PREMIER LEAGUE

Φάμπρεγας: "Εγώ πέταξα την πίτσα στον Φέργκιουσον"

Manchester United's Darren Fletcher, right, gets in a shot as Arsenal's Cesc Fabregas challenges during the FA Cup Final at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales Saturday May 21, 2005. (AP Photo/Alastair Grant)
Manchester United's Darren Fletcher, right, gets in a shot as Arsenal's Cesc Fabregas challenges during the FA Cup Final at the Millennium Stadium in Cardiff, Wales Saturday May 21, 2005. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Δεκατρία χρόνια μετά, ο πρωταγωνιστής του Pizza-gate μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ αποκαλύφθηκε. Ο Τσεσκ Φάμπρεγας ήταν αυτός που πέταξε την πίτσα στον Άλεξ Φέργκιουσον (video).

Η "Μάχη του Μπουφέ" πρόκειται για ένα ντέρμπι μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ που έκανε τον γύρο του κόσμου για όλους τους λάθος λόγους. Οι "κόκκινοι διάβολοι" σταμάτησαν το αδιανόητο σερί 49 αγώνων δίχως ήττα των "κανονιέρηδων", επικρατώντας με 2-0 στο "Ολντ Τράφορντ" τον Οκτώβριο του 2004, ωστόσο σχεδόν κανείς δεν θυμάται τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που όλοι θυμούνται είναι την ένταση στο γήπεδο και -κυρίως- έξω από αυτό.

Στη φυσούνα της έδρας της Γιουνάιτεντ εκτυλίχθηκαν σκηνές που δεν τιμούν καμία από τις δύο ομάδες, με αποκορύφωμα ένα κομμάτι πίτσα που εκτοξεύθηκε στο πρόσωπο του Άλεξ Φέργκιουσον. Μέχρι σήμερα, ουδείς έχει αποκαλύψει τον δράστη αυτής της ενέργειας, αν και οι περισσότερες δηλώσεις υποδεικνύουν τον Τσεσκ Φάμπρεγας.

Ο τότε 17χρονος Ισπανός βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του "Sky One" και κλήθηκε να απαντήσει εάν είναι αλήθεια ή ψέμματα ότι αυτός ήταν ο άγνωστος πρωταγωνιστής του pizza-gate, που απασχολεί το Νησί επί 13 σεζόν.

"Ξαφνικά, άκουσα φωνές και σκέφτηκα 'τι συμβαίνει;' Οπότε, πάω έξω με το κομμάτι πίτσα μου και είδα τον Σολ Κάμπελ, τον Ρίο Φέρντιναντ, τον Μάρτιν Κίον, όλοι να σπρώχνονται μεταξύ τους. Ήθελα να συμμετάσχω, αλλά δεν ήξερα πώς και πέταξα.... Απλά το πέταξα. Μόλις το είδα στον αέρα, χτύπησε όποιον χτύπησε... Δεν το ήθελα", επιβεβαίωσε ο νυν μέσος της Τσέλσι. "Απολογούμαι σερ Άλεξ, πραγματικά δεν ήθελα να το κάνω αυτό", συμπλήρωσε.

Σε εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο δεν συμμετείχε ο Κίον που είχε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2004 για τη Λέστερ, οι Λονδρέζοι ήταν έξαλλοι με τον Γκάρι Νέβιλ και τον Φιλ Νέβιλ για τις κλοτσιές που έδιναν στον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, με τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ για σκαριά στο καλάμι του Άσλεϊ Κόουλ και με τον Φέρντιναντ για τρικλοποδιά στον Φρέντι Λιούνγκμπεργκ που έφευγε μόνος του με το τέρμα.

Επιπλέον, θεωρούσαν άδικο το πέσιμο του Γουέιν Ρούνεϊ πάνω στο πόδι του Κάμπελ για να κερδίσει πέναλτι, το οποίο καταλόγισε ο Μάικ Ράιλι και οδήγησε στη νίκη της Γιουνάιτεντ και στο τέλος του σερί.

Ο Φέργκιουσον είχε πει για το επεισόδιο : "Ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ ήρθε στα αποδυτήρια και παραπονέθηκε ότι ο Βενγκέρ του φώναζε, καθώς έφευγε από το γήπεδο. Αμέσως έτρεξα και είπα στον Αρσέν 'άσε ήσυχους τους παίκτες μου'. Ήταν εκνευρισμένος που έχασε το παιχνίδι. Αυτός ήταν ο λόγος για την επιθετική συμπεριφορά. 'Να μιλάς στους δικούς σου παίκτες', του είπα. Ήταν... έτοιμος. Οι γροθιές του ήταν σφιγμένες".

Photo credits: AP Photo/Alastair Grant

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ