PREMIER LEAGUE

Η Άρσεναλ τις ευκαιρίες, η Τσέλσι τη νίκη στο ντέρμπι

Η Άρσεναλ τις ευκαιρίες, η Τσέλσι τη νίκη στο ντέρμπι
AP PHOTO/TIM IRELAND

Η Τσέλσι προηγήθηκε με δύο τέρματα, η Άρσεναλ θα μπορούσε να είχε βάλει τα διπλάσια κι εν τέλει ένα γκολ του Μάρκος Αλόνσο στο 81' έδωσε τη νίκη στους "μπλε".

Το μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου στο "Στάμφορντ Μπριτζ" βρήκε νικήτρια την Τσέλσι με 3-2 επί της Άρσεναλ, σε έναν αγώνα χορταστικό και με υποψία αδικίας, όσον αφορά στην τελική έκβαση. Το παιχνίδι ήταν χορταστικό και δη το 1ο ημίχρονο, όπου σημειώθηκαν τέσσερα γκολ και χάθηκε σωρεία ευκαιριών, ιδίως από τους παίκτες του Ουνάι Έμερι.

Μόλις στο 9ο λεπτό, σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Πέδρο άνοιξε το σκορ για τους "μπλε". Ο Ρος Μπάρκλεϊ έχασε κι αυτός μία ευκαιρία στη συνέχεια, ενώ στο 20' ο Άλβαρο Μοράτα βρήκε κι αυτός δίχτυα για την Τσέλσι, που για έναν μη θεατή του αγώνα έδειχνε εντύπωση κυρίαρχης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η Άρσεναλ τις ευκαιρίες, η Τσέλσι τη νίκη στο ντέρμπι
AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο τέρματα, ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει. Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά του Χενρίχ Μχιταριάν να... κατορθώσει να μην σκοράρει από το ύψος του πέναλτι, εκεί από όπου ολοκληρώνονταν σχεδόν όλες οι τελικές των φιλοξενουμένων, αφού οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι... αρνούνταν πεισματικά να μαρκάρουν σε αυτό το σημείο.

Στο 37' ήρθε η ώρα της δικαίωσης των προσπαθειών των "κανονιέρηδων", με τον Μχιταριάν να παίρνει το ριμπάουντ από κόντρα και να μειώνει με όμορφο σουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αρμένιου να γίνει δημιουργός και να στρώσει στον Ιγουόμπι, που επίσης αμαρκάριστος στην "καρδιά" της περιοχής της Τσέλσι, ισοφάρισε σε 2-2. Η Άρσεναλ θα μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, αν ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν λίγο πιο εύστοχος από τη μικρή περιοχή σε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 44' ή ο Ιγουόμπι από το ύψος του πέναλτι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Άρσεναλ τις ευκαιρίες, η Τσέλσι τη νίκη στο ντέρμπι
AP PHOTO/TIM IRELAND

Ο Σάρι εμπιστεύτηκε τους παίκτες του και στο 2ο ημίχρονο, ενώ ο Έμερι αντικατέστησε τον Γκρανίτ Τζάκα, που ήταν αρνητικός για δεύτερο σερί παιχνίδι, ρίχνοντας στον αγώνα τον Λούκας Τορέιρα. Ένα εξαιρετικό τάκλιν του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 52' αποσόβησε ένα τρίτο τέρμα των "μπλε", σε ένα ημίχρονο που έχασε τον ρυθμό του και που δεν βοηθήθηκε από τις αλλαγές.

Στο 81ο λεπτό, μετά από ατομική ενέργεια του Εντέν Αζάρ, η μπάλα γύρισε στα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Αλόνσο με πλασέ έκανε το 3-2. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, από τη στιγμή που ο Πετρ Τσεχ έπιασε τετ α τετ του Ολιβιέ Ζιρού στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΤΣΕΛΣΙ (4-3-3): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (60' Κόβατσιτς), Πέδρο, Μοράτα (75' Ζιρού), Γουίλιαν (61' Αζάρ)

ΑΡΣΕΝΑΛ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Τζάκα (46' Τορέιρα), Γκεντουζί, Μχιταριάν, Εζίλ (68' Ράμσεϊ), Ιγουόμπι (75' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Κάρντιφ - Νιούκαστλ 0-0

Τότεναμ - Φούλαμ 3-1 (43' Μόουρα, 74' Τρίπιερ, 77' Κέιν / 52' Μίτροβιτς)

Έβερτον - Σαουθάμπτον 2-1 (15' Γουόλκοτ, 31' Ρισάρλιζον / 54' Ινγκς)

Λέστερ - Γουλβς 2-0 (29' αυτ. Ντόχερτι, 45' Μάντισον)

Γουέστ Χαμ - Μπόρνμουθ 1-2 (33' πέν. Αρναούτοβιτς / 60' Γουίλσον, 66' Σ. Κουκ)

Τσέλσι - Άρσεναλ 2-3 (9' Πέδρο, 20' Μοράτα / 37' Μχιταριάν, 41' Ιγουόμπι, 81' Αλόνσο)

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

15:30 Μπέρνλι - Γουότφορντ

15:30 Μάντσεστερ Σίτι - Χάντερσφιλντ

18:00 Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

22:00 Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland, Alastair Grant

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ