PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ: Ρεκόρ μεταγραφής με Αλέ

Frankfurt's Sebastien Haller celebrates his side's 2nd goal during a German first division Bundesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Schalke 04 in Frankfurt, Germany, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
Frankfurt's Sebastien Haller celebrates his side's 2nd goal during a German first division Bundesliga soccer match between Eintracht Frankfurt and FC Schalke 04 in Frankfurt, Germany, Saturday, Dec. 16, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η Γουέστ Χαμ απέκτησε τον Σεμπαστιάν Αλέ, από την Άιντραχτ αντί 40.000.000 ευρώ, ποσό που καθιστά τον Γάλλο επιθετικό ως την πιο ακριβή προσθήκη στην ιστορία της αγγλικής ομάδας.

Λίγο πριν τη φιλική αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Κίνα η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε την τέταρτη προσθήκη της για την τρέχουσα (θερινή) μεταγραφική περίοδο μετά από εκείνες των Ρομπέρτο (ελεύθερος από Εσπανιόλ), Ντέβιντ Μάρτιν (ελεύθερος από Μίλγουολ) και Πάμπλο Φορνάλς (αντί 28.000.000 ευρώ από Βιγιαρεάλ).

Όχι, βέβαια, μια οποιαδήποτε προσθήκη. Την πιο ακριβή της ιστορίας τους. Η αγγλική ομάδα έκανε δικό της τον 25χρονο Γάλλο επιθετικό, Σεμπαστιάν Αλέ, καθώς η Άιντραχτ αποδέχθηκε την πρόταση των 40.000.000 ευρώ.

Ο Αλέ αφήνει την Φρανκφούρτη για το Λονδίνο και βρίσκεται πρώτο στη λίστα των πιο δαπανηρών μεταγραφών των σφυριών, προσπερνώντας τον Φελίπε Άντερσον, καθώς για τον Βραζιλιάνο είχε καταβληθεί 38.000.000 ευρώ στη Λάτσιο.

Ο Αλέ γεννήθηκε στο Ριζ-Ορανζί και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Οσέρ, όπου έμεινε μέχρι το 2015 μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Ουτρέχτη. Η ολλανδική ομάδα τον απέκτησε αντί 1.000.000 ευρώ και τον πούλησε στην Άιντραχτ το 2017 αντί 7.000.000 ευρώ.

Πέτυχε 15 γκολ σε 29 ματς στην περυσινή σεζόν στην Bundesiga, συνθέτοντας εξαιρετική τριάδα με τους Λούκα Γιόβιτς (πλέον της Ρεάλ) και Άντε Ρέμπιτς (δεδομένο ότι κι αυτός θ' αποχωρήσει).

Photo credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ