PREMIER LEAGUE

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3: Έσωσαν την παρτίδα στο 93' οι μπλε

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3: Έσωσαν την παρτίδα στο 93' οι μπλε
CATHERINE IVILL/POOL VIA AP

Η Τσέλσι βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο ημίωρο όμως ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και έφυγε στο φινάλε με το βαθμό της ισοπαλίας (3-3) απέναντι στην Γουέστ Μπρομ (VIDEOS).

Ματς με τα όλα του απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτό στο "Χόθορνς", με τις Γουεστ Μπρομ και Τσέλσι να αναδεικνύονται ισόπαλες με το χορταστικό 3-3 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Premier League.

H ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς προηγήθηκε 3-0 στο 28' τιμωρώντας την Τσέλσι για κάθε φθηνό λάθος που έκαναν οι παίκτες της, με τους Λονδρέζους του Φρανκ Λάμπαρντ να ασκούν από την πλευρά τους μεγάλη πίεση στο δεύτερο ημίχρονο και να ανταμείβονται με τρία γκολ που έφεραν το τελικό 3-3.

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3: Έσωσαν την παρτίδα στο 93' οι μπλε
NICK POTTS/POOL VIA AP

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την Γουέστ Μπρομ αφού στην πρώτη της τελική εντός στόχου βρήκε δίχτυα, με τον Κάλουμ Ρόμπινσον να νικάει τον Καμπαγέρο (πήρε τη θέση του Κέπα κάτω από την εστία μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Ισπανού με Μπράιτον και Λίβερπουλ) με διαγώνιο συρτό σουτ και να κάνει το 1-0.

Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και πήρε τα ηνία μέχρι το 20ο λεπτό έχοντας ως κορυφαία στιγμή το σουτ του Βέρνερ στο 15' που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, όμως η συνέχεια βρήκε τους Λονδρέζους να προδίδονται από την άμυνά τους και τους μπάγκις να μην συγχωρούν.

Στο 25' ο Τιάγκο Σίλβα, αρχηγός της Τσέλσι στο ντεμπούτο του στην Premier League, έκανε λάθος κοντρόλ και επέτρεψε στον Ρόμπινσον να του κλέψει τη μπάλα, για να ξεχυθεί προς την περιοχή των φιλοξενουμένων και να νικήσει με ξερό συρτό σουτ τον Καμπαγέρο.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε νέα ψυχρολουσία για την ομάδα του Λάμπαρντ αφού η άμυνά της πιάστηκε κοιμώμενη μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Κάιλ Μπάρτλεϊ έκανε το 3-0 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, για να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αυτό το τεράστιο αβαντάζ για τους νεοφώτιστους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λάμπαρντ έκανε με το καλημέρα δύο αλλαγές, ωστόσο το ευτύχημα για την ομάδα του ήταν πως στην πρώτη αξιόλογη φάση της σε αυτό το διάστημα βρήκε δίχτυα.

Πρωταγωνιστής ο Μέισον Μάουντ που βρήκε χώρο εκτός περιοχής και δοκίμασε το δεξί πόδι του, για να δώσει φάλτσα στη μπάλα και να τη στείλει στη δεξιά γωνία της εστίας του Τζόνστοουν που έμεινε καρφωμένος στο χορτάρι.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους Λονδρέζους που συνέχισαν να πιστεύουν και στο 70' ξαναμπήκαν στο ματς μέσα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Ο Βέρνερ τροφοδότησε τον Χάντσον-Οντόι, εκείνος έπαιξε το 1-2 με τον Χάβερτς και με άψογο συρτό διαγώνιο πλασέ έγραψε το 3-2.

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να παλεύουν με νύχια και με δόντια για να κρατήσουν τους παίκτες της Τσέλσι μακριά από την περιοχή τους και τους μπλε να εντείνουν την πίεσή τους, για να έρθει τελικά το 3-3 στο τρίτο λεπτο των καθυστερήσεων σε φάση διαρκείας.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μάουντ που έκανε το σουτ, ο Τζόνστοουν απέκρουσε ασταθώς μή έχοντας καλό οπτικό πεδίο με αρκετά σώματα μπροστά του και η μπάλα στρώθηκε στο δρόμο του Άμπραχαμ, που με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του (3-3).

Σημειώνεται πως η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα της Premier League μετά από την Γουέστ Χαμ τον Φεβρουάριο του 2011 που κατάφερε να αποφύγει την ήττα ενώ έχανε με 3+ γκολ διαφορά στο ημίχρονο (τα σφυριά είχαν φέρει 3-3 ενώ έχαναν 3-0 στο ημίχρονο, απέναντι στην Γουέστ Μπρομ στο Χόθορνς και εκείνοι) ενώ για την Γουέστ Μπρομ αυτή ήταν η τρίτη φορά που δεν πήρε το τρίποντο σε αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας που πήγε στην ανάπαυλα με διαφορά 3+ γκολ υπέρ της.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Τζόνστοουν, Φέρλονγκ, Αζάγι, Μπάρτλεϊ, Ο'Σι, Τάουνσεντ, Περέιρα (91' Φιλντ), Λίβερμορ, Σόγερς, Ντιανγκανά (74' Φίλιπς), Ρόμπινσον (66' Ρόμπσον-Κανού)

ΤΣΕΛΣΙ: Καμπαγέρο, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα (73' Ζιρού), Αλόνσο (46' Αθπιλικουέτα), Καντέ, Κόβατσιτς (46' Χάντσον-Οντόι), Μάουντ, Χάβερτς, Άμπραχαμ, Βέρνερ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (40' πεν. Μοπέ, 90+5' Μαρτς / 43' αυτ. Ντανκ, 55' Ράσφορντ, 90+10' Μπρούνο Φερνάντες)

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 1-2 (26' Κουγιατέ / 10' Κάλβερτ-Λιούιν, 40' πεν. Ρισάρλιζον)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 3-3 (4' 25' Ρόμπινσον, 28' Μπάρτλεϊ / 55' Μάουντ, 70' Χάντσον-Οντόι, 90+3' Άμπραχαμ)

Μπέρνλι - Σαουθάμπτον 0-1 (5' Ινγκς)

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Λιντς (14:00)

Τότεναμ - Νιούκαστλ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ (18:30)

Γουέστ Χαμ - Γουλβς (21:00)

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Φούλαμ - Άστον Βίλα (19:45)

Λίβερπουλ - Άρσεναλ (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3: Διπλό με πέναλτι μετά τη λήξη του αγώνα
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ