PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 2-3: Son(s) of Mourinho

Tottenham's Harry Kane, center, celebrates after he scored his side's third goal during the English Premier League soccer match between West Ham and Tottenham, at London stadium, in London, Saturday, Nov. 23, 2019.(AP Photo/Frank Augstein)
Tottenham's Harry Kane, center, celebrates after he scored his side's third goal during the English Premier League soccer match between West Ham and Tottenham, at London stadium, in London, Saturday, Nov. 23, 2019.(AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Τότεναμ, στο ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο, έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά με πρωταγωνιστή τον Σον (ένα γκολ, μία ασίστ) επικράτησε με 3-2 της Γουέστ Χαμ για την 13η αγωνιστική της Premier League και έστειλε... μήνυμα στον Ολυμπιακο. (VIDEOS)

Η νέα εποχή της Τότεναμ, με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία, άρχισε ιδανικά, αφού οι Λονδρέζοι επικράτησαν 3-2 της συμπολίτισσας Γουέστ Χαμ για την 13η αγωνιστική της Premier League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Spurs ήταν ο Σον, που σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, ενώ πολύ καλή εικόνα μετά από καιρό είχε κι ο Ντελέ Άλι, αλλά κι ο Λούκας Μόουρα. Βέβαια, η εικόνα μετά το 65' θα πρέπει να ανησυχήσει τον Πορτογάλο τεχνικό, αφού ενώ όλα έδειχναν πως η νίκη θα ερχόταν εύκολα, υπήρξε μία καθίζηση την οποία εκμεταλλεύτηκε η Γουέστ Χαμ, σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο.

Η Τότεναμ είχε τον έλεγχο απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ρομπέρτο. Πέρα από ένα καλό σουτ του Σον στο 20ό λεπτό, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, οι Spurs δεν έκαναν αισθητή τη παρουσία τους μπροστά απ' τα καρέ των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι επιχειρούσε να "χτυπήσει" στην κόντρα επίθεση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει εξαιρετικά τους χώρους.

Ωστόσο, μετά το 30', οι παίκτες του Μουρίνιο ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στο γκολ στο 36ο λεπτό με τον πιο απειλητικό παίκτη των Spurs, Σον, ο οποίος με διαγώνιο σουτ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Ντελέ Άλι, νίκησε τον Ρομπέρτο για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 43' με τον Λούκας Μόουρα, ο οποίος με κοντινή προβολή, μετά από γύρισμα του Σον, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ωστόσο, αξίζει ειδική μνεία η τρομερή προσπάθεια του Άλι που κράτησε την μπάλα με υπερπροσπάθεια πριν περάσει την πλάγια γραμμή στο ύψος του κέντρου.

Η Τότεναμ μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος και διαμόρφωσε το 3-0 στο 49ο λεπτό με κεφαλιά του Χάρι Κέιν, ύστερα από εκπληκτική σέντρα του Σερζ Οριέ. Οι παίκτες του Μουρίνιο διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα, κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα, έβγαλαν ωραίες συνεργασίες και έδειξαν βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ωστόσο, γι' ακόμα έναν αγώνα δεν κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν, καθώς στο 73' ο Μάικλ Αντόνιο, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, μείωσε σε 3-1 με όμορφο σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής. Τα "σφυριά" προσπάθησαν να μπουν ξανά στον αγώνα, στο 89' ο Ράις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άντζελο Ογκμπόνα με σουτ στην κίνηση, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 3-2, το οποίο, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 13ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ 2-3 (73'Αντόνιο,96'Ογκμπόνα /36'Σον,43'Λούκας,49'Κέιν)

Μπόρνμουθ - Γουλβς (17:00)

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον

Μπράιτον - Λέστερ

Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ

Έβερτον - Νόριτς

Γουότφορντ - Μπέρνλι

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου

Άστον Βίλα - Νιούκαστλ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ