ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H Premier League διαφωνεί με τη μείωση των ξένων λόγω του Brexit

Manchester City's Bernardo Silva, right, and Manchester United's Nemanja Matic challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Bernardo Silva, right, and Manchester United's Nemanja Matic challenge for the ball during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Nov. 11, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Το σχέδιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας για τον αριθμό των ξένων παικτών στους συλλόγους της Premier League συναντά την αντίσταση της διοργανώτριας αρχής, η οποία διαφωνεί στη μείωση από 17 σε 12.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμη να πει "αντίο" στην Ευρώπη μέσω Brexit και να ακολουθήσει μοναχική πορεία, με το χρονοδιάγραμμα να καθιστά σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019.

Πέρα πάντως από τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει στο Νησί σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, το Brexit ενδέχεται να προκαλέσει κοσμογονικές αλλαγές και σε αθλητικό επίπεδο, με το παράδειγμα της Premier League να είναι το πιο χαρακτηριστικό.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει σχέδιο για τηνεπόμενη μέρα, το οποίο θα προβλέπει μία πολύ μεγάλη μείωση στον αριθμό των ξένων παικτών που θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί η κάθε ομάδα, αλλά η διοργανώτρια αρχή αντιδρά και δεν συμφωνεί, κάτι που γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της.

Αυτή τη στιγμή κάθε σύλλογος που αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας έχει δικαίωμα να έχει μέχρι και 17 μή Άγγλους ποδοσφαιριστές, με το σχέδιο που είναι στα σκαριά να προβλέπει τη μείωση αυτού του αριθμού σε 12, ώστε οι γηγενείς παίκτες σε κάθε ομάδα να είναι περισσότεροι (13 από τους 25 συνολικά που μπορεί να έχει το ρόστερ)!

Συνολικά, οι μη γηγενείς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League αυτή τη στιγμή είναι 268, με το μέγιστο αριθμό που μπορεί να υπάρχει αν περάσει το μέτρο με τους 12 ξένους ανά ομάδα να είναι 240!

"Δεν προκύπτει από κάπου ότι αυτό θα ευνοήσει με κάποιον τρόπο τα κλιμάκια της εθνικής ομάδας και δεν θα πρέπει το Brexit να προκαλέσει αποδυνάμωση των ποδοσφαιρικών ομάδων", ανέφερε μεταξύ άλλων η Premier League, απαντώντας αρνητικά στο σχέδιο της ομοσπονδίας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά πώς έχει η κατάσταση, με τον αριθμό των ξένων σε κάθε σύλλογο της Premier League (εξαιρούνται οι νατουραλιζέ):

ΟΜΑΔΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΞΕΝΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι 17
Τότεναμ 17
Μπράιτον 17
Χάντερσφιλντ 17
Γουότφορντ 17
Τσέλσι 16
Λίβερπουλ 16
Φούλαμ 16
Γουέστ Χαμ 16
Άρσεναλ 15
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14
Νιούκαστλ 14
Λέστερ 13
Κρίσταλ Πάλας 12
Γουλβς 12
Σαουθάμπτον 11
Έβερτον 10
Κάρντιφ 7
Μπέρνλι 6
Μπόρνμουθ 5

AP Photo/Dave Thompson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ