PREMIER LEAGUE

H Boxing Day της Premier League στην COSMOTE TV: Θα κάνεις το σαλόνι σου γήπεδο

H Boxing Day της Premier League στην COSMOTE TV: Θα κάνεις το σαλόνι σου γήπεδο

Η Boxing Day, η αγαπημένη μέρα κάθε ποδοσφαιρόφιλου, έρχεται και φέτος στην COSMOTE TV με μεγάλα ματς και με 10 ώρες non-stop θεάματος, δράσης και ατελείωτων γκολ.

Δεκέμβριος σημαίνει (εκτός από μελομακάρονα, δίπλες, κιουραμπιέδες, στόλισμα δέντρου κτλ.) sports, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, είναι ο τελευταίος μήνας του έτους και με τη θερμοκρασία να πέφτει, ή θα πας γήπεδο, ή θα... χτυπήσεις κάρτα στο ζεστό σαλόνι σου, μπροστά από την τηλεόραση και την COSMOTE TV που σε βοηθά να μεταφέρεσαι έστω και εικονικά σε κάθε στάδιο του πλανήτη. Σπουδαίο το ΝΒΑ, φανταστικές οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές Λίγκες της Ευρώπης, πραγματικά όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την μαγεία της Boxing Day. Ίσως μόνο το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα του ΝΒΑ, αν και η Boxing Day είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Και Ντόρτμουντ - Λειψία (17/12) και Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης (18/12) και Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ (21-12) και Τότεναμ - Τσέλσι (22/12) και φουλ πρόγραμμα NBA με τέσσερις back-to-back αγώνες από τις 19:00 των Χριστουγέννων έως τις 06:00 το επόμενο πρωί (Σίξερς - Μπακς στις 21:30, πόσο καλύτερο να γίνει;) και και και...

Highlight των ημερών παραμένει φυσικά η Boxing Day. Επίσημη αργία για τους Άγγλους, όχι όμως για τους ποδοσφαιριστές καθώς στη διάρκεια της 26ης Δεκεμβρίου ο κόσμος σταματάει ό,τι κάνει για να απολαύσει μπάλα. Είτε είναι φαν του αθλήματος, είτε όχι. Πώς όμως προέκυψε αυτή η μέρα; Ουσιαστικά, η Boxing Day αποτελεί επεκταση των Χριστουγέννων και ο λόγος ύπαρξης αυτής της γιορτής χάνεται στα βάθη των αιώνων στη Βρετανία. Υπάρχουν πολλές εκδοχές για το πώς προέκυψε και γιατί πήρε το όνομα "Boxing Day". Ιστορικά, οι εκδοχές είναι πολλές και ποικίλουν. Το πότε πρωτοεμφανίστηκε δεν έχει γίνει γνωστό με ακρίβεια, ωστόσο οι περισσότερες εκδοχές συγκλίνουν στα χρόνια του Μεσαίωνα.

Κατά την Boxing Day η παράδοση θέλει τα πρωταθλήματα της Μεγάλης Βρετανίας να την... τιμούν εντός των αγωνιστικών χώρων. Η αρχή έγινε με την Ιρλανδία, στο πρωτάθλημα της οποίας τη συγκεκριμένη ημέρα διεξάγονταν όλα τα μεγάλα ντέρμπι, όπως π.χ. το παιχνίδι μεταξύ της Γκλεντόραν με την Λίνφιλντ.

Με τον καιρό, η τοποθέτηση αγώνων στο καλεντάρι την 26η Δεκεμβρίου έγινε καθεστώς και πλέον κάθε ποδοσφαιρόφιλος έχει τη δυνατότητα σε μία αργία, να παρακολουθήσει αγώνες πρωταθλήματος.

Οι διοργανωτές των αγγλικών πρωταθλημάτων προσπαθούν η αγωνιστική να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα ντέρμπι, αλλά με τις ομάδες να διανύουν μικρές αποστάσεις. Κι εκεί εντοπίζεται η δυσκολία της στελέχωσης του προγράμματος, το οποίο φέτος είναι μαγικό.

Από τις 12:30 το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου οι Άγγλοι θα βρίσκονται στα γήπεδα. Πρώτο ματς το Τότεναμ - Μπράιτον και 30-40 λεπτά μετά από την ολοκλήρωσή του, στις 15:00 δηλαδή, θα ξεκινήσουν έξι αγώνες, ο ένας πιο ιντριγκαδόρικος από τον άλλο: Μπόρνμουθ - Άρσεναλ, Τσέλσι - Σαουθάμπτον, Άστον Βίλα - Νόριτς, Έβερτον - Μπέρνλι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουότφορντ και Κρίσταλ Πάλας - Γουέστ Χαπ. Στις 17:30 θα γίνει ένα ματς, αυτό ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Νιουκάστλ και το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει στις 20:00 με τη σπουδαία αναμέτρηση Λέστερ - Λίβερπουλ. Δέκα ώρες θεάματος, δέκα ώρες αγγλικού ποδοσφαίρου, δέκα ώρες γιορτής.

Κι αν τα γήπεδα των εννέα αγώνων αναμένονται κατάμεστα, μην ανησυχείτε καθόλου. Η COSMOTE TV θα σας μεταφέρει όλη τη δράση ζωντανά και σε αποκλειστική μετάδοση, για να κάνετε κι εσείς τη δική σας Boxing Day στο σαλόνι του σπιτιού σας. Αν τώρα θέλετε να συνδυάσετε την Premier League με την παράδοση των Άγγλων, με το άνοιγμα των δώρων δηλαδή, τότε ακόμη καλύτερα, θα μπείτε ακόμη πιο βαθιά στο κλίμα των ημερών και θα το απολαύσετε όπως το απολαμβάνουμε όλοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Κι αν τελικά παρακολουθήσουμε ένα ματς σαν εκείνο το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ 4-3 του 2012 ή το Τσέλσι - Άστον Βίλα 4-4 του 2007, όλα θα γίνουν ακόμη πιο όμορφα. Λέτε να ζήσουμε στιγμές του 1963, όταν στην Boxing Day σημειώθηκαν 66 γκολ; Αυτό μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από ταινία, στην COSMOTE TV όμως όλα είναι πιθανά.

H Boxing Day της Premier League στην COSMOTE TV: Θα κάνεις το σαλόνι σου γήπεδο
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ