PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Τσέλσι 2-0: Τα "ζαχαρωτά" πίκραναν τον Σάρι

Everton's Richarlison celebrates scoring his side's first goal of the game , during the English Premier League soccer match between Everton and Chelsea at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday March 17, 2019. (Martin Rickett/PA via AP)
Everton's Richarlison celebrates scoring his side's first goal of the game , during the English Premier League soccer match between Everton and Chelsea at Goodison Park in Liverpool, England, Sunday March 17, 2019. (Martin Rickett/PA via AP) MARTIN RICKETT/PA VIA AP

Αξιοποιώντας στο έπακρο την υπεροχή της στο δεύτερο ημίχρονο, η Έβερτον νίκησε με 2-0 την Τσέλσι και της έφραξε το δρόμο προς την 4η θέση της βαθμολογίας (VIDEOS).

Η Έβερτον παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας να επιδείξει μόλις μία νίκη από τον Νοέμβριο και μετά στο "Γκούντισον Παρκ" ενώ το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου την βρήκε να υποφέρει από την Τσέλσι (είχε αρκετές καλές ευκαιρίες για γκολ) και να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή που πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως όλα άλλαξαν, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο, εκείνη του Μαουρίτσιο Σάρι ήταν φάντασμα του πολύ καλού εαυτού της στα πρώτα 45 λεπτά και το φινάλε βρήκε τα "ζαχαρωτά" να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη με 2-0.

Το πρώτο γκολ για τους "μπλε" του Λίβερπουλ ήρθε νωρίς, στο 49': κόρνερ από τα δεξιά, κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν που απέκρουσε ο Κέπα και ο (άφαντος μέχρι εκείνη την ώρα) Ρισάρλιζον πήρε το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα των Λονδρέζων και να φτάσει τα 12 γκολ στη φετινή Premier League.

Στο 72' μπήκε και η οριστική ταφόπλακα στις ελπίδες της Τσέλσι για να φτάσει την Άρσεναλ στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο Ρισάρλιζον κέρδισε πέναλτι σε αντικανονικό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Μάρκος Αλόνσο και ο Σίγκουρντσον ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα για να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Αποτέλεσμα που έφερε την Έβερτον στην 11η θέση της βαθμολογίας και κράτησε την Τσέλσι στην 6η, στο -1 από την 5η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο -3 από την 4η Άρσεναλ και στο -4 από την 3η Τότεναμ, τις ομάδες ουσιαστικά που κυνηγάει για να πάρει κάποιο από τα μαγικά εισιτήρια για το νέο Champions League.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντιν, Αντρέ Γκόμες (68' Σνιντερλέν), Γκεγέ, Ρισάρλιζον, Σίγκουρντσον (86' Ντέιβις), Μπερνάρντ (78' Γουόλκοτ), Κάλβερτ-Λιούιν

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο (74' Χάντσον-Οντόι), Μπάρκλεϊ (65' Λόφτους-Τσικ), Πέδρο, Ιγκουαΐν (66' Ζιρού), Αζάρ

ΕΒΕΡΤΟΝ - ΤΣΕΛΣΙ 0-2 (HIGHLIGHTS):

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Μαρτίου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (αναβλήθηκε)

Μπόρνμουθ - Νιούκαστλ 2-2 (48' πεν. 81' Κινγκ / 45+5' Ρόντον, 90+4' Ρίτσι)

Μπράιτον - Κάρντιφ (αναβλήθηκε)

Μπέρνλι - Λέστερ 1-2 (38' ΜακΝιλ / 33' Μάντισον, 90' Μόργκαν)

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον (αναβλήθηκε)

Γουέστ Χαμ - Χάντερσφιλντ 4-3 (15' πεν. Νομπλ, 75' Ογκμπόνα, 84' 90+1' Ερνάντες / 17' Μπακούνα, 30' 65' Άχερν-Γκραντ)

Γουλβς - Άρσεναλ (αναβλήθηκε)

Κυριακή 17 Μαρτίου

Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας (αναβλήθηκε)

Φουλαμ - Λίβερπουλ 1-2 (74' Μπάμπελ / 26' Μανέ, 81' πεν. Μίλνερ)

Έβερτον - Τσέλσι 2-0 (49' Ρισάρλιζον, 72' Σίγκουρντσον)

Photo Credits: Martin Rickett/PA via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ