PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Άρσεναλ 0-2: Τεράστια νίκη των κανονιέρηδων στη μάχη για Ευρώπη

Arsenal's Bukayo Saka celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Arsenal at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Saturday, July 4, 2020. (Catherine Ivill/Pool via AP)
Arsenal's Bukayo Saka celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Wolverhampton Wanderers and Arsenal at the Molineux Stadium in Wolverhampton, England, Saturday, July 4, 2020. (Catherine Ivill/Pool via AP) CATHERINE IVILL/POOL VIA AP

Η Άρσεναλ νίκησε 2-0 εκτός έδρας την αντίπαλo του Ολυμπιακού στους "16" του Europa League, Γουλβς, και έμεινε ολοζωντανή στη μάχη που δίνει για συμμετοχή στην Ευρώπη τη νέα σεζόν (VIDEOS).

Το όνειρο της συμμετοχης στο Champions League τη νέα αγωνιστική σεζόν παραμένει ζωντανό για την Άρσεναλ! Απέναντι στην Γουλβς, μία εκ των κορυφαίων ομάδων στη φετινή Premier League, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της αυτή τη σεζον και πήρε μία δίκαιη και άξια νίκη με 2-0 που την κράτησε κοντά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Μπουκαγιό Σακά με το παρθενικό του γκολ στην Premier League άνοιξε το δρόμο στο 43' για την επικράτηση των Λονδρέζων ενώ ο Αλεξάντρ Λακαζέτ σκότωσε τους "λύκους" στο 86' υπογράφοντας το τελικό 2-0 και μαζί την τέταρτη διαδοχική επιτυχία των κανονιέρηδων σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι αξιόλογες φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, με την αναμέτρηση του "Μολινό" για την 33η αγωνιστική της Premier League να έχει πολλή τακτική και τους επιθετικούς των δύο ομάδων να δυσκολεύονται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ο Τραορέ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος όμως δεν τα κατάφερε στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στο 1ο και στο 10ο λεπτό, με την Άρσεναλ να έχει την πρώτη τελική εντός εστίας στο 26' όταν το σουτ του Ομπαμεγιάνγκ μέσα από την περιοχή υποχρέωσε τον Ρουί Πατρίσιο να πέσει στην αριστερή γωνία της εστίας του και να μπλοκάρει.

Στο 35' ο Ενκέτια είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, όταν το σουτ με το δεξί από πλάγια θέση που έκανε αποκρούστηκε από τον Πατρίσιο (με χέρι και με πόδι) και στη συνέχεια βρήκε στο αριστερό δοκάρι και έφυγε κόρνερ, για να έρθει το 1-0 για τους Λονδρέζους στο 43'.

Ο Ομπαμεγιάνγκ τροφοδότησε τον Τιέρνι που έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Ντόχερτι και στρώθηκε στο δρόμο του Σακά, με τον Άγγλο αριστερό μπακ-χαφ να εκτελεί με εντυπωσιακό σουτ μέσα από την περιοχή τον Πατρίσιο.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στην καριέρα του στην Premier League, ενώ σε ηλικία 18 ετών και 303 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος Άγγλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει στην Premier League για λογαριασμό της Άρσεναλ μετά τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (Φεβρουάριος 2012 κόντρα στην Μπλάκμπερν).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Γουλβς μπήκε πιο δυνατά με στόχο να πιέσει και να κλείσει την Άρσεναλ στα καρέ της, ωστόσο στη μεγάλη ευκαιρία που της δόθηκε να φέρει το ματς στα ίσα στο 64', ο Ανταμά Τραορέ αστόχησε σε μοναδικό τετ α τετ που είχε με τον Μαρτίνες, στέλνοντας τη μπάλα στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Η συνέχεια βρήκε τους φιλοξενούμενους να απορροφούν την πίεση και να φέρνουν σιγά σιγά το παιχνίδι στα μέτρα τους, για να δώσουν τέλος στην αναμέτρηση στο 86' με συνεργασία δύο παικτών τους οποίους έριξε στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς ο Αρτέτα: ο Γουίλοκ βρήκε τον Λακαζέτ μέσα στην περιοχή και ο Γάλλος απέφυγε τον Κόουντι, για να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Πατρίτσιο και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια του δοκαριού (0-2).

Ένα λεπτό αργότερα χάθηκε τεράστια ευκαιρία από τον Γουίλοκ για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κανονιέρηδων (απέκρουσε στο ύψος της μικρής περιοχής ο Νέβες), με το φινάλε να βρίσκει την Άρσεναλ να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης (πρώτη της εκτός έδρας μετά από τον Σεπτέμβριο του 2015 απέναντι σε ομάδα που είναι πιο πάνω από αυτήν στη βαθμολογία), στην προσπάθεια που κάνει για την έξοδο στο Champions League.

Στον αντίποδα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των "16" του Europa League, Γουλβς, δέχτηκε ένα ισχυρό σοκ μετά από τρεις διαδοχικές νίκες που μετρούσε στην επανεκκίνηση της Premier League (συνολικά αήττητη στα οκτώ προηγούμενα ματς πρωταθλήματος), το οποίο την κράτησε στην 6η θέση και έφερε ακόμα πιο κοντά της την Άρσεναλ.

ΓΟΥΛΒΣ:Πατρίσιο, Μπολί, Κόουντι, Σάις, Ντόχερτι (72' Νέτο), Ντεντόνκερ (55' Ζότα), Νέβες, Μουτίνιο (89' Γκιμπς-Γουάιτ), Χόνι, Τραορέ, Χιμένες

ΑΡΣΕΝΑΛ:Μαρτίνες, Μουστάφι, Λουίζ, Κολάσινατς, Σέντρικ (76' Μπεγερίν), Θεμπάγιος (83' Τορέιρα), Τζάκα, Τιέρνι (57' Μάιτλαντ-Νάιλς), Σακά (76' Γουίλοκ), Ενκέτια (83' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 4 Ιουλίου

Νόριτς - Μπράιτον 0-1 (25' Τροσάρ)

Λέστερ - Κρίσταλ Πάλας 3-0 (49' Ιχεανάτσο, 77' 90+4' Βάρντι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπόρνμουθ 5-2 (29' 54' Γκρίνγουντ, 35' πεν. Ράσφορντ, 45+2' Μαρσιάλ, 59' Μπρούνο Φερνάντες / 16' Στάνισλας, 50' πεν. Κινγκ)

Γουλβς - Άρσεναλ 0-2 (43' Σακά, 86' Λακαζέτ)

Τσέλσι - Γουότφορντ (22:00)

Κυριακή 5 Ιουλίου

Μπέρνλι - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (14:00)

Νιούκαστλ - Γουέστ Χαμ (16:15)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα (18:30)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (21:00)

Δευτέρα 6 Ιουλίου

Τότεναμ - Έβερτον (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Σαρωτικές νίκες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λέστερ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ