PREMIER LEAGUE

Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0: Γκέλαρε και τώρα κυνηγάει

Έβερτον - Λίβερπουλ 0-0: Γκέλαρε και τώρα κυνηγάει

Η Λίβερπουλ δεν έχασε στο "Goodison Park", ωστόσο η Έβερτον κατάφερε να την ρίξει από την κορυφή της Premier League μετά το 0-0 του ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ για την 29 αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Έβερτον έψαχνε την πρώτη της νίκη απέναντι στην Λίβερπουλ μετά το 2010, δεν τη βρήκε στο αποψινό ντέρμπι που ολοκληρώθηκε ισόπαλο 0-0, όμως κατάφερε να γκρεμίσει την μισητή αντίπαλό της από την κορυφή της Premier League, εκεί που η Σίτι πλέον είναι η πρώτη με 71 βαθμούς και οι "Κόκκινοι" δεύτεροι με 70.

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ επιδόθηκε σε ρεσιτάλ στα μετόπισθεν της ομάδας του Κλοπ, αλλά ό,τι έκανε πίσω ο Ολλανδός αμυντικός δεν ήταν ικανό για να βάλει... φωτιά στους επιθετικούς των "Reds" που απόψε στο "Goodison Park" πήραν κάτω από τη βάση.

Μανέ, Σαλάχ και Ορίγκι δεν κατάφεραν να βγάλουν μία σωστή επίθεση από συνεργασία και αναλώθηκαν σε ατομικές ενέργειες. Ειδικά ο Αιγύπτιος, "έφτιαξε" σε δύο περιπτώσεις πιθανότητες γκολ που εν τέλει κατέληξαν σε αποτυχία. Πιο χαρακτηριστική αυτή του 28' όταν ο "Φαραώ" βγήκε τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ, άργησε και ο Άγγλος πρόλαβε να τοποθετηθεί σωστά και να αποκρούσει το πλασέ.

Βέβαια, προβλήματα είχε να λύσει και στα χαφ ο Κλοπ. Ο Βαϊνάλντουμ πραγματοποίησε την χειρότερη του εμφάνιση τη φετινή σεζόν και ο Γερμανός τον απέσυρε νωρίς από το παιχνίδι. Εκτός πέρασε και ο Ορίγκι, δίνοντας τη θέση του στον Φιρμίνο.

Ο Βραζιλιάνος, παρέα με τον Μίλνερ είχαν την αποστολή να οδηγήσουν την Λίβερπουλ στη νίκη, όμως και τότε οι "Κόκκινοι" δεν βρήκαν συνεργασίες, έπαιξαν μονότονα και ενώ δεν απειλήθηκαν ποτέ από την Έβερτον της έδωσαν την ευκαιρία να πάρει έναν βαθμό και να... πανηγυρίζει που την τράβηξε πίσω στην κούρσα για τον τίτλο.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Ζουμά, Κόουλμαν, Ντιν, Γουέγ, Σνάιντερλιν (76' Αντρέ Γκόμες), Σίγκουρντσον, Μπερνάρντ, Γουόλκοτ (60' Ριτσάρλισον), Κάλβερτ-Λιούιν (74' Τοσούν).

Λίβερπουλ: Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62' Μίλνερ), Μανέ (84' Λαλάνα), Ορίγκι (62' Φιρμίνο), Σαλάχ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ