PREMIER LEAGUE

Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1: Κρατάει την τύχη του Champions League στα χέρια της

Manchester United's Aaron Wan-Bissaka, right, vie for the ball with West Ham's Pablo Fornals during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday, July 22, 2020. (Clive Brunskill/Pool via AP)
Manchester United's Aaron Wan-Bissaka, right, vie for the ball with West Ham's Pablo Fornals during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday, July 22, 2020. (Clive Brunskill/Pool via AP) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Γουέστ Χαμ και έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι με την Λέστερ για την πρόκριση στο Champions League. Εξασφάλισαν σωτηρία τα Σφυριά.

Ισόπαλο έληξε το αποτέλεσμα ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Γουέστ Χαμ στο Όλντ Τράφορντ. Το 1-1 βόλεψε ουσιαστικά και τις δύο ομάδες, εφόσον οι Κόκκινοι Διάβολοι με 63 πόντους έφτασαν την 4άδα, πέταξαν στην 5η θέση την Λέστερ και ψάχνουν δύο αποτέλεσματα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στις Αλεπούδες στο King Power Stadium για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο Champions League.

Από την άλλη, η Γουέστ Χαμ πανηγυρίζει για μία σημαντική επιτυχία. Τα Σφυριά με τον βαθμό που πήραν αύξησαν την διαφορά τους στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Premier League. Tα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Αντόνιο (45+2) με πέναλτι και ο Γκρίνγουντ στο 51.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε με όρεξη να πιέσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε τα δόντια της, με τελικές από Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ μόλις στο 3ο λεπτό. Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι οπισθοχωρούσαν βάζοντας δύσκολα στους Κόκκινους Διαβόλους.

Η ομάδα του Σόλσκιερ είχε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη. Μετά το 35ο λεπτό αύξησε την πίεση της με ένα πιο γρήγορο ποδόσφαιρο, αλλά ούτε ο Γκρίνγουντ, ούτε ο Ράσφορντ κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι.

Η τιμωρία της Γιουνάιτεντ ήρθε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ράις σούταρε στον Πογκμπά, όμως ο Γάλλος έβαλε τα χέρια μπροστά από το πρόσωπό του διώχνοντας την μπάλα. Μετά από εξέταση VAR, δόθηκε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε με επιτυχία ο Αντόνιο γράφοντας το 1-0. Μάλιστα ο παίκτης της Γουέστ Χαμ φτάνει το 8ο από το restart μετά την καραντίνα, όσα και ο Στέρλινγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο θέλοντας να πετύχει την γρήγορη ισοφάριση και τα κατάφερε. Στο 51ο λεπτό έπειτα από ωραία συνεργασία μεταξύ Μαρσιάλ και Γκρίνγουντ, ο δεύτερος έκανε το 1-1 πετυχαίνοντας ένα ιστορικό γκολ, αφού ο 18χρονος Άγγλος στράικερ έφτασε τα 17 σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και είναι πλέον ο τέταρτος έφηβος που φοράει τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων και φτάνει σε αυτό το ασύλληπτο νούμερο τερμάτων σε μία σεζόν.

Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν την μπάλα γρήγορα μετά την ισοφάριση, αλλά ξανά όσο κυλούσαν τα λεπτά έριξαν τον ρυθμό τους. Στο 68ο λεπτό η Γουέστ Χαμ έγραψε καλή ευκαιρία με ένα μακρινό σουτ του Ντέκλαν Ράις.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι και το τέλος. Μάλιστα η Γιουνάιτεντ ήταν εκείνη που έδειχνε να βολεύεται από το αποτέλεσμα και έτσι ο ρόλος της ήταν πιο παθητικός. Η μόνη της καλή στιγμή ήταν στο 85ο λεπτό, όταν ο Ιγκάλο αστόχησε μέσα από την περιοχή, έπειτα από ασίστ του Γκρίνγουντ. Η Γουέστ Χαμ πήρε την κατοχή και την πρωτοβουλία, χωρίς όμως να πετύχει το νικηφόρο γκολ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ):Ντε Χέα, Γουίλιαμς, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Φοσού-Μενσά (46' Βαν-Μπιζάκα), Μάτιτς, Πογκμπά, Ράσφορντ (85' Ιγκάλο), Φερνάντες, Γκρίνγουντ, Μαρσιάλ

Γουέστ Χαμ (Μόγιες):Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ (75' Μαζουακού), Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν (90+1' Γιαρμολένκο), Νομπλ, Φορνάλς, Αντόνιο (78' Αλέ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 18 Ιουλίου

Νόριτς - Μπέρνλι 0-2 (45+5' Γουντ, 80' αυτ. Γκόντφρι)

Κυριακή 19 Ιουλίου

Μπόρνμουθ - Σαουθάμπτον 0-2 (41' Ινγκς, 90+8 Άνταμς)

Τότεναμ - Λέστερ 3-0 (6' αυτ. Τζάστιν, 37' 40' Κέιν)

Δευτέρα 20 Ιουλίου

Μπράιτον - Νιούκαστλ 0-0

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 0-1 (46' Ρισάρλιζον)

Γουλβς - Κρίσταλ Πάλας 2-0 (41' Ποντένσε, 68' Χόνι)

Τρίτη 21 Ιουλίου

Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (31' 40' Στέρλινγκ, 63' Φόντεν, 67' Λαπόρτ)

Άστον Βίλα - Άρσεναλ 1-0 (27' Τρεζεγκέ)

Τετάρτη 22 Ιουλίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 1-1 (51' Γκρίνγουντ / 45+2' Αντόνιο)

Λίβερπουλ - Τσέλσι (22:15)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Λίβερπουλ 93

2 Μάντσεστερ Σίτι 78

3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 63

4 Τσέλσι 63

------------------------------------

5. Λέστερ 62

-----------------------------------

6. Γουλβς 59

7. Τότεναμ 58

-----------------------------------

8. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 54

9. Μπέρνλι 54

10. Άρσεναλ 53

11. Έβερτον 49

12. Σαουθάμπτον 49

13. Νιούκαστλ 44

14. Κρίσταλ Πάλας 42

15. Γουέστ Χαμ 38

16. Μπράιτον 38

17. Άστον Βίλα 34

-------------------------------

18. Γουότφορντ 34

19. Μπόρνμουθ 31

20. Νόριτς 21

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ