PREMIER LEAGUE

Η Premier League δεν θέλει αγώνες σε ουδέτερες έδρες

Η Premier League δεν θέλει αγώνες σε ουδέτερες έδρες
AP PHOTO/JON SUPER

Την επιθυμία της να γίνουν όλα ματς της που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος στις έδρες των ομάδων, παρά το αίτημα της αστυνομίας για διεξαγωγή συγκεκριμένων παιχνιδιών σε ουδέτερες έδρες, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η Premier League.

Την ώρα που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος στις 17 Ιουνίου, έχουμε ήδη την πρώτη τριβή που έχει να κάνει με τα μέρη που θα φιλοξενήσουν τα ματς.

Από το φόβο μήπως υπάρχει συγχρωτισμός έξω από τα γήπεδα αλλά και πλησίων αυτών, η αστυνομία απέστειλε αίτημα να διεξαχθούν έξι συγκεκριμένα ματς σε ουδέτερη εδρα καθώς επίσης και οι αγώνες της Λίβερπουλ να πραγματοποιηθούν μακριά από το Άνφιλντ έως ότου κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα όμως, αυτή η επιθυμία έρχεται ενάντια στη θέληση των ανθρώπων που διαφεντεύουν τις τύχες του αγγλικού ποδοσφαίρου, με την Premier League να εκδίδει ανακοίνωση για το θέμα που έχει ανακύψει με τις ουδέτερες έδρες και να εκφράζει από την πλευρά της την βούληση να γίνουν τα ματς κανονικά στις έδρες των ομάδων.

"Η φιλοδοξία της Premier League είναι να ολοκληρωθούν όλα τα εναπομείναντα φετινά ματς στις έδρες των ομάδων, αν είναι δυνατόν.

Δουλεύουμε μαζί με τους συλλόγους για να διασφαλίσουμε πως θα αξιολογούνται και θα ελαχιστοποιούνται τα ρίσκα, την ώρα που θα υπάρχει συνεργασία με την αστυνομία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η Premier League δεν θέλει αγώνες σε ουδέτερες έδρες
AP PHOTO/JON SUPER

Οι συζητήσεις με το Εθνικό Συμβούλιο των Επικεφαλής της Αστυνομίας και με την Αστυνομία που έχει την εποπτεία των ποδοσφαιρικών αγώνων είναι θετικές και συνεχίζονται.

Προετοιμαζόμαστε για όλα τα αποτελέσματα και έχουμε στο μυαλό μας το ενδεχόμενο των ουδέτερων εδρών", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, με τους ανθρώπους της Premier League να καθιστούν σαφές πως θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να γίνουν κανονικά όλα ματς στις έδρες των ομάδων, όπως ήταν αρχικά στο πρόγραμμα και να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται πως -σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία- τα παιχνίδια υψηλού ρίσκου είναι το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ, το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, το Νιούκαστλ - Λίβερπουλ, το Έβερτον - Λίβερπουλ, καθώς κι η αναμέτρηση που θα χαρίσει στη Λίβερπουλ και μαθηματικά τον τίτλο.

Η Premier League δεν θέλει αγώνες σε ουδέτερες έδρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ