PREMIER LEAGUE

H κορυφαία ενδεκάδα της Άρσεναλ... Γιουνάιτεντ!

H κορυφαία ενδεκάδα της Άρσεναλ... Γιουνάιτεντ!

Ρόι Κιν και Πατρίκ Βιεϊρά κάθησαν στο ίδιο τραπέζι και επέλεξαν την ενδεκάδα των ονείρων τους για Άρσεναλ και Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και μία με παίκτες και των δύο ομάδων. Δείτε videos.

Επί σειρά ετών αποτέλεσαν δύο από τους κορυφαίους μέσους της Premier League και οι μονομαχίες τους (αλλά και οι "κοκκορομαχίες" τους) εντός γηπέδου άφησαν εποχή, όμως μετά από πολλά χρόνια Ρόι Κιν και Πατρίκ Βιεϊρά αποφάσισαν να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και να... συνεργαστούν.

Οι δύο παλαίμαχοι άσοι συμμετείχαν ως δίδυμο σε ντοκιμαντέρ του ITV με τίτλο "Keane and Vieira - Best of Enemies" (προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αγγλική τηλεόραση), και κατά τη διάρκεια της εκπομπής κλήθηκαν αμφότεροι να επιλέξουν την καλύτερη ενδεκάδα της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο διάστημα που εκείνοι αγωνίζονταν στις ομάδες τους.

Όσον αφορά στον Ρόι Κιν, ο δυναμικός Ιρλανδός μέσος προτίμησε τον Πολ Πάρκερ για το δεξί άκρο της άμυνας και όχι τον Γκάρι Νέβιλ ενώ επέλεξε να χωρέσει στην ενδεκάδα του τον Κριστιάνο Ρονάλντο και να εκπαραθυρώσει τον Ράιαν Γκιγκς.

"Το να έχεις σπουδαία καριέρα δεν σε κάνει και σπουδαίο παίκτη. Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν λέω πως δεν ήταν ο Γκίγκσι αλλά να αφήσω έξω τον Ρονάλντο; Έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο;

Να αφήσω έξω τον Μπεκς; Δεν μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Ήταν μάλιστα και ένας από τους λίγους παίκτες που τόλμησε να προκαλέσει τον Φέργκιουσον", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιν.

H Dream Team του Ρόι Κιν

Γκολκίπερ: Πίτερ Σμάιχελ

Αμυντικοί: Πολ Πάρκερ, Γκάρι Πάλιστερ, Γιαπ Σταμ, Ντένις Έργουιν,

Μέσοι: Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πολ Ινς, Ρόι Κιν, Κριστιάνο Ρονάλντο

Επιθετικοί: Ερίκ Καντονά, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ

Από την πλευρά του ο Βιεϊρά κατάφερε να μην προκαλέσει αίσθηση με τις επιλογές του καθώς χώρεσε στην 11άδα τόσο τους επιθετικούς Ανρί και Μπέργκαμπ, όσο και τους winger Πιρές και Λιούνγκμπεργκ.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως με την τοποθέτησή του πως ο Άσλεϊ Κόουλ προοριζόταν για αρχηγός στην Άρσεναλ αν δεν είχε φύγει το 2006 για να συνεχίσει την καριέρα του στη συμπολίτισσα Τσέλσι.

Η Dream Team του Πατρίκ Βιεϊρά

Γκολκίπερ: Ντέιβιντ Σίμαν

Αμυντικοί: Λαουρέν, Τόνι Άνταμς, Σολ Κάμπελ, Άσλεϊ Κόουλ

Μέσοι: Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, Πατρίκ Βιεϊρά, Εμανουέλ Πετίτ, Ρομπέρτ Πιρές

Επιθετικοί: Ντένις Μπέργκαμπ, Τιερί Ανρί

Τα "ωραία" πάντως δεν είχαν τελειώσει, με τους Βιεϊρά και Κιν να καλούνται να ενώσουν τις... δυνάμεις τους για να φτιάξουν μία ιδανική ενδεκάδα φτιαγμένη από μέλη της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά να διαφωνούν στον αριστερό μπακ!

Ο Κιν πάλεψε σκληρά για να συμπεριληφθεί στην 11άδα ο Ντένις Έργουιν, ο Βιεϊρά πρόταξε τα στήθη του υπέρ του Άσλεϊ Κόουλ και κάπου εκεί προτιμήθηκε η σολομώντειος λύση: έβαλαν και τους δύο στην ίδια θέση για να φτάξουν 11άδα με... 12 παίκτες!

Σε αυτή την ενδεκάδα οι δύο πρώην άσοι συμπεριέλαβαν τους εαυτούς τους, με την τρανταχτή απουσία να είναι αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ καθώς προτιμήθηκε ο Ρομπέρτ Πιρές αντ'αυτού.

Η Dream Team... από τις δύο ομάδες

Τερματοφύλακας: Πίτερ Σμάιχελ

Αμυντικοί: Λαουρέν, Τόνι Άνταμς, Γιαπ Σταμ, Άσλεϊ Κόουλ/Ντένις Έργουιν

Μέσοι: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρόι Κιν, Πατρίκ Βιεϊρά, Ρομπέρτ Πιρές

Επιθετικοί: Τιερί Ανρί, Ερίκ Καντονά

Τι άλλο κοινό είχαν οι δύο παίκτες πέρα από την τεράστια κλάση και το ατίθασο ταμπεραμέντο τους (21 κόκκινες κάρτες συνολικά); Το γεγονός πως αμφότεροι αρνήθηκαν σε κάποια φάση της καριέρας τους δελεαστική πρόταση από σύλλογο εκτός της Premier League:

"Έναν χρόνο πριν φύγω από την Άρσεναλ έφτασα κοντά στο να πάω στη Ρεάλ Μαδρίτης", αποκάλυψε ο Βιεϊρά, ενώ ο Κιν παραδέχτηκε πως "πλησίασε" στις Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους αλλά τελικά προτίμησε να παραμείνει στην αγαπημένη του Γιουνάιτεντ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Βιεϊρά ψήφισε για κορυφαίο τεχνικό τον Αρσέν Βενγκέρ και ο Ρόι Κιν τον Μπράιαν Κλαφ.

Κιν: Αδίστακτος ο Φέργκιουσον

Κιν και Βιεϊρά διαφωνούν για τις μάχες στο Ολντ Τράφορντ

Τσακωμός Ρόι Κιν και Πατρίκ Βιεϊρά σε ντέρμπι Arsenal-ManUtd

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ