PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 0-2: Καλπάζει για τον τίτλο, +19 από την Σίτι

Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between West Ham Utd and Liverpool at the London Stadium in London, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool's Mohamed Salah celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during the English Premier League soccer match between West Ham Utd and Liverpool at the London Stadium in London, Wednesday, Jan. 29, 2020. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Λίβερπουλ επιβλήθηκε 2-0 της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο σε εξ αναβολής ματς και άφησε 19 πόντους πίσω την Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Τίποτα-τίποτα δεν την σταματάει στο δρόμο προς την κορυφη και στην επιστροφή της στο θρόνο της Premier League μετά από απουσία 30 χρόνων. Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο επικρατώντας 2-0 της Γουέστ Χαμ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική της Premier League και εκτόξευσε τη διαφορά της από την 2η της βαθμολογίας Μάντσεστερ Σίτι στους 19 πόντους!

Οι Σαλάχ και Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν ήταν οι σκόρερ για τους κόκκινους, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να μετράει πλέον 23 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 24 παιχνίδια της Premier League (15 στα ισάριθμα τελευταία) και να διευρύνει το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα σε 41 αγώνες!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες αξιόλογες φάσεις, με την Λίβερπουλ να διατηρεί πάντως τον απόλυτο έλεγχο μέσω εδαφικής υπεροχής και αφού έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 23' με τον Ρόμπερτσον, βρήκε το γκολ στο 35': ο Οριγκί ανατράπηκε από τον Ντιόπ στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση, για να κάνει το 1-0 με το 12ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τους κόκκινους να εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο αλλά το επίπεδο θεάματος να ανεβαίνει και τους δύο γκολκίπερ, Φαμπιάνσκι και Άλισον να γίνονται πρωταγωνιστές, έχοντας αρκετές εξαιρετικές επεμβάσεις στο ενεργητικό τους.

Η ομάδα πάντως που βρήκε ξανά δίχτυα ήταν η πρωτοπόρος της Premier League, σε μία φάση που άρχισε από κόρνερ των γηπεδούχων! Οι κόκκινοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Χέντερσον έδωσε στον Σαλάχ και εκείνος έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα με το αριστερό βάζοντας εξωτερικό φάλτσο, με τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν να βγαίνει τετ α τετ με τον Φαμπιάνσκι και να τον εκτελεί με πλασέ για το τελικό 2-0.

Αποτέλεσμα που σφράγισε την 15η διαδοχική νίκη της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, με την ομάδα του Κλοπ να επεκτείνει σε 41 ματς το αήττητο σερί της στην Premier League και να μετράει πλέον αντίστροφα για την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος και πρώτο της μετά από το 1990.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 0-2 (HIGHLIGHTS):

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ