PREMIER LEAGUE

Φούλαμ - Λίβερπουλ 1-2: Στην κορυφή μετά από θρίλερ οι "κόκκινοι"

Liverpool's James Milner, center, celebrates after scoring his side's second goal, during the English Premier League soccer match between Fulham and Liverpool at Craven Cottage stadium in London, Sunday, March 17, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Liverpool's James Milner, center, celebrates after scoring his side's second goal, during the English Premier League soccer match between Fulham and Liverpool at Craven Cottage stadium in London, Sunday, March 17, 2019. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Η Λίβερπουλ έκανε τα εύκολα δύσκολα στο Λονδίνο, παρόλα αυτά κατάφερε να λυγίσει με 2-1 την αντίσταση της Φούλαμ και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League (VIDEOS).

Απόδραση διά πυρός και σιδήρου από το "Κρέιβεν Κότατζ"! Λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο στο Μόναχο επί της Μπάγερν και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, η Λίβερπουλ συνέχισε νικηφόρα την πορεία της και στην Premier League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κάμπτει με 2-1 την αντίσταση της προτελευταίας Φούλαμ και να αφήνει δύο πόντους πίσω την Μάντσεστερ Σίτι (έχει ματς λιγότερο).

Το τρίποντο μόνο εύκολα δεν ήρθε για τους "κόκκινους" αφού στο 74' είδαν τον Μπάμπελ να σκοράρει και να ισοφαρίζει σε 1-1 (είχε ανοίξει το σκορ στο 26' ο Μανέ), για να έρθει τελικά ο Μίλνερ και να την λυτρώσει στο 81' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο πρώτο 45λεπτο η Λίβερπουλ είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να έχει ταχύτητα και έκρηξη στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μόλις δύο σημαντικές φάσεις στα καρέ της Φούλαμ (που παρατάχτηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και εμφάνισε σοβαρότατο έλλειμμα όσον αφορά στην ανάπτυξη και στην τελική προσπάθεια).

Ευτύχησε πάντως να βρει το πολυπόθητο γκολ στην πρώτη μεγάλη της φάση στο 26ο λεπτό, μέσα από μία έξοχη συνεργασία των Φιρμίνο και Μανέ. Ο Σενεγαλέζος τροφοδότησε τον συμπαίκτη του και έκανε κίνηση χωρίς τη μπάλα, ο Βραζιλιάνος του τη σέρβιρε υποδειγματικά στο ύψος της μικρής περιοχής και από εκεί ο Μανέ εκτέλεσε τον Ρίκο για το 1-0.

Αυτό μάλιστα ήταν το 17ο γκολ του Μανέ στη φετινή Premier League (μετράει 9 από την αρχή του 2019) και 20ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις!

Δέκα λεπτά αργότερα, ο εκ των κορυφαίων των "κόκκινων" στο πρώτο μέρος, Ρόμπερτσον, άγγιξε το δεύτερο γκολ με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Ισπανό γκολκίπερ της Φούλαμ να αντιδράει ωστόσο θετικά και να αποκρούει με το πόδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Κλοπ μπήκε πιο επιθετικά με στόχο να πετύχει δεύτερο γκολ και να "ηρεμήσει", όμως οι Φιρμίνο (49'), Βαϊνάλντουμ (52') και Φαν Ντάικ (56') δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαν και αυτό το "πλήρωσε" η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.

Μετά το 60' άρχισε να πέφτει η απόδοσή της και να "πουλάει" αβίαστα τη μπάλα, με τους γηπεδούχους να αναθαρρούν και να χάνουν 1-2 ευκαιρίες, για να έρθει η ισοφάριση στο 74': ο Φαν Ντάικ γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι στον Άλισον όμως εκείνος μπερδεύτηκε και αντί να μπλοκάρει τη μπάλα προσπάθησε να τη διώξει με τα πόδια, με τον Μπάμπελ να βάζει την κόντρα, να παίρνει τη μπάλα και να σκοράρει σε κενή εστία.

Το 1-1 ήταν πλεόν γεγονός (ο Ολλανδός δεν πανηγύρισε το γκολ από σεβασμό στην πρώην ομάδα του) και οι "κόκκινοι" ήταν αναγκασμένοι να κυνηγήσουν πάση θυσία το δεύτερο γκολ για να μην χαρίσουν το πρωτάθλημα στην Σίτι από την 31η αγωνιστική και αυτό ήρθε στο 81ο λεπτό.

Ο Σαλάχ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Ρίκο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και στη συνέχεια τράβηξε από τη φανέλα τον Μανέ, με τον διαιτητή να υποδεικνύει σωστά την παράβαση και τον Μίλνερ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα για το 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να πετύχει τρίτο γκολ παρά τις μεγάλες ευκαιρίες που είχε με τους Βαϊνάλντουμ και Σαλάχ, όμως το σημαντικό είναι πως προστάτεψε το υπέρ της 2-1 που της επέτρεψε να βρεθεί και πάλι στην κορυφή, με +2 από την Μάντσεστερ Σίτι (76-74) επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του αγγλικού μαραθωνίου.

ΦΟΥΛΑΜ: Ρίκο, Φόσου-Μένσα (73' Κρίστι), Τσέιμπερς, Ριμ, Μπράιαν, Σερί (65' Σεσενιόν), Κέρνι (82' Κεμπάνο), Ανγκίσα, Αγιτέ, Μίτροβιτς, Μπάμπελ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Λαλάνα (72' Μίλνερ), Σαλάχ (93' Στάριτζ), Μανέ, Φιρμίνο (72' Οριγκί)

ΦΟΥΛΑΜ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-2 (HIGHLIGHTS):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Μαρτίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (αναβλήθηκε)

Μπόρνμουθ - Νιούκαστλ 2-2 (48' πεν. 81' Κινγκ / 45+5' Ρόντον, 90+4' Ρίτσι)

Μπράιτον - Κάρντιφ (αναβλήθηκε)

Μπέρνλι - Λέστερ 1-2 (38' ΜακΝιλ / 33' Μάντισον, 90' Μόργκαν)

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον (αναβλήθηκε)

Γουέστ Χαμ - Χάντερσφιλντ 4-3 (15' πεν. Νομπλ, 75' Ογκμπόνα, 84' 90+1' Ερνάντες / 17' Μπακούνα, 30' 65' Άχερν-Γκραντ)

Γουλβς - Άρσεναλ (αναβλήθηκε)

Κυριακή 17 Μαρτίου

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας (αναβλήθηκε)

Φουλαμ - Λίβερπουλ 1-2 (74' Μπάμπελ / 26' Μανέ, 81' πεν. Μίλνερ)

Έβερτον - Τσέλσι (18:30)

Photo Credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ