PREMIER LEAGUE

Φεύγει ο Μπενίτεθ αν υποβιβαστεί η Νιούκαστλ

Φεύγει ο Μπενίτεθ αν υποβιβαστεί η Νιούκαστλ

Ο Ράφα Μπενίτεθ αποκάλυψε ότι υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του που τον απομακρύνει από τη Νιούκαστλ σε περίπτωση υποβιβασμού, με τον ίδιο να δηλώνει πάντως ότι εμπιστεύεται το υλικό που υπάρχει στα χέρια του.

Την Παρασκευή ο Ράφα Μπενίτεθ πήρε τη σκυτάλη από τον απολυθέντα Στιβ ΜακΚλάρεν υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τη Νιούκαστλ και αναλαμβάνοντας την αποστολή να την κρατήσει φέτος στην κατηγορία, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν πετύχει το στόχο του δεν θα μείνει για πολύ στο Tyneside.

"Στο συμβόλαιο που υπέγραψα υπάρχει όρος που το λύνει σε περίπτωση υποβιβασμού της ομάδας. Αυτό είναι φυσιολογικό. Είμαι όμως εδώ για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ξέρουμε ότι έχουμε ένα γκρουπ από πολύ καλούς παίκτες. Ξέρω ότι υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ μας", δήλωσε ο Ισπανός στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός των "καρακάξων", για να προσθέσει:

"Έχω κάποια εμπειρία από μάχες για την αποφυγή του υποβιβασμού. Περιμένω το 100% από τους παίκτες μου σε κάθε ματς. Δεν υπάρχει η λέξη φόβος στο λεξιλόγιό μου.

Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά πιστέψτε με, έχω κάνει τους υπολογισμούς μου. Η ομάδα είναι καλή, οπότε γιατί όχι; Μετά το μέλλον θα είναι έξοχο καθώς έχουμε τη δύναμη, τους οπαδούς και το στάδιο. Υπάρχουν μεγάλες προοπτικές, για αυτό θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στα 10 ματς που μας απομένουν".

Φεύγει ο Μπενίτεθ αν υποβιβαστεί η Νιούκαστλ

Σε ερώτηση δε για το είχε προτάσεις από άλλους συλλόγους τους δύο περασμένους μήνες, από τη στιγμή που έφυγε από τη Ρεάλ, αλλά και το αν μίλησε με κάποιον πριν πάρει την απόφασή του να αναλάβει τη Νιούκαστλ, απάντησε:

"Είχα προτάσεις από ομάδες εκτός Αγγλίας. Όταν όμως ήμουν στη Λίβερπουλ αντιμετωπίζαμε την Νιούκαστλ ως έναν μεγάλο σύλλογο. Μίλησα με τους Κένι Νταλγκλίς και Μάικλ Όουεν, που ξέρουν και τις δύο ομάδες.

Λίβερπουλ και Νιούκαστλ είναι παρόμοιες πόλεις, εργαζόμενοι άνθρωποι που λατρεύουν το ποδόσφαιρο και έχουν πάθος για αυτό. Μπορούμε να μυρίσουμε ποδόσφαιρο στο Λίβερπουλ, μπορούμε να το μυρίσουμε και εδώ".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ