PREMIER LEAGUE

Επέστρεψε στην Premier League η Φούλαμ

Fulham's Bobby Decordova-Reid shoots during the English Championship Play Off soccer final between Fulham and Brentford, at Wembley Stadium, in London, Tuesday, Aug. 4, 2020. (Mike Egerton/PA via AP)
Fulham's Bobby Decordova-Reid shoots during the English Championship Play Off soccer final between Fulham and Brentford, at Wembley Stadium, in London, Tuesday, Aug. 4, 2020. (Mike Egerton/PA via AP) AP

Η Φούλαμ νίκησε 2-1 στην παράταση την Μπρέντφορντ στον τελικό ανόδου του Ουέμπλεϊ με τα γκολ του Τζο Μπράιαν στην παράταση (105' και 117'), επέστρεψε στην Premier League και θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 135 εκατ. λιρών μέχρι το 2023.

Η Φούλαμ ακολουθεί την πρωταθλήτρια της Championship, Λιντς, και τη δεύτερη Γουέστ Μπρομ στην Premier League. Νίκησε 2-1 στο ντέρμπι του Δυτικού Λονδίνου την Μπρέντφορντ - στον τελικό ανόδου του Ουέμπλεϊ - κι επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος μετά μία σεζόν απουσίας.

Η αναμέτρηση δεν είχε γκολ στην κανονική της διάρκεια και οδηγήθηκε στην παράταση. Ο Τζο Μπράιν στην παράταση και το 105ο λεπτό έλυσε το γόρδιο δεσμό της Μπρέντφορντ και άνοιξε το δρόμο για την άνοδο στους κότατζερς.

Ήταν ο ίδιος που διεύρυνε το προβάδισμα (0-2) στο 117ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από ασίστ του Μίτροβιτς. Το τελικό σκορ (1-2) διαμόρφωσε ο Ντάλσγκααρντ στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του δευτέρου ημιχρόνου.

Η Φούλαμ θα βάλει στα ταμεία της σύμφωνα με την έκθεση της Deloitte το ποσό των 135 εκατ. λιρών μέχρι το 2023. Η Μπρέντφορντ θα έπαιρνε περισσότερα χρήματα εάν ανέβαινε, καθώς η Φούλαμ έχει ήδη δει να μπαίνουν στα ταμεία της χρήματα από τα parachute payments, που προβλέπονται για τους υποβιβασμούς.

Το όνειρο της επιστροφής στην Premier League μετά από το 1947 δεν έγινε πραγματικότητα για την ομάδα στην οποία ανήκει ο Νίκος Καρέλης (δεν έπαιξε καθώς δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από το σοβαρό τραυματισμό του)

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Ντάλσγκααρντ, Γιάνσον, Πίνοκ, Χένρι (106' Χένρι), Γένσεν (105+1' Ντερβίσογλου), Νόργκααρντ, Ντα Σίλβα (83' Κάνιος), Μπεμό (61' Μαρκόντες), Ουάτκινς, Μπενραχμά.

ΦΟΥΛΑΜ: Ρόντακ, Οντόι (110' Κρίστι), Χέκτορ, Ριμ, Μπράιαν, Ριντ, Κέρνι, Καμαρά (105+1' Καβαλέιρο), Ονόμα (110' Λε Μαρσόν), Κεμπάνο (81' Νοκέρ), Ριντ (90+1' Μίτροβιτς).

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ