PREMIER LEAGUE

Η κατάρα του... Μουρίνιο έπληξε και τον ίδιο στο "Στάμφορντ Μπριτζ"

Chelsea's Daniel Sturridge, third right, celebrates as Manchester United's Jonny Evans, third left, scores an own goal during their English Premier League soccer match at Chelsea's Stamford Bridge Stadium in London, Sunday, Feb. 5, 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Chelsea's Daniel Sturridge, third right, celebrates as Manchester United's Jonny Evans, third left, scores an own goal during their English Premier League soccer match at Chelsea's Stamford Bridge Stadium in London, Sunday, Feb. 5, 2012. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Τσέλσι έχει... συνηθίσει να νικάει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και ούτε ο Ζοζέ Μουρίνιο, που έβαλε τις βάσεις γι' αυτήν την παράδοση, κατάφερε να αντιστρέψει τα δεδομένα.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε φροντίσει να καταστήσει "φρούριο" το "Στάμφορντ Μπριτζ", από την πρώτη θητεία του στην Τσέλσι. Μάλιστα, στα κάτι παραπάνω από 3 χρόνια που διήρκεσε αυτή, δεν ηττήθηκε ούτε μία φορά στο πρωτάθλημα εντός έδρας.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα του στην Premier League σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2014 (1-2 από τη Σάντερλαντ), στο τέλος της πρώτης σεζόν στη 2η θητεία του στο Λονδίνο.

Μόνο που το ότι οι "μπλε" έμαθαν να μην χάνουν στην έδρα τους γύρισε... μπούμερανγκ για τον Πορτογάλο τεχνικό, τώρα που βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η κατάρα του... Μουρίνιο έπληξε και τον ίδιο στο "Στάμφορντ Μπριτζ"

Η ήττα 0-1 από το γκολ του Άλβαρο Μοράτα την Κυριακή ήταν η 15η αποτυχία σε 16 χρόνια για τους "κόκκινους διαβόλους" στην έδρα της Τσέλσι.

Η τελευταία επιτυχία τους πριν αρχίσει αυτό το άσχημο σερί είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2002, όταν είχαν νικήσει με 3-0 (Πολ Σκόουλς, Ρουντ φαν Νίστελροϊ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τα γκολ), με τον Άλεξ Φέργκιουσον να μεσουρανεί και τον Μουρίνιο να είναι σχεδόν άγνωστος εκτός Πορτογαλίας!

Τις επόμενες 16 σεζόν, η Γιουνάιτεντ κατέγραψε 10 ήττες μαζί με τη φετινή, πέντε ισοπαλίες και μία νίκη, τη σεζόν 2012-2013. Σε εκείνον τον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ και γκολ του Ρόμπιν φαν Πέρσι, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τους Χουάν Μάτα και Ραμίρες, αλλά στη συνέχεια αποβλήθηκαν οι Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Φερνάντο Τόρες, με συνέπεια ο Χαβιέρ Ερνάντες να δώσει τη νίκη στη Γιουνάιτεντ με 3-2 απέναντι σε 9 αντιπάλους!

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ