PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Ξανά στην κορυφή με "διπλό" στο Λίβερπουλ

Manchester City's Aymeric Laporte, third left, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammates during their English Premier League soccer match against Everton at Goodison Park, Liverpool, England, Wednesday, Feb. 6, 2019. (Peter Byrne/PA via AP)
Manchester City's Aymeric Laporte, third left, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammates during their English Premier League soccer match against Everton at Goodison Park, Liverpool, England, Wednesday, Feb. 6, 2019. (Peter Byrne/PA via AP) PETER BYRNE/PA VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το "Γκούντισον Παρκ" επικρατώντας με 2-0 της Έβερτον και είναι ξανά πρώτη, υπερτερώντας στην ισοβαθμία της Λίβερπουλ (VIDEOS).

Με ένα γκολ στο τέλος των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (45+2') με τον Λαπόρτ και άλλο ένα στο φινάλε των καθυστερήσεων του δευτέρου (90+7') με τον Ζεζούς, η ανώτερη Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της φιλότιμης μεν αλλά ανύπαρκτης επιθετικά δε Έβερτον και είναι ξανά στην κορυφή έχοντας το αβαντάζ της ισοβαθμίας έναντι της Λίβερπουλ.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρόωρα για την 27η αγωνιστιστική της Premier League (τότε η Σίτι θα παίζει κόντρα στην Τσέλσι στον τελικό του Carabao Cup) και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν άφησε την ευκαιρία που είχε να "πιάσει" την Λίβερπουλ (μετά τις γκέλες των "κόκκινων" με Λέστερ και Γουέστ Χαμ) να πάει χαμένη.

Στο πρώτο ημίχρονο είχε καλές στιγμές με τους Σανέ (σουτ άουτ στο 3'), Λαπόρτ (κεφαλιά άουτ στο 16') και Γκιουντογκάν (δοκάρι στο 19'), ωστόσο δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Σίτι και χρειάστηκε μία στημένη φάση για να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της ομάδας του Μάρκο Σίλβα.

Ο Νταβίντ Σίλβα εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από τα αριστερά και ο Λαπόρτ πετάχτηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι για να νικήσει με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά τον Πίκφορντ και να γράψει το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Σίτι ήταν πάλι η ομάδα που είχε τις πιο επικίνδυνες φάσεις, χωρίς όμως να φορτσάρει, με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα να προσπαθούν απλά να διαχειριστούν το ματς και να φτάσουν μέχρι το φινάλε χωρίς να κινδυνεύσουν ουσιατικά.

Και αυτό ακριβώς έγινε, με τα "ζαχαρωτά" να μη δημιουργούν ούτε μία μεγάλη ευκαιρία που θα ανάγκαζε τον Έντερσον σε κάποια σπουδαία επέμβαση και το φινάλε να βρίσκει τους "πολίτες" να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα: ασίστ από Ντε Μπράινε, ο Πίκφορντ απέκρουσε αρχικά το πλασέ του Ζεζούς και στη συνέχεια ο Βραζιλιάνος πήρε το "ριμπάουντ" για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 με κεφαλιά.

Με αυτό το τρίποντο μάλιστα η Σίτι επέστρεψε στην κορυφή της Premier League για πρώτη φορά μετά τις 15 Δεκεμβρίου 2018 και πλέον πετάει το μπαλάκι στην Λίβερπουλ που μέσα σε λίγες ημέρες όχι μόνο έχασε ιστορική ευκαιρία για να πήγαινε τη διαφορά +7 αλλά είδε να εξαφανίζεται σε χρόνο dt...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κένι, Κιν, Ζουμά, Ντιν, Γκόμες (63' Σίγκουρντσον), Γκεγιέ, Ντέιβις, Γουόλκοτ (80' Τοσούν), Μπερνάρντ (73' Ρισάρλιζον), Κάλβερτ-Λιούιν

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Λαπόρτ, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (89' Ντε Μπράινε), Σανέ (59' Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγκουέρο (79' Γκαμπριέλ Ζεζούς)

Photo Credits: Peter Byrne/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ