίες σχετικά με τις μειώσεις που τους ζητούνται.

Μία μέρα μετά την "γεμάτη ένταση τηλεδιάσκεψη", κατά την οποία το εκτελεστικό μέλος της Premier League Μπιλ Μπας παρουσίασε την κλίμακα της οικονομικής κρίσης, ο οι αρχηγοί είχαν μεταξύ τους μια σειρά από συζητήσεις, έχοντας φτιάξει γκρουπ στο WhatsApp, με σκοπό να αποφασίσουν ενωμένοι πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Ειπώθηκε στους ποδοσφαιριστές ότι οι σύλλογοι θα χάσουν συνολικά μέχρι 1,1 δις λίρες αν η σεζόν δεν αρχίσει ξανά. Οι προτεινόμενες μειώσεις μισθών κατά 30% θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση 570 εκατομμυρίων λιρών.

Οι παίκτες υποστήριξαν ομόφωνα την πρωτοβουλία τους για συγκρότηση φιλανθρωπικού ιδρύματος για όσους το έχουν ανάγκη, αλλά αισθάνονται ότι το ζήτημα των περικοπών των μισθών έχει αντιμετωπιστεί με λάθος τρόπο από τον γραμματέα υγείας, Μάτ Χάνκοκ. Εκτιμούν ότι στην Ένωση των ποδοσφαιριστών (PFA) υπάρχει έλλειψη ηγεσίας και κατηγορούν τις ομάδες που προσπαθούν να εκφοβίσουν τους παίκτες να υπογράψουν νέες συμφωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουέιν Ρούνει επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στην Premier League, γράφοντας μεταξύ άλλων στους Times: "Η κίνηση της Premier League να ανακοινώσει τη μείωση του 30% μόνο πίεση φέρνει στους παίκτες και κατά την άποψή μου δεν θα κερδίσει κανείς. Εάν οι παίκτες βγουν και πουν ότι δεν συμφωνούν ή δεν είναι πρόθυμοι να μειώσουν κατά 30% τους μισθούς τους, ακόμα κι αν οι πραγματικοί λόγοι είναι ότι θα καταστρέψουν οικονομικά κάποιους, θα παρουσιαστούν ως οι πλούσιοι παίκτες που αρνούνται μειώσεις.

Όπως και να το δει κανείς, είμαστε ο εύκολος στόχος. Το μισό των μισθών μας φορολογείται. Χρήματα που πηγαίνουν στην κυβέρνηση, χρήματα που βοηθούν το εθνικό σύστημα υγείας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έξαλλος με κυβέρνηση και Premier League ο Ρούνεϊ: "Είναι ντροπή"
Κορονοϊός: Η Σίτι δεν θέτει σε υποχρεωτική άδεια τους υπαλλήλους της
Κορονοϊός: Εξαγριωμένοι οπαδοί της Λίβερπουλ με την υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους
Premier League: Ενστάσεις των παικτών στην πρόταση των ομάδων για μείωση 30% στα συμβόλαια
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ