PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Πρώτη γκέλα με μοιραίο τον Πογκμπά

Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Monday, Aug. 19, 2019. (Nick Potts/PA via AP)
Wolverhampton Wanderers' Ruben Neves celebrates after scoring his side's opening goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Manchester United at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Monday, Aug. 19, 2019. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με τον Μαρσιάλ όμως δεν μπόρεσε να φύγει με το τρίποντο από το "Μολινό", με την Γουλβς να ισοφαρίζει με γκολάρα του Νέβες και τον Πογκμπά να αστοχεί σε πέναλτι (VIDEOS).

Η πρώτη απώλεια βαθμών για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή Premier League ήρθε πολύ νωρίς, για την ακρίβεια στην πρώτη της εξόρμηση.

Μετά το εμφατικό 4-0 επί της Τσέλσι στο "Ολντ Τράφορντ" στην πρεμιέρα η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στραβοπάτησε στο"Μολινό" μένοντας στο 1-1 με την σκληροτράχηλη και άκρως επικίνδυνη Γουλβς, για να χάσει έτσι την ευκαιρία να βρεθεί συγκάτοικος με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ στην κορυφή.

Ο Μαρσιάλ έβαλε μπροστά στο σκορ την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 27' και ο Νέβες ακύρωσε το πλεονέκτημα αυτό με υπέροχο τερμα στο 55' για την Γουλβς, με τον Πογκμπά να έχει τη σπουδαία ευκαιρία να χαρίσει το τρίποντο στους "κόκκινους διαβολους" αλλα να βλέπει τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούσει το πέναλτι που εκτέλεσε στο 68'.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις άξιας αναφοράς μπροστά στις δύο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να παίρνει όμως δέκα με τόνο στην ανασταλτική της λειτουργία (η μεταγραφή του Μαγκουάιρ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο) και να χτυπάει σαν κόμπρα στην επίθεση με το πολύ καλό επιθετικό της δίδυμο.

Αυτό έγινε στο 27', στην μοναδική ουσιαστικά μεγάλη φάση που έφτιαξε. Η μπάλα πέρασε από τα πόδια αρκετών παικτών του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και έφτασε στον Μάρκους Ράσφορντ, ο Άγγλος διεθνής έβγαλε μπαλιά τρύπα για τον Αντονί Μαρσιάλ και ο Γάλλος με ασύλληπτο σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην ουρανό των διχτύων για το 1-0.

Ο Ρουί Πατρίσιο έμεινε στηλη άλατος και ο Μαρσιάλ πανηγύρισε το 12ο τέρμα του στα 18 τελευταία ματς της Premier League που ήταν στο αρχικό σχήμα της Γιουνάιτεντ και το 50ο συνολικά για εκείνον με την ομάδα του Μάντσεστερ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Γουλβς να έχει το πόδι στο γκάζι και στο 54' έστειλε προειδοποιητική βολή με την γυριστή κεφαλιά του Ραουλ Χιμένες που κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Νταβίντ Ντε Χέα όμως η Γιουνάιτεντ δεν άκουσε το καμπανάκι και τιμωρήθηκε στο 55'.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζοάο Μουτίνιο γύρισε στον Ρούμπεν Νέβες και ο Πορτογάλος μέσος με εκπληκτικό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ντε Χεά για το 1-1, με το γκολ να κατακυρώνεται μετά από δύο λεπτά και αφού πρώτα ο διαιτητής τσέκαρε το VAR για να διαπιστώσει αν υπήρχε παράβαση (οφσάιντ) στην αρχή της φάσης.

Η Γιουνάιτεντ κατάφερε να συνέλθει μετά το 60', πήρε τα ηνία, έκλεισε την Γουλβς στην περιοχή της και στο 67' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Κόουντι, όμως ο παθόντας Γάλλος είδε τον Ρουί Πατρίσιο να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει εντυπωσιακά στο 68' την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών.

Το τελευταίο 20λεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο και βρήκε τις δύο ομάδες να μάχονται στην κόψη του ξυραφιού, με τη μεγάλη φάση να μην έρχεται όμως και το 1-1 να μένει μέχρι το φινάλε, στερώντας έτσι από την Γιουνάιτεντ την ευκαιρία να κάνει το 2Χ2 και να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ που παίζουν μεταξύ τους το ερχόμενο Σάββατο στο "Άνφιλντ".

ΓΟΥΛΒΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1-1 (HIGHLIGHTS):

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ:

Photo Credits: Nick Potts/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ